Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΕΤΥΧΑΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΕΤΥΧΑΝ'

Πολλοί είναι εκείνοι που λένε πως υπάρχει σχέδιο εξόντωσης των Ελλήνων, επώνυμοι και μη, άλλοι τόσοι είναι εκείνοι που λένε ότι οι πρώτοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται, ΑΛΛΑ…..
Η κατάσταση στη χώρα μας δικαιώνει τελικά τους πρώτους που μιλούν για «οργανωμένα σχέδια».
Συνέλληνες, τα πράγματα είναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΑΠΛΑ, και απορώ γιατί δεν θέλουμε να το δούμε.
Δημιούργησαν ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΕΗΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ την «οικονομική κρίση» την οποία την πληρώνει ο απλός κοσμάκης, και θα την πληρώνει με το αίμα του για πολύ ακόμα, ενώ οι ΕΝΟΧΟΙ, εξακολουθούν και κάνουν την ΖΩΑΡΑ τους.
Δε θα ασχοληθώ με την κρίση στην Ευρώπη, αλλά με την κρίση στη χώρα μας.
Την κρίση, που ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ (αρχικά) ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑ (και βαλε) ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.
Δεν το λέω εγώ αυτό, το λένε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ, ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Το 85% (για να μη πω το 95), χρωστούν στο κράτος, το οποίο προκειμένου να εισπράξει τα χρωστούμενα, ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Παλιά λέγαμε, «να αποκτήσω ένα κεραμίδι για την οικογένεια».
Σήμερα, όσοι έχουν λοιπόν το… «κεραμίδι», με την φορολογία είναι σαν να έχουν από πάνω τους ταφόπλακα.
Και που είστε Συνέλληνες, το… «κεραμίδι» που με κόπους μιας ζωής απέκτησαν οι Έλληνες, που το ΞΕΠΛΗΡΩΣΑΝ μέχρι την τελευταία πεντάρα, στα χρόνια μας, το ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΥΝ φτου και από την αρχή..
Πάρα πολλοί είναι εκείνοι που ΔΕΝ θέλουν να τους γράψουν οι δικοί τους κάποιο ακίνητο, άλλοι τόσοι, και περισσότεροι, είναι εκείνοι που ΔΕΝ ανοίγουν διαθήκες, ΔΕΝ κάνουν αποδοχή κληρονομιάς, ΔΕΝ…..
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΕΗ, ΑΛΛΑ ΤΟ «ΚΡΑΤΟΣ», ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Διαβάστε την είδηση Συνέλληνες.
«Αλεξιάδης: Δώστε ακίνητα για να πληρώσετε τον φόρο
Την άμεση ενεργοποίηση διάταξης νόμου που ισχύει από το 2014, χωρίς να έχει τεθεί ακόμη σε πρακτική εφαρμογή και προβλέπει τη δυνατότητα εκχώρησης ακινήτου από τον φορολογούμενο προς το Δημόσιο, προκειμένου να καλυφθεί έτσι η υποχρέωση που απορρέει από φόρο κληρονομιάς προανήγγειλε από τη Βουλή ο Τρύφων Αλεξιάδης.
Αφορμή αποτέλεσε ερώτηση του Δημήτρη Καμμένου, με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ να επικαλείται τα πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν αποποίηση κληρονομιαίων ακινήτων σε περισσότερες από 45.600 υποθέσεις το 2015.
Ο ίδιος κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών να μεριμνήσει, όπως είπε χαρακτηριστικά, ώστε «να μην θρέψουμε ένα νέο κίνημα 'δεν κληρονομώ'».
Με βάση την απάντηση του κυβερνητικού στελέχους, το ΥΠΟΙΚ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προετοιμάζει την έκδοση απόφασης με την οποία θα ανοίγει ο δρόμος για εκχώρηση ακινήτων στο Δημόσιο, προκειμένου να καλυφθούν μόνο υποχρεώσεις φόρων κληρονομιάς.

Υπάρχουν ζητήματα, ανέφερε ο υπουργός, σχετικά με την εκτίμηση της αξίας του ακινήτου και την επιλογή του ακινήτου το οποίο θα εκχωρείται, διευκρινίζοντας ότι και αυτές οι εκκρεμότητες θα επιλύονται με την υπό έκδοση απόφαση.
Παράλληλα, ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, στην περίπτωση όπου η οφειλή υπολείπεται της αξίας του ακινήτου, να επιτρέπονται συμψηφισμοί με μελλοντικές φορολογικές υποχρεώσεις.
Όπως ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, θα υπάρχει πρόβλεψη ώστε αν κάποιος χρωστά 30.000 ευρώ και το ακίνητο που εκχωρείται έχει αξία 50.000 ευρώ, η διαφορά των 20.000 ευρώ να μην χάνεται αλλά και ο πολίτης να προστατεύεται και να μην χάνει έσοδα το δημόσιο.
Το 2018 και με εμπορικές τιμές η εφαρμογή του νέου ΕΝΦΙΑ
Με βάση τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου 4276/2014 προβλέπεται ότι «με πράξη της φορολογικής διοίκησης, επιτρέπεται η εξόφληση του συνόλου ή μέρους οφειλόμενου φόρου κληρονομιάς από οφειλέτη που βρίσκεται σε αδυναμία να τον καταβάλλει με μετρητά, μετά από αίτησή του, με μεταβίβαση στο ελληνικό Δημόσιο της πλήρους κυριότητας ολόκληρου αξιόλογου κληρονομιαίου ή άλλου ακινήτου το οποίο βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης και δεν βαρύνεται με οποιοδήποτε εμπράγματο δικαίωμα, αγωγή ή άλλο βάρος. Σε καμία περίπτωση δεν αποδίδεται στον οφειλέτη η τυχόν διαφορά μεταξύ της αξίας του ακινήτου που προσφέρεται και του φόρου κληρονομιάς που οφείλεται».
Ο κ. Καμμένος, από την πλευρά του, είχε παραθέσει, νωρίτερα, το παράδειγμα μιας 73χρονης συνταξιούχου, η οποία κληρονόμησε το 2012 μεγάλη ακίνητη περιουσία, στην οποία αναλογούσε φόρος 465.000 ευρώ.
Η εφορία, είπε ο ίδιος, προέβη σε διακανονισμό της οφειλής σε 12 διμηνιαίες δόσεις ύψους 38.763 ευρώ έκαστη.
Όπως ανέφερε, προφανώς η γυναίκα αυτή δεν μπορεί να πληρώσει και από το Δεκέμβριο του 2013, της κατάσχονται τα ενοίκια του ακινήτου.
«Δεν έχει ούτε τα μισθώματα για να πληρώνει το φόρο», ανέφερε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.
Στο πλαίσιο της απάντησής του ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ακόμα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεπεράσουμε τις αδικίες του φορολογικού συστήματος.
«Δεν υπερασπιζόμαστε το φορολογικό σύστημα που έχουμε, θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα, να κρατήσουμε τα δίκαια και να ξεπεράσουμε τις αδικίες», ανέφερε χαρακτηριστικά, αναγνωρίζοντας ότι η ακίνητη περιουσία έχει επιβαρυνθεί υπερβολικά με φόρους.
Υπενθύμισε, πάντως, στις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι με δικές τους παρεμβάσεις η φορολογική επιβάρυνση των ακινήτων, από τα 600 εκατ. το χρόνο έφτασε στα 3,3 δισ. ευρώ.»
ΠΗΓΗ: euro2day.gr
Πως σας φάνηκε Συνέλληνες;
Το… «κίνημα δεν κληρονομώ» στο οποίο αναφέρθηκε ο Δημήτρης Καμμένος, έχει «ανεπίσημα» δημιουργηθεί εδώ και χρόνια….
Το «άλλο κίνημα», των κυβερνήσεων, το «ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΦΗΝΩ ΤΙΠΟΤΑ», το ΣΟΥ ΚΛΕΒΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΠΕΝΤΑΡΑ, όπως διαβάσατε στο άρθρο, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΝΑΣΑ.
Άλλωστε, ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;
Δεν τα χρειαζόμαστε, αρκετά χρόνια τα είχαν οι γονείς μας.
ΤΩΡΑ, θα τα δώσουμε ΕΜΕΙΣ στο κράτος, ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ (μην τρέφουμε ελπίδες) και όλα όσα μας πάρει το κράτος, ξέρετε που θα καταλήξουν ε;
Για ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΦΩΝΑΖΑΝ ΠΟΛΛΟΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΑΔΕΛΦΙΑ.
Από πότε είπε πως ισχύει ο…. «νόμος» της ΕΜΜΕΣΗΣ ΑΡΠΑΓΗΣ;
Από το 2014;
ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ….

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more