Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Δείτε τις έδρες των Κομμάτων σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ

Διαφορά 15 μονάδων υπέρ της Ν.Δ. σε νέα δημοσκόπησηΠροβάδισμα 15 μονάδων στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου υπέρ της Νέας Δημοκρατίας αποτυπώνει η νέα δημοσκόπηση της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για λογαριασμό του Σκάι.
Η Ν.Δ. εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 30% έναντι μόλις 15% του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα δεδομένα που συνελλέγησαν το διήμερο 3-4 Νοεμβρίου 2016. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή (7%) και ακολουθούν ΚΚΕ (5,5%), Δημοκρατική Συμπαράταξη (4,5%) και Ένωση Κεντρώων (3%). Από τα μη κοινοβουλευτικά κόμματα, στο όριο της εισόδου στη Βουλή καταγράφεται η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Αντιθέτως, Ποτάμι και ΑΝΕΛ καταγράφονται στο 2%, ποσοστό 1,5% στγκεντρώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και 1% η Λαϊκή Ενότητα του κ. Π. Λαφαζάνη. Η αποχή εκτιμάτα στο 15,5% ενώ άκυρο ή λευκό επιλέγει το 7% των ερωτηθέντωνΑντίστοιχη με τη δυναμική των κομμάτων είναι και η αποτύπωση της παράστασης νίκης, όπου το 64% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η Ν.Δ. του κ. Κυρ. Μητσοτάκη θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Το ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 12,5%.


Η κατάρρευση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ εξηγείται παραστικά από τα ευρήματα της έρευνας σχετικά με τη στάση και την εκλογική συμπεριφορά των πολιτών. Το 87% των πολιτών εκτιμά ότι τα πράγματα στη χώρα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση ενώ το 89% δηλώνει μη ικανοποιημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης του κ. Αλ. Τσίπρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις 13 από τους 100 ψηφοφόρφους του ΣΥΡΙΖΑ το Σεπτέμβριο του 2015 δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης. Αντιθέτως, το 79% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από το μέχρι σήμερα κυβερνητικό έργο.
Η συσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος περιορίζεται στο 35,5%, δηλαδή μόνον ένας στους τρεις που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2015 δηλώνουν ότι θα ξαναψηφίσουν. Εξ αυτών, το 10% δηλώνει ότι θα ψηφίσει Ν.Δ., όμως το κύριο τμήμα επιλέγει είτε την αποχή (25,5%) είτε δηλώνουν αναποφάσιστοι. Ευλόγως, το κύρια τμήμα της εκτιμώμενης αποχής προέρχεται συντριπτικά από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, εξ αυτών που δηλώνουν ότι θα απέχουν, το 67,5% είναι πρώην ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις 13,5% της Ν.Δ. και το υπόλοιπο 19% της αποχής προέρχεται από άλλους κομματικούς σχηματισμούς. Ως προς την καταλληλότητα, τέλος, για την Πρωθυπουργία, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ευρύ προβάδισμα σε σχέση με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. Η διαφορά μεταξύ των δύο ηγετών προσεγγίζει τις 17 μονάδες υπέρ του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.


Οι έδρες των Κομμάτων
Με βάση την απόλυτη αναγωγή που βγαίνει και με βάση τα αποτελέσματα τα ποσοστά των Κομμάτων και οι έδρες θα ήταν οι ακόλουθες:
 • ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 18,8%                                55 έδρες
 • Ν.Δ.: 37,6%                                      160έδρες
 • Χ.Α.: 8,8%                                         26 έδρες
 • ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ: 5,7%       17 έδρες
 • Κ.Κ.Ε.: 6,9%                                       20 έδρες
 • Το Ποτάμι: 2,5%
 • ΑΝ.ΕΛ.: 2,5%                                       
 • Ένωση Κεντρώων: 3,8%                        11 έδρες  
 • ΛΑ.ΕΝ.: 1,2%                                       
 • Πλεύση Ελευθερίας: 3,8%                      11 έδρες 
 • «Άλλο κόμμα»: 8,4%
 •  
 • Έτσι λοιπόν δημιουργείται μια Βουλή έπτα κομμάτων με τη Νέα Δημοκρατία να έχει πλειοψηφία με 160 έδρες και να καταγράφει διαφορά περίπου 20 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ!!!. Ακόμη άξιο αναφοράς το γεγονός ότι μπαίνουν στη Βουλή επτά Κόμματα. Μάλιστα το γεγονός ότι οι έδρες του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ λίγες ίσως στερήσει την έδρα στις τετραεδρικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου