Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αποτέλεσμα εικόνας για Ένοπλες δυνάμεις
Την 21η Νοεμβρίου, ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου, θα εορταστεί και εφέτος με λαμπρότητα και επισημότητα η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων σε ολόκληρη τη χώρα. Κατά τον φετινό εορτασμό τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 θα λάβουν χώρα στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης:
   α.  Γενικός Σημαιοστολισμός σε ολόκληρη τη διοικητική περιφέρεια της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, από την όγδοη πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2014.
   β.  Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2016.
Ειδικότερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 προγραμματίζονται οι εξής εκδηλώσεις :

α.  10.15 π.μ.:  Επίσημη Δοξολογία  στον Ιερό Ναό  Παναγίας Δεξιάς, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου. Μετά το πέρας της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ομιλία από την κ. Παρασκευή Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

β.  11.15 π.μ.: Κατάθεση στεφάνων  στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού  από τους κ.κ.:
• Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης,
• Στρατηγό Διοικητή του Γ΄ Σ.Σ.,
• Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας,
• Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης,
• Δήμαρχο Δήμου Θεσσαλονίκης,
• Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου  Ελλάδος,
• Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος,
 Λιμενάρχη Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης,
 Προέδρους Ενώσεων Αποστράτων,
• Προέδρους Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης

Οι Δήμοι (εκτός πόλεως Θεσσαλονίκης), στην περιφέρεια των οποίων εδρεύουν στρατιωτικές μονάδες, θα καταρτίσουν το πρόγραμμα εορτασμού, σε συνεργασία με τις οικείες στρατιωτικές αρχές και σύμφωνα με τις οδηγίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο σε γενικές γραμμές θα περιλαμβάνει:
- Επίσημη έπαρση και υποστολή της Σημαίας,
- Σημαιοστολισμό και φωταγώγηση,
- Επίσημη Δοξολογία και ομιλία μετά το πέρας αυτής,
- Κατάθεση στεφάνων στα Μνημεία Ηρώων από τον Δήμαρχο, τους Διοικητές Στρατού και Αστυνομίας και τους προέδρους Ενώσεων Αποστράτων και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων.

Επισημαίνεται ότι στους Δήμους που δεν εδρεύουν στρατιωτικές μονάδες δεν θα καταρτισθεί πρόγραμμα εορτασμού, αλλά θα γίνει σημαιοστολισμός και φωταγώγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου