Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Ποιός κατήγγηλε τους Κρυαβρυσιώτες στα εγκαίνια της Γεωργικής Βιοτεχνκής έκθεσης;




Του Λύσανδρου Αμιτζόγλου

 
Ένα δυσάρεστο γεγονός συνέβη λίγο πριν τα εγκαίνια της Γεωργικής Βιοτεχνικής Έκθεσης την περασμένη Τετάρτη στην Κρύα Βρύση με αφορμή το κατέβασμα ενός πανό και την απομάκρυνση δύο καρεκλών και ενός τραπεζιού που έστησε η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών για την επιστροφή του Δήμου Κρύας Βρύσης.
Το ιστορικό της υπόθεσης ξεκίνησε την Δευτέρα πριν τα εγκαίνια όπου η Ομάδα Πρωτοβουλίας κατέθεσε στην γραμματεία της Δ.Ε. Κρύας Βρύσης αίτημα για την κατάληψη χώρου όπου θα τοποθετούνταν ένα πανό κάποιες καρέκλες και ένα τραπέζι, για την ενημέρωση και συλλογή υπογραφών από τους πολίτες για την επιστροφή του Δήμου στην Κρύα Βρύση, κίνηση τελικά που υλοποιήθηκε.
   Βέβαια απάντηση στο αίτημα της Ομάδας δεν δόθηκε ποτέ εκ μέρους του Δήμου, είτε θετική είτε αρνητική, με το αίτημα να το κατέχει ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κρύας Βρύσης κ. Σαμόπουλος, του οποίου η προσωπική του θέση δεν ήταν αρνητική !!!

    Σύμφωνα με πληροφορίες μας λοιπόν (και από την Αστυνομία) νωρίς το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης λίγο πριν τα εγκαίνια της έκθεσης, η Ειδική Συνεργάτης του Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου  κ. Κατερίνα Δήμου (Κρυαβρυσιώτισα!!!) πήγε στο Α.Τ. Κρύας Βρύσης καταγγέλλοντας στο διοικητή του Α.Τ. Κρύας Βρύσης  την παράνομη κατάληψη χώρου και την ανάρτηση ενός πανό από την Ομάδα Πρωτοβουλίας ζητώντας την απομάκρυνσή τους.  Από την στιγμή λοιπόν που υπήρξε καταγγελία η αστυνομία όφειλε να την ελέγξει ζητώντας τα στοιχεία των καταληψιών που βρισκόντουσαν την στιγμή εκείνη στο σημείο και ήταν οι κ.κ. Φωστηρόπουλος Τάκης και Τσάτσος Κυριάκος.
   Από την στιγμή που υπάρχει καταγγελία, είναι ανοιχτό το ζήτημα εάν γίνει μήνυση ή όχι από την αστυνομία πλέον, κάτι που δεν μας το επιβεβαίωσε όμως η ίδια λόγω προσωπικών δεδομένων, αφού η καταγγελία έχει ακριβώς αυτό τον σκοπό. Άρα θα περιμένουμε να δούμε το επόμενο διάστημα εάν καλεστούν ή όχι στο δικαστήριο οι ΄΄ παράνομοι ΄΄,  λόγω της καταγγελίας και όχι εάν έκανε μήνυση ή όχι ο Δήμος Πέλλας ! Δηλαδή αρκεί μόνο που έγινε η καταγγελία, λένε κύκλοι της αστυνομίας. Εν κατακλείδι  μία συνεργάτης του Δημάρχου Πέλλας κατήγγειλε συμπολίτες της για μία ενέργειά τους.   
     Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας προς την κατεύθυνση της απομάκρυνσης του πανό ήταν και ο πρόεδρος της Δ.Κ. Κρύας Βρύσης κ. Παρασκευόπουλος, εφόσον ήταν παράνομο,  αλλά χωρίς να θέλει ο ίδιος να δώσει καμία συνέχεια στο ζήτημα.
   Κοντά στο περιστατικό ήταν τόσο ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος , όσο και ο πρόεδρος του Δ.Σ Πασαλής Χρήστος και άλλοι Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και επίσημοι οι οποίοι όμως δεν πήραν καμία θέση στο θέμα.
    Σε επικοινωνία που είχαν μαζί μας την επόμενη μέρα του γεγονότος αλλά και όλο το διάστημα της έκθεσης δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι, ήταν φανερά δυσαρεστημένοι με την ενέργεια αυτή της συνεργάτιδας του δημάρχου,  λέγοντας μας χαρακτηριστικά ότι δεν τους εκφράζει  προσωπικά η κίνηση αυτή, καταδικάζοντας μάλιστα το γεγονός να γίνει καταγγελία από μία υπάλληλο και συνεργάτη του δήμαρχου κατά συμπολιτών μας ΄΄ που στο κάτω κάτω εκφράζουν μία άποψη χωρίς να θίγουν  ή να προσβάλουν κανέναν ΄΄ όπως χαρακτηριστικά μας είπαν !   
   Μάλιστα ορισμένοι μας άφησαν να εννοηθεί ότι ίσως θα έπρεπε να ζητηθούν εξηγήσεις εκ μέρους του δημάρχου για την ενέργεια αυτή γιατί εκτίθεται η Δημοτική Αρχή  χωρίς να την εκφράζουν τέτοιες ενέργειες.
    Και φυσικά δεν γνωρίζουμε τι αντίκτυπο θα έχει στο μέλλον μία τέτοια ενέργεια, εάν τελικά δεν υλοποιηθεί η επιστροφή του Δήμου στην Κρύα Βρύση και παραμείνει η κατάσταση όπως έχει !
   Όταν δηλαδή θα χρειαστεί ενδεχόμενα η εκ νέου προσέγγιση των Κρυαβρυσιωτών ενώ υπάρχουν τέτοιες άστοχες ενέργειες από το στενό περιβάλλον του Δημάρχου !  Θα το δείξει ο χρόνος  !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more