Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

«Μάρκος Μέσκος, 60 χρόνια στη λογοτεχνία»



Αποτέλεσμα εικόνας για Μάρκος Μέσκος 60 χρόνια
 
Σε μια κατάμεστη (και με ορθίους) από φίλους του Μ.Μέσκου και του έργου του πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στο Παρθεναγωγείο της Έδεσσας,  η εκδήλωση «Μάρκος Μέσκος, 60 χρόνια στη λογοτεχνία», που διοργάνωσε ο Φ.Σ.Ε. Μέγας Αλέξανδρος, υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας και με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Έδεσσας.
Οι ομιλητές : Θωμάς Ιωάννου, ποιητής  - Αποστολία Μαλαδάκη, φιλόλογος - Θοδωρής Σαρηγκιόλης, ποιητής - Βασίλης Παπάς, ποιητής- μίλησαν για την ποίηση και τα έργα του Μάρκου Μέσκου.  Ο ηθοποιός Γιάννης Θωμάς απέδωσε με ξεχωριστό τρόπο και ύφος χαρακτηριστικά ποιήματα του Εδεσσαίου συγγραφέα. Ο τιμώμενος διάβασε ένα κείμενο-χαιρετισμό, αναφερόμενος στο νέο του βιβλίο «Εν Βοδενοίς-Κείμενα εκτός εμπορίου από την ενδοχώρα της Έδεσσας».
Ο Δήμαρχος Έδεσσας,  μίλησε από καρδιάς στο χαιρετισμό του και ο πρόεδρος του Φ.Σ. Γιάννης Χατζηπέγιου αναφέρθηκε στην πορεία εργασιών του κτιρίου του Μ.Αλεξάνδρου και στο βιογραφικό του Μάρκου Μέσκου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίδοση  τιμητικής πλακέτας από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Γιάννου στον Μάρκο Μέσκο. Ακολούθως  ο ποιητής υπέγραψε το βιβλίο του.

 Το νέο βιβλίο παρουσίασε ο Θ.Σαρηγκιόλης, όπου πολλά ιστορικά στοιχεία και πρόσωπα ξετυλίγονται στις σελίδες του. 
 Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Γιάννης Σηφάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας Φίλιππος Γκιούρος, η Αντιδήμαρχος Μαρία Βλάχου Κατσάρα, ο Πρόεδρος του ΕΥΖΗΝ Δημήτρης Γιώγας.
  Μέχρι την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, τις ώρες 5-8 μ.μ., στο Παρθεναγωγείο  θα λειτουργεί έκθεση έργων ζωγραφικής του Μάρκου Μέσκου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more