Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Α. Νουσηκύρου: Είμαι υπερήφανος για τη θητεία που λειτούργησα ως πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Πέλλας



Αποτέλεσμα εικόνας για Άλκης Νουσηκύρου Αντωνίου

Ο Αλκιβιάδης Νουσηκύρου σε συνέντευξή του, στον δημοσιογράφο Χρήστο Δημητριάδη και την Πέλλα τηλεόραση, μίλησε για τα προβλήματα που προέκυψαν από την κατάργηση των νομαρχιών, την Ε.Π.Σ. Πέλλας, και το ενδεχόμενο εμπλοκή του στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Γράφει η  δημοσιογράφος Σίσκου Ελισσάβετ.

 «Τα προβλήματα στην Πέλλα είναι τα ίδια εδώ και χρόνια, θεωρώ και πιστεύω ότι υπεύθυνοι και υπόλογοι είμαστε εμείς οι ίδιοι. Προχθές επέστρεφα από τη Βέροια, το έργο από την Πατρίδα μέχρι τα όρια του νομού Πέλλας είναι σε εξέλιξη, σε καλό δρόμο, ενώ το  αντίστοιχο τμήμα,  εντός του Ν. Πέλλας, ακόμα κάτω είναι καταχωνιασμένο. Η εικόνα κάποιου, τρίτου πολίτη, που θα κινηθεί εντός νομού, Έδεσσα, Αριδαία, πράγματι είναι απογοητευτική,  την ώρα που  βλέπουμε πως το τμήμα της Εγνατίας έχει κατακλύσει όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι και την Ήπειρο,  και όλες οι έδρες των νομών, οι πρωτεύουσες, έχουν συνδεθεί με κάθετες συνδέσεις προς την Εγνατία.  Δυστυχώς, νομίζω, πως για την κατάσταση αυτή έπαιξε πολύ αρνητικό ρόλο η κατάργηση των νομαρχιών και η μετατροπή σε περιφερειακό επίπεδο, όπου εκεί έχουμε και την απώλεια τόσο της παρακαμπτήριας των Γιαννιτσών αλλά και της Χαλκηδόνας, τα αντίστοιχα  κονδύλια μεταφέρθηκαν για να γίνουν οι ανισόπεδοι κόμβοι, που ήδη κατασκευάζονται, στη Θεσσαλονίκη. Χρειάζονται και εκείνοι, και ενδεχομένως να ήταν στην προτεραιότητα,  και πιο απαραίτητοι από μια οπτική γωνία ενός θεσσαλονικιού βουλευτή ή υπουργού.  Το κυρίαρχο είναι, ότι εκείνα γίνονται, και τα δικά μας έργα, αυτές οι παρακάμψεις, δεν ξέρουμε εάν θα χρηματοδοτηθούν στο μέλλον. Λυπηρό!
 Το δεύτερο, για  τον αγροτικό τομέα, θα πρέπει να υπάρξει  μια ειδική πολιτική καθοδήγηση, και θα πρέπει να την έχει η περιφερειακή ανάπτυξη Πέλλας, η οποία να ωθήσει, να καθοδηγήσει, αφού συνδράμει στο πρώτο σκέλος των υποδομών. Εδώ θα πρέπει να θυμηθώ τη θητεία μου σαν αντινομάρχη, τότε που σχεδιάσαμε, μελετήσαμε, και στην επόμενη θητεία κατασκευάστηκαν δώδεκα μικρά αλλά ουσιαστικά χωμάτινα φράγματα, τα οποία λειτουργούν και δίνουν ώθηση στον πρωτογενή μας τομέα. Αυτά και άλλου τέτοιου είδους δράσεις, θα πρέπει να είναι στην προτεραιότητα, ειδικά της περιφερειακής  αυτοδιοίκησης, αλλά και των δήμων. Ναι μεν πήγαμε σε μία κατάργηση των πρώην νομαρχιών, μετατροπή τους σε περιφερειακές ενότητες με την περιφέρεια, φαίνεται και ακούγεται καλό το μοντέλο, αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα, να ενισχυθεί ο ρόλος των δήμων, και θα πρέπει να ενισχυθεί ουσιαστικότερα.
 Ποιος θα το πίστευε ότι η πολιτική ηγεσία της Ν.Δ.  θα αποφάσιζε  να μη δώσει το χρίσμα στον κ. Τζιτζικώστα, και να το δώσει στον κ. Ιωαννίδη. Η διαδικασία αυτή, και διάφορα άλλα  γεγονότα και καταστάσεις, με έκαναν να επιλέξω τη μη κάθοδό μου, και έτσι βρέθηκα αυτή τη θητεία εκτός της τοπικής αυτοδιοίκησης. Βέβαια, δεν περιμέναμε αυτή την εξέλιξη  με τον κ. Θεοδωρίδη. Δεν μπορώ να κρίνω μια δικαστική απόφαση. Δεν ξέρουμε την εξέλιξη. Ακόμα ο κ. Θεοδωρίδης δεν έχει τεθεί σε αργία, έχω πληροφορίες ότι θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο. Ενδεχομένως και να ανατρέψει ή να καθυστερήσει, μελλοντικά, μια κατάσταση. Η κ. Αηδονά όσο και να προσπαθεί, και προσπαθεί, στην Πέλλα δεν θα υπάρχει αντιπεριφερειάρχης μέχρι που να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να αναδειχθεί νέος, πάντως θα καθυστερήσει η όποια δρομολόγηση για την ανάδειξη νέου.  Το όλο θέμα, σε συνδυασμό με τα προηγούμενα προβλήματα που είπαμε,  προξενεί ένα κενό στο νόμο. Πιστεύω οι υπόλοιποι τέσσερεις  περιφερειακοί  σύμβουλοι, καθόλα άξιοι, σε συνδυασμό με τη στήριξη στην κ. Αηδονά, να ισορροπήσουν αυτή την απουσία».
ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Π.Σ .ΠΕΛΛΑΣ, ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ː
« Είμαι υπερήφανος για τη θητεία που λειτούργησα ως πρόεδρος της  Ε.Π.Σ.  Πέλλας (Ενωσις Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πέλλας). Αυτή τη στιγμή, βέβαια, έχουμε θέματα που συμβαίνουν στην Ε.Π.Ο.. Ο κ. Αντωνίου είναι μέσα στη συμμετοχή αυτών των διαδικασιών, και  κάνει πάρα πολύ καλά, μακάρι να πετύχει για να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ε.Π.Σ.  Πέλλας. Μπήκε πολύ μεγάλη σφραγίδα στην τετραετία την οποία θητεύσαμε, είμαστε στον έκτο χρόνο, έρχεται και ο έβδομος κατά τον οποίο η μικτή της  Ε.Π.Σ.   Πέλλας εκπροσωπεί την Ελλάδα σε διεθνές τουρνουά στη Ρώμη.  Η εμπειρία την οποία αποκομίζουν οι παράγοντες της Ε.Π.Σ.  Πέλλας, αλλά και τα παιδιά, είναι μοναδική! Είχα την τύχη  να πάω μια φορά ως συνοδός της αποστολής, πράγματι εντυπωσιάστηκα από αυτό το οποίο αντίκρισα! Αυτό το διαφυλάσσουμε ως Ε.Π.Σ. Πέλλας και το διαιωνίζουμε.
 Το δεύτερο σημαντικόː Το έργο το οποίο κάναμε με όλο το συμβούλιο στην ανάδειξη νέων διαιτητών ήταν πάρα πολύ σημαντικό. Μάλιστα, στον διεθνές  αγώνα της Λίντο Γκόρετς με την Άρσεναλ, επόπτης θα είναι ο Γιάννης  Σίπκας, ο οποίος εκείνο το διάστημα γαλουχήθηκε και προωθήθηκε. Βέβαια εδώ, θα ήμουν άδικος εάν στερούσα από αυτή την προσπάθεια, στο διαιτητικό τομέα, τη μερίδα του λέοντος την οποία την  είχε, τότε, ο αρχιδιαιτητής Λάζαρος  Πολατιάν. Η συμβολή του σε αυτό το σκέλος ήταν πάρα πολύ  σημαντική, ανεξαρτήτως εάν οι δρόμοι μας χώρισαν, για άλλους λόγους, στη συνέχεια. Θα πρέπει να υπάρξει ειδικός χειρισμός από τον εκάστοτε πρόεδρο και από το σύνολο του συμβουλίου.
 Το τρίτο σημαντικό, είναι το καταστατικό. Βάλαμε παραμέτρους  και είπαμε, όποιος έχει θητεύσει τρεις θητείες στο Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Πέλλας δε δικαιούται να συνεχίσει, και ισχύει για όλους. Ο Ομπάμα και ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ κάνουν δύο θητείες. Δεν ήταν μόνο ο Τσώτσος, αλλά και μια σειρά άλλων παραγόντων. Αυτή η πρόταση ήταν στην προεκλογική μου εξαγγελία, στις εκλογές στην Ε.Π.Σ. Πέλλας το 2010, την έκανα και στη διαδικασία αλλαγής του καταστατικού της Ε.Π.Ο,  με πρόεδρο τον τότε κ. Σοφοκλή Πιλάβιο. Όταν το είπα κουνήθηκαν οι καρέκλες μέσα στην αίθουσα. Όλοι τέτοιοι είναι! Ο Β. Χατζηαποστόλου στο Κιλκίς, και ο πρώην πρόεδρος της Ε.Π.Σ.  Πέλλας, υπάρχει πλειάδα ανθρώπων, αυτό πρέπει να αλλάξει, δεν είναι ανανεωτικό. Είμαι  ιδιαίτερα υπερήφανος που το καταφέραμε και το  υλοποιήσαμε στην Πέλλα.  Με τον κ. Αντωνίου δε με χωρίζει τίποτα, αντιθέτως, τον στηρίζω, έχει αγνές προθέσεις στο ποδόσφαιρο, ήρθε η στιγμή που τα κατάφερε απέναντί μου και τον συγχαίρω.
 Κάποιες κατηγορίες για κακοδιαχείριση δε στάθηκαν μπροστά μου .  Δεν υπάρχει υπόθεση, με κάλεσαν και έδωσα εξηγήσεις. Κάνανε έλεγχο σε όλη τη θητεία και διαπίστωσαν τον τρόπο λειτουργίας, τέσσερα χρόνια σαν πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Πέλλας δε βρήκαν ούτε ένα ευρώ οδοιπορικά ή άλλη δαπάνη για τον πρόεδρο. Δε βοηθούν το ποδόσφαιρο τέτοιες συζητήσεις. Το ζητούμενο είναι το ποδόσφαιρο της Πέλλας, η αναβάθμιση της διαιτησίας, οι γηπεδικές εγκαταστάσεις να υπάρχουν, η ανάδειξη παραγόντων που θα πάρουν στην πλάτη τους το τοπικό ποδόσφαιρο. Το ζητούμενο είναι το ποδόσφαιρο της Πέλλας!
 Το καυχώμαι που ήμουν η αιτία που ενεπλάκη στα ποδοσφαιρικά  ο Κώστας Γάτσος, γιος του βουλευτή, που δεν είχε σχέση με το ποδόσφαιρο, οικογενειάρχης,  αγνός, σωστός επιχειρηματίας, είχε  άλλη πυξίδα στη ζωή του. Ενεπλάκη αρχικά με τον Άρη Λουτρακίου και τώρα με τον Αλμωπό. Έκρινα ότι η εμπλοκή αυτού του είδους των ανθρώπων, των αγνών, των σωστών, των επιχειρηματιών, είναι σημαντική και απεδείχθη.  Ο  Αλμωπός είναι στη Γ΄ κατηγορία, είναι σημαντικό! Έχω να αναφέρω πλήθος άλλων. Ο Γιάννης ο Τρυφωνίδης που θητεύει στις ακαδημίες του Εδεσσαϊκού, με τον Πέτρο τον Πασσαλή. Μακάρι και ο Πέτρος ο Πασσαλής! Μπορεί κάποιος να πει άσχημη κουβέντα με τέτοια μοντέλα διοίκησης; Ή θέλουμε μοντέλα διοίκησης το α΄ χωριό σώνει και καλά να κερδίσει το β΄χωριό, είτε με τη διαιτησία, είτε με οποιονδήποτε τρόπο, για να έχουμε να λέμε. Το ποδόσφαιρο είναι ομορφιά, είναι ποίηση! Τα παιδιά να μπαίνουν στο γήπεδο και να απολαμβάνουν το άθλημα».
ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΠΑΝΤΗΣΕː
« Το 2014 η εμπλοκή μου με την περιφέρεια με καθυστέρησε, αφουγκράστηκα την κοινωνία  και είχα την παρότρυνση, αλλά ήταν αργά για να δομήσω ψηφοδέλτιο. Είναι σε εξέλιξη μια δημοτική αρχή, είχε δώσει πολλές προσδοκίες η σημερινή δημοτική αρχή, το αποτέλεσμα θα το κρίνουμε προς το τέλος. Δεν είμαι έτοιμος να πω εάν θα συμμετάσχω στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Δεν μπορείς να μηδενίσεις μια προσπάθεια που εξελίσσεται, θα αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα και τότε θα ληφθούν οι αποφάσεις.
 Δεν πιέζομαι, κάνω κάτι που το θέλω, η σχέση μου με την πολιτική είναι τρόπος ζωής. Από τη διαδρομή μου τα προβλήματα τα γνωρίζω, αν γίνει το δικό μου ξεκίνημα δε θα είναι από το μηδέν. Έχω περιθώριο χρόνου. Δεν είναι μόνο να γίνω δήμαρχος  εάν έχει ανταποκριθεί  στις απαιτήσεις των προβλημάτων ενός δημαρχιακού θώκου ο σημερινός. Δεν μπορεί  να είναι η μόνη   φιλοδοξία η διεκδίκηση! ».  
       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more