Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ, ΙΔΡΥΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ




Αποτέλεσμα εικόνας για Δημοτικό συμβούλιο Σκύδρας

Γράφει η δημοσιογράφος Σίσκου Ελισσάβετ


   Η Δήμαρχος πήρε το λόγο και ενημέρωσε για τη διήμερη επίσκεψή της στη Αθήνα. Πραγματοποίησε συναντήσειςː Με τον υπουργό εσωτερικών κ. Κουρουμπλή,  για διάφορα ζητήματα του δήμου, μερικά από το 2014, πλημμύρες,  οδικά δίκτυα κά.
 Τον υπουργό αθλητισμού κ. Κοντονή και το Γ.Γ. αθλητισμού κ. Συναδινό, ώστε  το 2016 να μπει στο πρόγραμμα του υπουργείου  η μελέτη, για συντήρηση, βελτίωση, και εξωραϊσμό  του κλειστού γυμναστηρίου, όσο και ηλεκτροφωτισμού του ανοιχτού, επίσης και για άλλα σε σχέση με τον αθλητισμό.
 Συναντήθηκε και με  τον υπουργό εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, επανέλαβε διάφορα προβλήματα ακόμα από το 2014,  προβλήματα στο οδικό δίκτυο, χρηματοδότηση δικτύου ύδρευσης και άρδευσης, επίσης και τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο πράσινο ταμείο.
 Συναντήθηκε και με τον αναπληρωτή υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κ. Μάρκο Μπόλαρη και συζήτησε αγροτικά θέματα του δήμου.
 Οι  αποφάσεις για όλα τα θέματα που θα προκύψουν θα έρθουν στο Δ,Σ .
    Ακόμα ενημέρωσε το σώμα, ότι πριν από μια εβδομάδα επισκέφτηκε το Δήμο Σκύδρας, με πρωτοβουλία της κ. Τζάκρη,  κλιμάκιο του ΟΣΕ και  ο πρόεδρος του ΟΣΕ  κ. Πετράκης.   Συζητήθηκαν οι παραχωρήσεις του οργανισμού προς το δήμο, προκειμένου να αξιοποιηθούν, στο πλαίσιο κατασκευής προαστιακού, και να  ενταχθούν τα κτίρια και έκταση 14 στρεμμάτων με το φρουραρχείο μέσα,  στο διασυνοριακό πρόγραμμα interreg.
  Υπάρχει θέμα, εκτός ημερησίας διάταξης, είναι  η μετάβαση της Δημάρχου 17 με 19 Οκτωβρίου στη συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλαδος).
   Γενικά συζητήθηκαν 17 θέματα της ημερήσιας διάταξης και όλα εγκρίθηκαν, τα 13 ομόφωνα και τα 4 με πλειοψηφία .
   ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕː
    Η οικονομική ενίσχυση   σε έξη περιπτώσεις δημοτών, που πραγματικά βρίσκονται σε δυσκολία, με το ποσό των 300 ευρώ  στον καθένα (πλειοψηφία).
    Η διαγραφή χρεών ορισμένων δημοτών που χρεώθηκαν εκ παραδρομής (ομόφωνα).
    Πρόσληψη τεσσάρων ατόμων, στον τομέα της καθαριότητας, και για χρονικό διάστημα δύο μηνών(ομόφωνα).
    Η πρόσληψη, από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, ενός ειδικού συνεργάτη,  αφού με τη νέα νομοθεσία θα είναι απαραίτητος.
    Η πίστωση για δαπάνες, Απελευθέρωσης της Σκύδρας 17ης Οκτωβρίου και Εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου με το ποσό των 1.700 ευρώ(ομόφωνα).
    Κατά πλειοψηφία η ίδρυση γραφείου εθελοντισμού, αφού εξέφρασε  επιφυλάξεις ο δημοτικός σύμβουλος Κανάκης Μάνος.
    Η απόφαση σχετικά με την ίδρυση γραφείου εθελοντισμού η οποία προβλέπεται , όπως ανέφερε η Δήμαρχος, από τον Καλλικράτη, ήταν προεκλογική υπόσχεση. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν αθόρυβα και αφιλοκερδώς, τόνισε η Δήμαρχος, δεν καταργείται  από την πλευρά της δημοτικής αρχής η κοινωνική πολιτική, είναι ωραίο το ενδιαφέρον, είναι ανθρωπιά, είναι μεγαλείο.
   Ο δημοτικός σύμβουλος Μάνος Κανάκης εξέφρασε την αντίθεσή του  σχετικά με το θέμα της ίδρυσης γραφείου εθελοντισμού. Τόνισε πως, το χαρακτηριστικό της εθελοντικής προσφοράς δεν έχει θεσμική κατοχύρωση,  έχει δε στόχο, την απαλλαγή από τις ευθύνες για τις παραλείψεις του κρατικού μηχανισμού. Οι εθελοντές γίνονται συνένοχοι στις παραλείψεις του κράτους και μαθαίνουν να μη διεκδικούν αυτά που κανονικά πρέπει να προσφέρει ο κρατικός μηχανισμός. Στη λογική αυτή μπορεί και να αφαιρεθούν κονδύλια από το κράτος για θέματα του δήμου.    


              


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more