Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ - ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ



Αποτέλεσμα εικόνας για οασθ logo 

Καταγγελία των εργαζομένων 

Ο Συντονισμός ενάντια στα Μνημόνια και η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν την πρωτοβουλία του πρόεδρου του συνδικάτου εργαζομένων του ΟΑΣΘ Δ. Τσερμενίδη για τη συνάντησή του με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.
Η Χρυσή Αυγή δεν είναι «νόμιμο πολιτικό κόμμα», είναι μια εγκληματική οργάνωση που έχει δολοφονήσει μετανάστες και αντιφασίστες αγωνιστές όπως ο Σ. Λουκμάν και ο Π. Φύσσας και έχει τραυματίσει βαριά συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Γι’ αυτό βρίσκεται στα δικαστήρια όλη η ηγεσία της (ανάμεσα τους και αυτοί με τους οποίους συναντήθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζόμενων ΟΑΣΘ), σαν εγκληματική οργάνωση, με την βουλή να τους έχει κόψει την κρατική χρηματοδότηση. Είναι αυτοί που στηρίζουν τα εγκλήματα των ναζί, από το Ολοκαύτωμα μέχρι τις εκτελέσεις των αντιστασιακών στο Χορτιάτη, αυτοί που χειροκροτούν τα βασανιστήρια της χούντας, δοξάζουν τον πραξικοπηματία Παττακό και χειροκροτούν την καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Η συνάντηση του προέδρου ενός σωματείου με αυτή τη συμμορία αποτελεί πρόκληση και απαράδεκτο προβοκάρισμα των ίδιων των εργαζόμενων του ΟΑΣΘ που παλεύουν να κερδίσουν την κοινωνία στο πλευρό τους για τον αγώνα που δίνουν. Όχι μόνο δεν εξυπηρετεί το άνοιγμα του αγώνα τους στην κοινωνία, αλλά τον απομονώνει από την τεράστια αντιφασιστική πλειοψηφία των εργαζόμενων και της νεολαίας και δίνουν λαβή στις συκοφαντίες της κυβέρνησης.
Η βάση του σωματείου, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, πρέπει να καταγγείλουν αυτήν την «πρωτοβουλία» του Τσερμενίδη, που έρχεται σε συνέχεια των παλιότερων ρατσιστικών δηλώσεών του ενάντια στους εβραίους. Δεν ξεχνάμε ότι οι εβραίοι εργάτες, όπως ο Αβραάμ Μπεναρόγια, πρωταγωνίστησαν στο εργατικό κίνημα της πόλης μας, ούτε ότι οι ναζί κατακτητές έστειλαν στα κρεματόρια 50.000 εβραίους συμπολίτες μας.
Ο Συντονισμός ενάντια στα Μνημόνια στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλάι των εργαζόμενων του ΟΑΣΘ στο δίκαιο αγώνα που ξεκίνησαν για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Η μάχη αυτή συνεχίζεται και πρέπει να μπει στην προοπτική μιας συνολικής λύσης για εξασφαλιστούν φτηνές, ποιοτικές και οικολογικές αστικές συγκοινωνίες.
Ο μόνος δρόμος για να συνδυαστεί αυτό με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέων είναι η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ, με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι νικηφόρος αυτός ο αγώνας είναι οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ να οργανώσουν τον αγώνα τους από τα κάτω, να ξεπεράσουν την ηγεσία του σωματείου που αναζητά συμβιβασμούς με την κυβέρνηση και την εργοδοσία και έκλεισε πραξικοπηματικά τον αγώνα της βάσης χωρίς συνέλευση.
Να οργανώσουν ένα απεργιακό μέτωπο με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που παλεύουν για να υπερασπιστούν δημόσια αγαθά όπως το νερό, το ρεύμα, οι συγκοινωνίες και να απομονώσουν όσους ισχυρίζονται ότι οι συναντήσεις με νεοναζί δολοφόνους είναι «άνοιγμα στην κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more