Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Μειώσεις στους φόρους ζητούν οι επιχειρηματίες Ελλάδας



Αποτέλεσμα εικόνας για Μειώσεις στους φόρους 
Συνάντηση με τον Αξιότιμο Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκο Μπόλαρη, είχε ο Πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ και της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, κ. Ιωάννης Μανδρίνος.
Η συνάντηση έγινε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, στο γραφείο του κ. Μπόλαρη στη Θεσσαλονίκη και υπήρξε εποικοδομητική, αφού ο κ. Μανδρίνος είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του αναλυτικά για τα γενικά και κλαδικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Νομού Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδος και της Χώρας γενικότερα.
Έγινε συζήτηση για φορολογικά, αναπτυξιακά και επενδυτικά θέματα που ταλανίζουν τις επιχειρήσεις καθώς και για θέματα που επηρεάζουν άμεσα την οικονομική και πολιτιστική αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδος και της Χώρας γενικότερα.
 Μερικά από τα θέματα αυτά ήταν η βελτίωση των συγκοινωνιακών μέσων, η σιδηροδρομική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με  την Βόρεια Ευρώπη και τις Βαλκανικές χώρες (Ουκρανία, Ρωσία κλπ), η αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης, η επέκταση του αεροδρομίου Μακεδονίας για να δίνεται η δυνατότητα να έρχονται μεγάλα αεροσκάφη, η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η ανάπλαση και εκβάθυνση του λιμένα Θεσσαλονίκης έτσι ώστε να έρχονται μεγάλα καράβια και ferry boat και να γίνει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο της Νοτιοανατολικής και Βόρειας Ευρώπης και πολλά άλλα συναφή θέματα.
 Συζήτηση έγινε επίσης, για αγροτικά θέματα, πού έχουν άμεση σχέση με την επιχειρηματικότητα και τις εξαγωγές και άπτονται της αρμοδιότητας του κ. Υπουργού.
Τέλος, έγινε ευρεία συζήτηση για τα προβλήματα που υπάρχουν στις εξαγωγές μας, όπως καθυστέρηση στα λιμάνια, σύνδεση με τους τόπους εξαγωγής, ποιοτική αναβάθμιση και αναζήτηση καινούργιων αγορών για την τοποθέτηση τους.
Συγκεκριμένα, ορισμένα από τα θέματα που τέθηκαν από τον Πρόεδρο, κ. Μανδρίνο, και χρήζουν άμεσης στήριξης και επίλυσης είναι τα κατωτέρω:
        Στόχευση για την προώθηση αγροτικών προϊόντων στην Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη (Ρωσία κλπ).
        Χρηματοδότηση του κόστους μεταφοράς των αγροτικών εξαγώγιμων προϊόντων.
        Μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% σε όλα τα αγροτικά εφόδια.
        Σταθεροποίηση στη φορολογία εισοδήματος για τους ασκούντες αγροτικό επάγγελμα ως κύριο, στο 15%.
        Όπου υπάρχει συγκριτικό πλεονέκτημα σε εξαγώγιμα αγροτικά προϊόντα να υπάρχει ειδική μέριμνα να ενισχυθούν τα θερμοκήπια ( π.χ. φράουλες, καρπούζια στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο, κρόκος Κοζάνης κλπ ).
        Επιδότηση των πολλά υποσχόμενων δυναμικών και αρωματικών αγροτικών καλλιεργειών.
        Υποστήριξη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης – Ζαχαρουργείο Ορεστιάδας.
        Ενίσχυση από τη Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) του σκληρού σιταριού και να επανέλθει σε παλαιές καλλιέργειες, όπως είναι το ζέα κλπ.
        Προσπάθεια μείωσης του κόστους στο πετρέλαιο, σύμφωνα με τα πρότυπα που ισχύουν και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
        Επανεξέταση του κόστους των γεωργικών φαρμάκων.
        Να τακτοποιηθούν τα «κόκκινα δάνεια» και να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες αγρότες να αγοράσουν πρώτοι τη γη τους στη τιμή που θα πωληθούν αυτά.
        Ενίσχυση των αγροτών και στελέχωση του αγροτικού τομέα με εξειδικευμένο προσωπικό, με απώτερο στόχο την αύξηση του αγροτικού προϊόντος και τον εκμοντερνισμό των καλλιεργειών (π.χ. χρήση υδροπονίας και αεροπονίας).
        Επιτάχυνση της κατασκευής των ευρωπαϊκών σιδηροδρομικών δικτύων μεταφοράς προϊόντων και επίσπευση της σύνδεσης του σιδηροδρομικού δικτύου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ελλάδα, μέσω της χρήσης πλοίων.
Ο κ. Μανδρίνος κλείνοντας τις προτάσεις του, οι οποίες είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες, τόνισε ότι οι εξαγωγές και η βιομηχανία είναι από τους πιο σημαντικούς τομείς που εκπροσωπεί ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο κόστος παραγωγής και μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων, ώστε να είναι ανταγωνιστικά.
Ο κ. Υπουργός, έκρινε πολύ ενδιαφέρουσες τις προτάσεις του κ. Μανδρίνου και υποσχέθηκε πως θα βοηθήσει την επιχειρηματικότητα της Χώρας μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more