Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Άρθρο Στέφανου Ξεκαλάκη Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο περιοδικό «PRONEWS»



Αποτέλεσμα εικόνας για Στέφανος Ξεκαλάκης 
Παρατηρώντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις διαφαίνεται μια ανοδική τάση της Συμπαράταξης.
Πιστεύει όμως κανείς ότι λίγες επιπλέον έδρες θα λύσουν το πρόβλημα του πολιτικού μας χώρου;
Πιστεύει κανείς πως η κατ' εκτίμηση αύξηση θα επιτρέψει στον πολιτικό μας φορέα να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στις μετεκλογικές διεργασίες;
Προφανέστατα και όχι, ακόμα κι αν το ποσοστό που θα λάβει ξεπεράσει τον ψυχολογικό πήχη του 10%.
Γιατί οι πολίτες δεν χρειάζονται την Προοδευτική Παράταξη ως συμπλήρωμα στον κάθε μορφής αριστερό ή δεξιό πόλο εξουσίας.
Η πολιτική ιστορία έχει καταδείξει ότι η Χώρα και η Κοινωνία τις καλύτερες ημέρες της, της διήγε όταν η Παράταξη ήταν πρωταγωνίστρια των πολιτικών εξελίξεων.
Κάποιοι, χαρακτηρίζουν εμάς, που υποστηρίζουμε την άποψη ότι η Παράταξη μπορεί να αποτελέσει ξανά την αξιόπιστη προοδευτική επιλογή διακυβέρνησης, ως αιθεροβάμονες.
Είναι αυτοί που διαβάζουν τα αποτελέσματα και τις δημοσκοπήσεις από την οπτική των ποσοστών και όχι των πραγματικών αριθμών.
Γιατί όταν 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες μας επέλεξαν από τον Οκτώβριο του 2009 έως το Σεπτέμβριο του 2015 να απέχουν, γυρίζοντας την πλάτη στο ψευδεπίγραφο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για ανθρώπους που στην πλειοψηφία τους δεν εκφράζονται ούτε από τον αριστερό εθνικολαϊκισμό, ούτε από την δεξιά παλινόρθωση.
Δεν εμπνέονται όμως ούτε από την αναβίωση μοντέλων τύπου Ένωσης Κέντρου.
Για να γυρίσουν πίσω δεν αρκεί απλά restart, χρειάζεται reboot.
Μόνο τότε θα μπορέσει η Παράταξη να αποσυνδεθεί από πρόσωπα, ιδέες και νοοτροπίες που την αποξένωσαν από την πλειοψηφία των προοδευτικών ψηφοφόρων. 
Είναι η ώρα που όσοι λαμβάνουμε μέρος στις διεργασίες της ανασυγκρότησης, είτε θα μας γράψει η ιστορία ή θα μείνουμε με τη ρετσινιά ότι επί των ημερών μας έγινε η Παράταξη ιστορία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more