Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Ντέρμπι από τα παλιά !

ΑΠΟΛΛΩΝ 1960 – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Γ. 3 – 0


Σε άλλες εποχές θα ήταν το θέμα συζήτησης όλη την εβδομάδα στα ποδοσφαιρικά στέκια ο αγώνας ανάμεσα στον Απόλλωνα και την Αναγέννηση ενώ και το γήπεδο θα ήταν κατάμεστο σ΄ έναν τόσο ιστορικό αγώνα. Στον προχθεσινό όμως παιχνίδι δεν συνέβη τίποτα απ΄ όλα αυτά με την συμμετοχή 100 με 150 φίλων των δύο ομάδων, παρ΄ όλο που αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν πολύ όμορφο. 
Οι Κρυαβρυσιώτες σαφώς καλύτεροι είχαν την κυριαρχία του αγώνα δημιουργώντας τρία όμορφα τέρματα, δύο δοκάρια και παίζοντας σε μεγάλα διαστήματα καλό ποδόσφαιρο. Οι φιλοξενούμενοι έχοντας ένα από τα νεανικότερα σύνολα στην κατηγορία, με άριστη φυσική κατάσταση έτρεξαν καθ΄ όλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά ουσιαστικά μία φορά απείλησαν την εστία του Απόλλωνα.

1ο Στην πρώτη φάση του αγώνα ο Γαβριηλίδης από δεξιά θα βγάλει υποδειγματική σέντρα στο ύψος του πέναλτι όπου με εξίσου εκπληκτική κεφαλιά ο Βούλγαρης θα στείλει την μπάλα στο δεξί Γ του Σαββουλίδη ανοίγοντας το σκορ σε 1 – 0.

5ο μία άτυχη στιγμή για τον Απόλλωνα ο τραυματισμός του 16 χρονου υψηλόσωμου στόπερ Τσιόπτση για να γίνει η πρώτη αναγκαστική αλλαγή για τον Απόλλωνα. Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον τραυματισμό του είναι μάλλον ενθαρρυντικές.
16ο ωραία ενέργεια του Βούλγαρη θα μπει στην μεγάλη περιοχή και από πολύ πλάγια θέση θα σουτάρει προς την εστία με την μπάλα να καταλήγει στην ρίζα της αριστερής καθέτου δοκού, απομακρύνοντας την όμως στην συνέχεια την μπάλα αμυντικός της Αναγέννησης.
27ο δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τον Απόλλωνα με την αποχώρηση του Βούλγαρη νιώθοντας τράβηγμα στους προσαγωγούς του.
49ο ο Πετρίδης θα εκτελέσει απευθείας φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή με τον Σαββουλίδη να πέφτει στην δεξιά του γωνία αποκρούοντας την μπάλα, αλλά αυτή καταλήγοντας στον Βαμβακίδη δεν θα δυσκολευτεί ο 17 χρονος μεσομαυντικός του Απόλλωνα με πλασέ να διαμορφώσει το 2 – 0.
75ο μέσα από την μεγάλη περιοχή ο 9 Τερζής με ωραία κεφαλιά θ΄ αναγκάσει τον Σκαπέρδα με εξίσου εντυπωσιακή και σωτήρια απόκρουση να κρατήσει το 0 στην εστία του παραχωρώντας κόρνερ.
85ο Κόρνερ εκτέλεση από αριστερά του Σερβετά στην καρδιά της μεγάλης περιοχής της Αναγέννησης, ο Πετρίδης με ωραίο άλμα θα πιάσει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στ αριστερό κάθετο δοκάρι του Σαββουλίδη χάνοντας μία ακόμη ευκαιρία.
93ο από δεξιά ο Γαβριηλίδης θα βγάλει ωραία σέντρα στο κενό χώρο για τον Πετρίδη ο οποίος μ΄ ένα κοντινό σπριντάρισμα θα βρεθεί τε τα τετ με τον Σαββουλίδη τον οποίο με υποδειγματικό πλασέ θα σημειώσει το τελικό 3 – 0 δείχνοντας για μία ακόμη φορά την ποδοσφαιρική του κλάση !
Πριν τον αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του παλιού παράγοντα και πιστού φιλάθλου της ομάδας μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗ, ενώ οι παίκτες αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα σου αγαπητέ μας Πάνο. Θα σε θυμόμαστε πάντα !
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Θεολόγου με επόπτες τους κ.κ. Κουπαράνη, Κουκούλη.
ΑΠΟΛΛΩΝ 1960 (ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ Σ.- ΠΗΧΑΣ Φ.): Σκαπέρδας, Γαβριηλίδης, Βαμβακίδης (86ο Πήχας), Τσιόπτσης (5ο λ.τ. Μπουρδάνος), Τσιρακίδης, Ευθυμίου, Κουτρούμπαλος, Πετρίδης, Βούλγαρης (27ο λ.τ. Σερβετάς), Τσίκος, Γκώγκος
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Γ. (ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Ι.): Σαββουλίδης, Νιοράτζε (58ο Λαζαρίδης), Αλεξανδρίδης, Ασλανίδης (74ο Τερζής), Ζαφειρίου, Γεωργιάς, Ευφραιμίδης, Κοκκινίδης, Κυζιρίδης, Κάρτσιος, Καλαιτζίδης (46ο Ξανθόπουλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more