Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Quo Vadis Graecia?




 Αποτέλεσμα εικόνας για Δημοκρατική Ευθύνη
Προκαλούν θλίψη για το παρόν και τρόμο για το μέλλον της χώρας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ: 230.000 παιδιά ζουν σε οικογένειες χωρίς εργαζόμενους γονείς και με μηδενικό εισόδημα.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών του παλιού και του ανακυκλωμένου πολιτικού συστήματος που σπατάλησαν τους κοινωνικούς πόρους στις πελατειακές συναλλαγές. Τα πεπραγμένα και οι υποσχέσεις τους προκαλούν θυμό ακόμα και στους πιο μετριοπαθείς πολίτες.

Εμείς στη «Δημοκρατική Ευθύνη» δεν μπορούμε να ανεχτούμε τη ντροπή που έδωσαν στην ελληνική κοινωνία και θέτουμε ως άμεση προτεραιότητα την κοινωνική πολιτική που θα υποστηρίξει τη νέα γενιά και τους γονείς εκείνους που μεγαλώνουν ή σπουδάζουν παιδιά χωρίς να έχουν το απαιτούμενο εισόδημα. Είναι ανεπίτρεπτο στη σημερινή εποχή να μην καλύπτονται συγκεκριμένα και στοχευμένα οι ανάγκες των παιδιών μας για σίτιση, υγεία, μόρφωση.

Θέλουμε μια άλλη Ελλάδα γι' αυτό η αποκατάσταση των αδικιών είναι για εμάς κοινωνική ανάγκη κι εθνική επιταγή, πολλώ δε μάλλον όταν το αμέσως επόμενο πρόβλημα που προκύπτει -και το πιο απειλητικό- είναι το δημογραφικό. Ο πλούτος πρέπει να αναδιανέμεται, αλλά για να αναδιανεμηθεί πρέπει πρώτα κάπου, κάπως να παραχθεί. Όταν δε αναδιανέμεται, θα πρέπει να αναδιανέμεται δίκαια, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του σε συνδυασμό με τις ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας.

Άλλωστε, η καταπολέμηση των ανισοτήτων ευνοεί την κοινωνική ειρήνη και τελικά τη δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more