Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Καταστρέφουν και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς




 Αποτέλεσμα εικόνας για Δημοκρατική Ευθύνη
Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια σταθερή υποβάθμιση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) που οφείλεται στη ραγδαία οικονομική τους παρακμή. Από τα ΜΜΜ εξαρτάται ο βιοπορισμός και η εξυπηρέτηση των εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής και η υφιστάμενη κατάσταση - όπως και η προοπτική εξαθλίωσης, χτυπούν το καμπανάκι σε όλους μας.

Αυτό, επειδή τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν χτες (24/10) αποκαλύπτουν ζημίες 115 εκ. ΕΥΡΩ στα Αστικά Λεωφορεία. Σημειώνεται ότι 8 στους 10 επιβάτες δεν πληρώνουν εισιτήριο και τα μισά οχήματα είναι ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια. Επίσης, αποκαλύπτονται ζημίες 78 εκ. ΕΥΡΩ στις σταθερές συγκοινωνίες (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ), οι οποίες είναι υπερδιπλάσιες έναντι του 2014, λόγω μειωμένου τζίρου κατά 20%.

Ασφαλώς δεν μειώθηκε η επιβατική κίνηση! Πολύ απλά, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ατόνησαν οι έλεγχοι, ενώ τις ημέρες του δημοψηφίσματος ο κ. Σπίρτζης επέβαλλε τη δωρεάν επιβίβαση για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους. Η «γαλαντομία» του όμως αυξάνει δραματικά τα ελλείμματα και τις χρηματοδοτικές ανάγκες, που καλούνται να πληρώσουν όσοι τα χρησιμοποιούν «δωρεάν», δηλαδή οι φορολογούμενοι.

Στη «Δημοκρατική Ευθύνη» θέλουμε την αναβάθμιση των υπηρεσιών και την αξιόπιστη λειτουργία των ΜΜΜ, που σήμερα αμφισβητείται στην πράξη! Γι' αυτό απαιτούμε να τοποθετηθούν άμεσα μπάρες εισόδου-εξόδου στους σταθμούς, ώστε να σταματήσει η εισιτηριοδιαφυγή και να αποδεσμευθεί ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλες καίριες θέσεις. Η διαχρονική απροθυμία των κομματικά διορισμένων διοικήσεων να υλοποιήσουν ένα τόσο αυτονόητο μέτρο πρέπει να σταματήσει για το κοινό καλό τώρα!

Συμπληρωματικά, προτείνουμε τη σύσταση υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου που θα διασφαλίσει διαφανείς διαδικασίες, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων για την αγορά ανταλλακτικών. Να μπει φραγμός στη σπατάλη!

Επτά χρόνια κρίσης είναι πολλά για να συνεχίσουμε να είμαστε ανεκτικοί σε φαινόμενα «ιερών αγελάδων» στο δημόσιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more