Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΠΛΑΤΩΝΑ, ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗ» ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ



 Αποτέλεσμα εικόνας για Απολογία του Σωκράτη
  
H  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το  Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Βελιγράδι, παρουσιάζουν την παράσταση «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη» στο Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19:30.
Έπειτα από πρόταση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα ανεβάσει την παράσταση «Πλάτωνα, απολογία Σωκρατή» στο ιστορικό κτίριο της Όπερας του Βελιγραδίου (National Theatre of Belgrade). Πρόκειται για μια παραγωγή που καθήλωσε χιλιάδες θεατές και συνεχίζει το ταξίδι της, μετά από παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη την Ελλάδα, στη Ρουμανία, στην Κύπρο και στο Βιετνάμ όπου αποθεώθηκε στην ιστορική Όπερα του Ανόι. Η «Απολογία του Σωκράτη», σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη,  αποτελεί μια μοναδική εμπειρία καθώς οι διάλογοι των ηθοποιών είναι στην αρχαία ελληνική γλώσσα, ενώ για τους θεατές θα υπάρχουν υπότιτλοι στα νέα ελληνικά και στα σέρβικα.
 Όπως τόνισε o Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας «η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στην κορυφαία θεατρική σκηνή του Βελιγραδίου αποτελεί αφενός μέσο ενδυνάμωσης των δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας και αφετέρου δημιουργίας αμφίδρομου ρεύματος γεγονότων πολιτιστικής σημασίας, με απώτερο σκοπό την αύξηση της τουριστικής κίνησης από τη Σερβία στην Κεντρική Μακεδονία. Μέσω της προώθησης του πολιτιστικού τουρισμού ενδυναμώνεται το προφίλ της Περιφέρειάς μας και για άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού προσδοκώντας έτσι στην επέκταση της τουριστικής περιόδου σε 12 μήνες το χρόνο. Εμείς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εργαζόμαστε εντατικά και μεθοδικά για την επίτευξη του στόχου αυτού».



Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος υπογράμμισε ότι «στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχοντας ως γνώμονα την εξωστρέφεια και με στόχο την ενίσχυσης της προβολής του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας, προτείναμε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος να προωθήσουμε την εξαιρετική παράσταση ‘Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη’ σήμα κατατεθέν του ελληνικού πολιτισμού και του αρχαιοελληνικού πνεύματος, και εκτός των ελληνικών συνόρων. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας που υλοποιούμε, αξιοποιώντας τομείς που άπτονται της τουριστικής προβολής όπως το θέατρο, η μουσική και ο πολιτισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more