Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Φωτορεπορτάζ και παρασκήνιο από την επίσκεψη Α. Τζιτζικώστα στην Έδεσσα!


Πλούσιο φωτορεπορτάζ και έντονο παρασκήνιο υπήρξε κατά την επίσκεψη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στην Έδεσσα. Σε πρώτη φάση πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με την παρουσία της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας του νομού Πέλλας στην αίθουσα συσκέψεων της περιφερειακής ενότητας στον 5ο όροφο.

 Εκεί λοιπόν το παρόν έδωσαν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης,οι Δήμαρχοι Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος, Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου και η δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, εκπρόσωποι της ΙΙας Μεραρχίας Έδεσσας, της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Λάκης Βασιλειάδης, Μαρία Καράμπελλα, Μαρία Ζωγράφου, Πέτρος Ζέρζης και Γιάννης Ανδρίτσος καθώς και οι διευθυντές τμημάτων της περιφερειακής ενότητας.

 Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι η σύσκεψη κρατήθηκε κρυφή από τα ΜΜΕ καθώς αποβλήθηκαν οι δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κος Τζιτζικώστας παρουσίασε την αντιπεριφερειάρχη κα Αηδονά τονίζοντας ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προσφέρει η ίδια στην Πέλλα.
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κος Τζιτζικώστας πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου. Τα βασικότερα σημεία της ήταν τα ακόλουθα:

Πρωταθλήτρια περιφέρεια

ο κος Τζιτζικώστας παραφράζοντας το σύνθημα του συνδυασμού του αντιπάλου Γιάννη Ιωαννίδη τόνισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι πρωταθλήτρια στην χρηματοδότηση και υλοποίηση των έργων τονίζοντας ότι έχει αλλάξει η εικόνα της Κεντρικής Μακεδονίας. Η απάντηση αυτή δόθηκε στα ερωτήματα για το κακό οδικό δίκτυο, για την γέφυρα του Αγίου Γεωργίου στο Ριζάρι καθώς και για τις ασφαλτοστρώσεις και διαγραμμίσεις.

Κάθε μέρα στο γραφείο μου!

Η κα Αηδονά τόνισε ότι θα βρίσκεται σχεδόν σε καθημερινή βάση στο γραφείο της στην Έδεσσα και θα αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις της ώστε να αντεπεξέλθει στα προβλήματα της περιοχής ενώ άμεσα θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με φορείς της Πέλλας για να ακούσει τα προβλήματα που υπάρχουν ενώ στόχος της είναι να γίνονται συνεντεύξεις με τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

Υπογράφηκε η αργία

Ακόμη έγινε γνωστό πλέον ότι υπεγράφη και επίσημα η προσωρινή αργία στην οποία τέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης και πλέον μέχρι την οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του, το σκηνικό θα είναι αυτό που έχει διαμορφωθεί.

Τζίτζι μετά από 6 χρόνια!

Άλλο ένα άξιο αναφοράς γεγονός αποτελεί το ότι μετά από έξι ολόκληρα χρόνια, την τελευταία φορά ήταν το 2010, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στην Έδεσσα με αντιπεριφερειάρχη. Τότε ήταν ο Παναγιώτης Ψωμιάδη και τώρα ο Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Αναβαθμισμένος ο ρόλος των περιφερειακών συμβούλων

Ο κος Τζιτζικώστας έκανε γενικότερες αναφορές στον ρόλο των περιφερειακών συμβούλων της Πέλλας, Μαρίας Καράμπελλα, Μαρίας Ζωγράφου, Λάκη Βασιλειάδη και Πέτρου Ζέρζη, τονίζοντας ότι ο ρόλος τους θα είναι αναβαθμισμένος χωρίς όμως να αποκαλύπτει τι ακριβώς θα συμβεί. Μόνο η κα Αηδονά τόνισε ότι θα δοθεί δικαίωμα υπογραφής στους Περιφερειακούς Συμβούλους.

Η Μαρία Ζωγράφου στην Αναπτυξιακή 

Όπως έγινε γνωστό η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Ζωγράφου θα αντικαταστήσει τον κο Θεόδωρο Θεοδωρίδη στην Αναπτυξιακή Εταιρία νομού Πέλλας όπου ήταν πρόεδρος. Οι μέτοχοι θα αποφασίσουν σε μελλοντική συνεδρίαση ποιός θα αναλάβει Πρόεδρος

Δεν σχολιάζει δικαστικές αποφάσεις ο Τζίτζι

Αρκετές ήταν και οι ερωτήσεις που τέθηκαν για υπόθεση Θ. Θεοδωρίδη καθώς και την ΕΥΡΩΑΠ όπου έγιναν καταλογισμοί. Ο κος Τζιτζικώστας τόνισε ότι δεν σχολιάζει δικαστικές αποφάσεις, πως θα τηρήσει το νόμο και ότι στη συνέχεια θα αναλάβει δράσεις για τα θέματα αυτά. 

Ανωμαλία αυτό που γίνεται στην Πέλλα

άλλο ένα σημείο σημαντικό ήταν η άποψη της κας Αηδονά ότι αυτό που έγινε στην Πέλλα με την υπόθεση Θ. Θεοδωρίδη ήταν μια ανωμαλία και πως θα διορθωθεί μόνο όταν τελεσιδικήσει. Ο κος Τζιτζικώστας πήρε το λόγο και τόνισε ότι με βάση τον Καλλικράτη έκανε αυτό που έπρεπε ορίζοντας την κα Αηδονά καθώς αντιπεριφερειάρχη σε αργία τον αναπληρώνει αντιπεριφερειάρχης ή ο ίδιος ο Περιφερειάρχης. Μάλιστα ερωτήθηκε  γιατί δεν όρισε κάποιον περιφερειακό σύμβουλο Σύμβουλο Πέλλα θεματικό αντιπεριφερειάρχη και χωρικό Πέλλας και απάντησε ότι έκανε ανασχηματισμό πριν λίγούς μήνες και πως μια ανωμαλία δεν μπορούσε να την διορθώσει με μια άλλη ανωμαλία. 

Ένταση και αποχώρηση δημοσιογράφου

Ένταση υπήρξε και φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον κο Τζιτζικώστα και στον δημοσιογράφο Μάκη Κωσταντινίδη ο οποίος μάλιστα αποχώρησε από τη συνέντευξη τύπου φανερά ενοχλημένος από τις γενικολογίες του Περιφερειάρχη.

Το θέμα της παράκαμψης των Γιαννιτσών τέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα

ο κος Τζιτζικώστας ακόμη αποκάλυψε ότι το ζήτημα της παράκαμψης των Γιαννιτσών το έβαλε ο ίδιος στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντηση τους τον Σεπτέμβριο στην Θεσσαλονίκη στην ΔΕΘ και πως θα κλειστεί ραντεβού μέσα στο 2016 στο Μαξίμου όπου και ένα από τα πέντε θέματα που θα θέσει είναι αυτό το έργο. Μάλιστα αποκάλυψε ότι ζήτησε άμεσα να βρεθούν τα χρήματα για την κατασκευή του από το ταμείο δημοσίων δαπανών και ότι θα κοστίσει 200 εκ. ευρώ. 

Μήνας του μέλιτος για την κα Αηδονά

Όπως φάνηκε από την υποδοχή της κα Αηδονά σαφώς και θα υπάρξει ένας χρόνος προσαρμογής της σε αυτή τη θέση και όπως τόνισαν οι καλά γνωρίζοντες θα της δοθεί ο πολιτικός μήνας του μέλιτος και ύστερα θα αρχίσει η κριτική. Μένει να δούμε αν αυτές οι υποσχέσεις που έδωσε τηρηθούν ή φανεί κάτι το διαφορετικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more