Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Το Κράτος δίνει λεφτά στον Δήμο Έδεσσας για να πληρώσει τα ληξιπρόθεσμαΑποτέλεσμα εικόνας για Λεφτά το Κράτος

Με απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο Δήμος Έδεσσας και άλλοι 22 δήμοι της χώρας επιχορηγούνται με διάφορα ποσά για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τρίτους. Συγκεκριμένα ο Δήμος Έδεσσας θα λάβει επιχορήγηση της τάξης 2.044.075,80 € τα οποία θα διατεθούν για την αποπληρωμή παλαιών οφειλών, που αφορούν κατά κύριο λόγο δικαστικές αποφάσεις.
Είναι η δεύτερη φορά που τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Έδεσσας λαμβάνει επιχορήγηση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων πετυχαίνοντας άλλον ένα σημαντικό στόχο. Και οι δύο περιπτώσεις επιχορήγησης αφορούν χρηματοδοτήσεις για αποπληρωμή υποχρεώσεων που δημιουργήθηκαν πριν την εφαρμογή του "Καλλικράτη" και αποπληρώνονται μετά από πολλά χρόνια.
Όπως είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Έδεσσας αποπληρώνει άμεσα όλες του τις υποχρεώσεις, ενώ ο προγραμματισμός για την αποπληρωμή των παλαιών οφειλών ανακουφίζει την τοπική αγορά και βοηθάει την τοπική οικονομία παρέχοντας ρευστότητα.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Έδεσσας και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ, κ. Γιάννης Μουράτογλου, δήλωσε τα εξής "Η δεύτερη κατά σειρά επιχορήγηση του Δήμου Έδεσσας για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών παρελθόντων ετών αποτελεί μία τονωτική ένεση για την τοπική αγορά, αλλά και μία σημαντική ευκαιρία για το Δήμο Έδεσσας να ξεπληρώσει το σύνολο των οφειλών που κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες διοικήσεις. Είναι το αποτέλεσμα της οργανωμένης δουλειάς που κάνουμε για να ολοκληρωθεί ο κύκλος του νοικοκυρέματος των οικονομικών μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου