Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ




Γράφει η δημοσιογράφος Σίσκου Ελισσάβετ

  Οι εορταστικές εκδηλώσεις, για την απελευθέρωση της πόλης μας από τον Οθωμανικό ζυγό, κορυφώθηκαν με την επίσκεψη του Προέδρου  της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο,  και στη συνέχεια με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της  Έδεσσας.

  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τη δοξολογία που παρακολούθησε στο ναό της Μητρόπολης Έδεσσας, κατευθύνθηκε  στο δημαρχιακό μέγαρο όπου τον υποδέχθηκαν ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο.


  Το λόγο πήρε ο δήμαρχος και προανήγγειλε το γεγονός της ανακήρυξης.
  Ο Φίλιππος Γιούρος, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ανέγνωσε την απόφαση  και από τα επίσημα χαρτιά της ανακήρυξης, ως επίτιμου δημότη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, σαν ένδειξη τιμής  για τη μακροχρόνια προσφορά του στην πατρίδα, και για το ήθος του στην άσκηση των καθηκόντων του.

  Από τη μεριά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας   πήρε το λόγο, και μετά τις ευχαριστίες και τις  προσφωνήσεις, θεώρησε την απόφαση αυτή βαρύ φορτίο ευθύνης προς την πόλη μας,  αναφέρθηκε στην τιμή του τίτλου και τον απέδωσε στο αξίωμα τού προέδρου και όχι στο πρόσωπό του.
 Θύμισε  ιστορικά στοιχεία που αποδεικνύουν περίτρανα την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας,  στέλνοντας ταυτόχρονα  ηχηρό μήνυμα στη γείτονα ότι πρέπει να σέβεται την ιστορία μας, καθώς και στην Τουρκία, αναφορικά με τις τελευταίες δηλώσεις του Ερντογάν  σχετικά με τη συνθήκη της  Λωζάνης. Τόνισε, σχετικά με το θέμα, ότι η πόρτα και το παράθυρο της Ευρώπης είναι η Ελλάς για την Τουρκία, και  εμείς επιθυμούμε τη συμβίωση και την καλή γειτονία.

  Η συνέχεια εκτυλίχθηκε στο ηρώων  της πόλης, με  τη κατάθεση στεφανιού  του Προέδρου, στο μνημείο των πεσόντων.
 Φεύγοντας διέσχισε πεζός τους δρόμους, εν μέσω χειροκροτημάτων,  για να βρεθεί στην εξέδρα  των επισήμων, μαζί με  βουλευτές του νομού μας και τον Περιφερειάρχη  κ. Τζιτζικώστα, ώστε να παρακολουθήσει την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

 Η παρέλαση πραγματικά ήταν άψογη, οι μαθητές και οι μαθήτριες έβαλαν τα δυνατά τους ώστε να βγει κάτι ωραίο, το ίδιο και τα σώματα στρατού. Το ευχάριστο ήταν  που η  μπάντα της φιλαρμονικής ορχήστρας παιάνισε ξανά στην πόλη της Έδεσσας  μετά από πάρα πολλά χρόνια.    
 



   
    
     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more