Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Με εντάσεις και λεκτικούς διαξιφισμούς πραγματοποιήθηκε το Δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας



Αποτέλεσμα εικόνας για Δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας



Γράφει η δημοσιογράφος Σίσκου Ελισσάβετ

  Με τη διαπίστωση τεσσάρων απόντων ξεκίνησε η συνεδρίαση . Ο Δήμαρχος Αλμωπίας, κ. Δημήτριος Μπίνος,  ενημέρωσε το σώμα για δύο σημαντικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο,  το τελευταίο χρονικό διάστημα.
  Η πρώτη, αφορά την επίσκεψη του Σέρβου προέδρου, της Σερβικής Δημοκρατίας Τομισλάβ Νίκολιτς και του προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας  Μίλοραντ Ντόντικ. Ήρθαν για να τιμήσουν τους νεκρούς  τους στρατιώτες, του Α΄παγκοσμίου πολέμου. Οι δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάδειξη των Σερβικών μνημείων, που είναι διάσπαρτα στο δήμο Αλμωπίας, είναι σημαντικές.  Ο Δήμος αποβλέπει στην προσέλκυση τουριστών.
  Η δεύτερη, αφορά την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κ. Μάρκου Μπόλαρη. Συζητήθηκαν  προβλήματα και περιμένει ο Δήμος οφέλη.
  Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε,  στην επικείμενη έκτακτη  συνάντηση της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), στις 17-10-16 στο Βόλο, για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τρόπο διοίκησης των Δήμων.
  Ενημέρωσε για έργα και παρεμβάσεις- συντηρήσεις σε οδικά δίκτυα.
  Μετά την ολοκλήρωση των έργων που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η ανάδειξη των σκεπασμένων ποταμιών.
   Δ.  ΠΑΣΟΗΣ : «Με την κακοκαιρία, στις αρχές του μήνα, φάνηκε η ανετοιμότητα του Δήμου, εκ των προβλημάτων που προέκυψαν σε οικισμούς και αγροκτήματα».
Προσκόμισε αποδεικτικό, για να αντικρούσει τις κατηγορίες του κ. Δ. Μπίνου, ότι ο ισολογισμός στη Λουτρόπολη  το  2010  ήταν ζημιογόνος.
   ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν απαντάει ο Δήμαρχος σε επιστολές πολιτών».Ζήτησε επέκταση του δικτύου ηλεκτροδότησης και έλεγχο στα ηλεκτροδοτούμενα μέρη για την εξοικονόμηση χρημάτων.
    ΠΑΡΟΎΤΟΓΛΟΥ: «Κοιτάζει ο Δήμαρχος να μηδενίσει το έργο της αντιπολίτευσης για να σωθεί». Ζήτησε ενημέρωση για το αποχετευτικό.
   ΜΠΑΓΚΗ:  Ζήτησε το λόγο, που δεν παρευρέθηκε εκπρόσωπος του Δήμου στη συνάντηση του συλλόγου μηχανικών με τον εμπορικό σύλλογο.
   ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ: Ρώτησε εάν ο δήμος έχει κάνει αίτηση για την πλήρη οικονομική  κάλυψη του χώρου για  κυνοκομείο.   
    ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ: Κατήγγειλε την αθλιότητα στο στρατιωτικό νεκροταφείο, τον κλειστό δρόμο που πάει προς τις δεξαμενές της Λουτρόπολης και αν υπάρχουν μελέτες, την άθλια κατάσταση του οδικού δικτύου που προκύπτει από την εγκατάσταση του αποχετευτικού, την κακή εικόνα στο εργοτάξιο του πρώην δήμου Εξαπλατάνου, ζήτησε τα Λουτρά να γίνουν χορηγός σε Αλμωπό και Φ.Ο.Α., ο Δήμος να δηλώσει την περιουσιακή του κατάσταση.
   ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ: « Δεν πρέπει να γίνεται αντιπολίτευση σε δυσάρεστα γεγονότα, επιθεωρήσαμε τα δύσκολα σημεία μετά τη θεομηνία».
   ΓΕΩΡΓΙΟΥ: «Όλα θα γίνουν όπως πρέπει με το αποχετευτικό και την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, έχουμε πρόγραμμα καθαρισμού δεξαμενών-δικτύων-υδατόπυργων, ζητώ συγνώμη από τους πολίτες».
   Ένταση προέκυψε, με την εκπρόσωπο από το διδακτικό προσωπικό του 5ου νηπιαγωγείου, και τους αρμόδιους γι αυτό το ζήτημα του Δ.Σ.,  όταν αποφασίστηκε  η μεταφορά του σε άλλο κτήριο.
    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  αφού τα άκουσε όλα, δήλωσε  : «Τα περισσότερα ερωτήματα απαντήθηκαν από τους αντιδημάρχους, θα διεκδικήσω χρήματα για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων από την έντονη βροχόπτωση, δεν πήγα στη σύσκεψη των μηχανικών επειδή έγινε σε ψησταριά».
    Συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν, και τα 15 θέματα της ημερήσιας διάταξης που απασχόλησαν αυτή τη συνεδρίαση. 
   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more