Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Αποκαλυπτική δημοσκόπηση για τα κόμματα και τη διαπλοκή- Δείτε τις έδρες των Κομμάτων

ALCO
Αποκαλυπτική δημοσκόπηση για τα κόμματα και τη διαπλοκή

Διεύρυνση της διαφοράς της από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η ΝΔ έρευνα της Alco. Στη δημοσκόπηση, η οποία έγινε για λογαριασμό του newsit.gr, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 21,5% έναντι 15,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή έχουν διαφορά 6,4%.
Η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα φαίνεται να διευρύνεται αφού στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco, η ΝΔ ήταν μπροστά με 21,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 15,5%. Δηλαδή η διαφορά ήταν στο 5,8%.


Τρίτο κόμμα παραμένει σταθερά η Χρυσή Αυγή με 6,9%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,1%, πέμπτο κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,6% ενώ όσον αφορά στα μικρότερα κόμματα τα ποσοστά είναι τα εξής: το Ποτάμι 1,6% (1,9% επι των έγκυρων), οι ΑΝΕΛ 2,2% (2,7% επι των έγκυρων), η Ένωση Κεντρώων 2,3% (2,8% επι των έγκυρων), ενώ Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη και Πλεύση Ελευθερίας της Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνουν από 2,5% (3% επι των έγκυρων).
Στις συσπειρώσεις των κομμάτων η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ χαμηλή, ενώ «ταβάνι» έχουν σχεδόν πιάσει οι συσπειρώσεις της ΝΔ, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ.

Δεν έπεισε κανείς για την διαπλοκή
Οι πολίτες από τις απαντήσεις που δίνουν, δείχνουν ότι παρακολούθησαν μεν την συζήτηση για την διαπλοκή που έγινε στην Βουλή αλλά δεν τους έπεισε κανένας από τους δυο μονομάχους.
Στο ερώτημα, “Ποιος έπεισε περισσότερο στην Βουλή ότι πολεμάει την διαπλοκή” κερδίζει ο ΚΑΝΕΝΑΣ με 55% και ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει 23% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 18%.
 

Οι έδρες των Κομμάτων με την απόλυτη αναγωγή 
Έχει ενδιαφέρον να δούμε τις έδρες και τα ποσοστά των Κομμάτων με την απόλυτη αναγωγή. Αυτή η καρτέλα μπορεί να βοηθήσει στο γεγονός πως μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία κομμάτων για την επόμενη μέρα καθώς και ποιές είναι οι τελικές διαφορές των Κομμάτων. Η τελική διαφορά των Κομμάτων μπορεί να προσεγγίσει το 9,5%. Ακόμη στη Βουλη θα έμπαιναν 9 Κόμματα! Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα:

ΝΔ                           31,3%     136 έδρες
ΣΥΡΙΖΑ                   21,8%       60 έδρες
Χρυσή Αυγή             9,9%        27 έδρες
ΚΚΕ                         7,4%        20 έδρες
ΠΑΣΟΚ                    6,7%       19 έδρες
Λαική Ενότητα          3,6%       10 έδρες
Πλεύση Ελευθ.         3,6%        10 έδρες
Ένωση Κεντρώων    3,3%          9 έδρες
ΑΝΕΛ                       3,2%          9 έδρες
Ποτάμι                       2,4%---------------
ΑΛΛΟ                       6,8% 

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία το πιθανότερο είναι να είχαμε μια Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ένωσης Κετρώων που θα έφτανε τις 164 έδρες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more