Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ Ν.Δ. ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



Γράφει η δημοσιογράφος, Σίσκου Ελισσάβετ.

 Στο πνευματικό κέντρο Γιαννιτσών  διοργανώθηκε ανοικτή συζήτηση και συνέντευξη τύπου από τη Ν.Δ., με θέμα ΄΄Συμφωνία  Αλήθειας με τους αγρότες΄΄, με  κεντρικό ομιλητή τον γραμματέα πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. και βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

 Επίσης,  ομιλητές της εκδήλωσηςː  ο υπεύθυνος τομέα φορολογικής πολιτικής Απόστολος Βεσυρόπουλος, βουλευτής Ημαθίας.  Ο σύμβουλος σε θέματα αγροτικού συνεταιρισμού Χρήστος Γιαννακάκης. Ο υπεύθυνος της γραμματείας αγροτικών φορέων Κωνσταντίνος Μπαγινέτας.
 Παρόντες στην εκδήλωση, πρώην και νυν βουλευτές, παλιά και νέα στελέχη του κόμματος, εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών, εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων, αγρότες, κτηνοτρόφοι, κά.
  Χαιρέτησε την εκδήλωση ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος  και απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της πολιτικής επιτροπής Ν.Δ. μίλησε για έλλειψη στρατηγικής στον πρωτογενή τομέα και την απουσία ισχυρών συνεταιρισμών.

  Ο Λευτέρης Αυγενάκης  ανέλυσε το πρόγραμμα της Ν.Δ., σε σχέση με τον πρωτογενή τομέα, με κάθε λεπτομέρεια. Παραδέχθηκε, στην αρχή της ομιλίας του, τα λάθη του παρελθόντος από την παράταξή του. Χαρακτήρισε τον πρωτογενή τομέα ξεχασμένο και ανέλυσε τα οικονομικά μέτρα που θα πάρουν όταν γίνουν κυβέρνηση.   Αναφέρθηκε στη μείωση της φορολογίας στους αγρότες-κτηνοτρόφους, μείωση κρατικών δαπανών σαν αντισταθμιστικό για τις παροχές, προσέλκυση ξένων επενδύσεων, αντιμετώπιση της ανεργίας. Χαρακτήρισε πιο ώριμη την κοινωνία για να δεχτεί  δυσκολότερες πολιτικές.  Αναφέρθηκε στην αυτονομία του Ο.Γ.Α. και μείωση των εισφορών, μείωση Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια από 24% στο 13%, κατάργηση του ειδικού φόρου στα κρασιά, ταχύτερες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, ταχύτερη επιστροφή του Φ.Π.Α. στους αγρότες και κτηνοτρόφους, μείωση του ΕΝΦΙΑ σταδιακά κατά 30%, σταδιακή μείωση της φορολογίας στα επιχειρηματικά κέρδη, μείωση της φορολογίας στα μερίσματα από 15% στο 5%.
 Και οι υπόλοιποι ομιλητές της Ν.Δ. κινήθηκαν στο ίδιο κλίμα παροχών  με τον κ. Αυγενάκη
 Για όλα τα παραπάνω μέτρα,  που πράγματι είναι ελκυστικά, θα ζητήσουν οι θεσμοί-τρόικα αντισταθμιστικά για την   υλοποίησή τους. Δεν ακούσαμε, από τον γραμματέα πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ., την κοστολόγηση πόρων από τους οποίους θα βγάλει χρήματα για να τα δώσει στον πρωτογενή τομέα.
  Μας  κυβερνάνε οι θεσμοί-τρόικα,   με τις υπογραφές και της παράταξης της Ν.Δ., που βάλανε στα μνημόνια και έχουν υποθηκεύσει το μέλλον των Ελλήνων.         
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more