Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Εδώ είμαστε και πάλι Συνέλληνες με το ΚΑΥΤΟ θέμα της ΥΓΕΙΑΣ στη χώρα μας, της «ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ», όπου «χώρα ποτέ» ισούται με το ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙΣ.
Τρομακτικά απλά τα πράγματα, ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ η κατάσταση στην Δημόσια Υγεία, γιατί η ιδιωτική, τα πάει καλά, και μάλιστα με την βοήθεια των κατά καιρούς κυβερνήσεων οι οποίες φρόντισαν να ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ αφήνοντας στο έλεος Του Θεού τους «ασφαλισμένους», τα ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΛΟΠΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ.
Ο χώρος της υγείας άλλωστε, είναι «γωνιακό μαγαζί», και όποιος ασχολείται με αυτόν, έχει ΤΡΕΛΑ ΚΕΡΔΗ. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που τα ΧΟΝΤΡΑ παιχνίδια παίζονται στην υγεία, με τα φάρμακα, κλπ, δεν είναι τυχαίο που γνωστά «ονόματα» είναι ΜΕΤΟΧΟΙ σε φαρμακευτικές κλπ, και επίσης, δεν είναι τυχαία τα όσα έχουν υπογραφεί κατά καιρούς..
Αυτά, για να μην έχουν κάποιοι αυταπάτες, για το ΠΟΥ θα καταλήξουμε..
Όπως είπαμε λοιπόν, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ, το φωνάζουν οι γιατροί, χτυπούν εδώ και χρόνια καμπανάκια κινδύνου, αλλά όπως φαίνεται, ο «ΥΠΝΟΣ» είναι γλυκός, και κανείς δε λέει να ξεκουνήσει, εκτός και αν βρεθεί στα «ζόρια». Τότε τρέχει και δεν φτάνει, ΑΛΛΑ…..
Πάμε να θυμηθούμε μερικά «αποσπάσματα» καταγγελιών από την ΠΟΕΔΗΝ!
«Πεθαίνουν καθημερινά άνθρωποι στοιβαγμένοι στις λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ. Και είναι προ των πυλών η γρίπη. Πέρυσι θρηνήσαμε δεκάδες θύματα. Δεν έμαθαν από τα λάθη τους οι παραμυθάδες της κυβέρνησης.
Η Φαρμακευτική δαπάνη για τους Νοσηλευόμενους Ασθενείς των Νοσοκομείων πραγματοποιείται με μηνιαίο πλαφόν. Δεν έχει σημασία για την κυβέρνηση η αντιμετώπιση της Ασθένειας, αλλά μην ξεπεραστεί το μηνιαίο πλαφόν.
Καλούνται οι Ιατροί πάνω από τη θεραπεία του Ασθενούς να βάλουν την φαρμακευτική δαπάνη. Κόβουν υποχρεωτικά φάρμακα από τους Ασθενείς με Διοικητική και Κυβερνητική εντολή. Που ακούστηκε!!!
Θυμίζουν παλαιές ελληνικές ταινίες. Έκοβαν λέξεις από τα γράμματα για να μειωθεί το κόστος των τηλεγραφημάτων. Στο τέλος το μόνο γράμμα που έμενε στο τηλεγράφημα ήταν το: Μείον..... ανθρώπινες ζωές εν προκειμένω.
Έχουμε να κάνουμε με κυβέρνηση των τσαρλατάνων.
Πάνω από τη ζωή των Ασθενών βάζουν τα Μνημόνια και μας δουλεύουν διπλό γαζί.
Διαλύουν το ΕΣΥ.
Παίζουν με το πόνο και την ζωή των Ασθενών.
Στέλνουν τους Ασθενείς στα Ιδιωτικά Ταμεία.
Όσοι βέβαια έχουν χρήματα. Οι υπόλοιποι: Βοήθα Παναγιά!
Που είναι λοιπόν τα χρήματα που δίνουν στα Νοσοκομεία; ΨΕΜΑΤΑ. ΨΕΜΑΤΑ. ΨΕΜΑΤΑ. Να τους χαιρόμαστε!!!»
Σχετικά με την «φαρμακευτική δαπάνη», πρέπει να ενημερώσω τους ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, πως σε μεγάλο νοσοκομείο της Συμπρωτεύουσας, ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ Η ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΡΚΕΙΑ.
Είναι γεγονός που συνέβη στις 1/11/2016….
Πάμε σε άλλο απόσπασμα….
«Πεθαίνουν Ασθενείς αβοήθητοι από τα λειψά και χαλασμένα διαγνωστικά, επεμβατικά και θεραπευτικά ιατρικά μηχανήματα των Δημοσίων Νοσοκομείων της Χώρας.
Οι Ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας γίνονται μπαλάκι από το ένα εφημερεύον Νοσοκομείο στο άλλο προκειμένου να βρουν τα κατάλληλα ιατρικά μηχανήματα.
Τα Ιατρικά Μηχανήματα στην πλειονότητά τους είναι ασυντήρητα παλαιάς τεχνολογίας. Όταν χαλάσουν αραχνιάζουν. Δεν επισκευάζονται. Δεν αντικαθίστανται με καινούργια νέας τεχνολογίας. Μένουν επ’ αόριστο εκτός λειτουργίας, επειδή τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν χρήματα για αγορά ανταλλακτικών και επισκευή τους. Τα ταμεία των Νοσοκομείων είναι μείον.
Πολλά Ιδρύματα της χώρας προσφέρονται να δωρίσουν στα Δημόσια Νοσοκομεία Ιατρικά Μηχανήματα. Θέτουν όμως προϋποθέσεις επειδή πήραν χαμπάρι την ανικανότητα της κυβέρνησης. Όπως το Ίδρυμα Νιάρχου που θέλει να δωρίσει επτά Ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα. Ανακοινώνονται χιλιάδες προσλήψεις και όμως το προσωπικό μειώνεται. Επί των ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μειώθηκε κατά 7.965 υπαλλήλους. Ανακοινώνονται αυξήσεις της κρατικής χρηματοδότησης και όμως η κρατική χρηματοδότηση μειώνεται 350 εκατ. ευρώ εφέτος, σε σχέση με πέρυσι.
Μετά το καραβάνι της Υγείας που οργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ στην Αθήνα, ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση αύξηση του ορίου δαπανών των Νοσοκομείων 10 και 20 εκατ. ευρώ για συγκεκριμένες δαπάνες. Όμως πρόκειται για άλλο ένα επικοινωνιακό τρικ. Το μόνο που έκαναν είναι να διαμορφώσουν το όριο δαπανών στο 100% επί των εγκεκριμένων πιστώσεων των Νοσοκομείων του έτους 2016, συνολικού ύψους 1,156 δις ευρώ. Πέρυσι ήταν 1,5δις. Στην αρχή του έτους το όριο δαπανών καθορίζεται στο 90%. Πάγια τακτική των κυβερνήσεων, όχι μόνο εφέτος αλλά και τα προηγούμενα έτη είναι το όριο δαπανών στο τέλος κάθε έτους να διαμορφώνεται στο 100%. Τα Νοσοκομεία τέλος του έτους σε ληξιπρόθεσμα θα οφείλουν πάνω από 1,5δις ευρώ. Και όμως ο πρωθυπουργός έχει το θράσος να λέει ότι δεν τους ενδιαφέρει η άμεση εκταμίευση της δόσης του 1,8δις ευρώ που προορίζεται για εξόφληση ληξηπρόθεσμων οφειλών. Δεν νοιάζονται που στα Νοσοκομεία πεθαίνουν οι άνθρωποι αβοήθητοι!!!
Για όλους αυτούς τους λόγους οι Δωρητές συμπεριλαμβάνουν απαράβατο όρο στις Δωρεές, η προσφορά των μηχανημάτων να γίνεται όταν είναι έτοιμοι οι χώροι υποδοχής και να είναι στελεχωμένοι με το κατάλληλο προσωπικό. Θέλουν έτσι να εξασφαλίσουν την άμεση λειτουργία τους και όχι να αραχνιάζουν στις ζελατίνες.
Μετά το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ που περιέγραψε τη ζοφερή κατάσταση των ιατρικών μηχανημάτων των Δημοσίων Νοσοκομείων ευαισθητοποιήθηκαν πολίτες, σύλλογοι, φορείς, οι οποίοι προσφέρθηκαν να επισκευάσουν ιατρικά μηχανήματα ΔΩΡΕΑΝ. Από την κυβέρνηση φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Το μόνο που ξέρει να κάνει η κυβέρνηση είναι να βρίζει την ΠΟΕΔΗΝ.»
Μη βιαστούν κάποιοι να με κατηγορήσουν πως παίζω «διάφορα παιχνίδια».
Δεν παίζω ΚΑΝΕΝΟΣ τα όποια παιχνίδια, προσπαθώ να ενημερώσω τους ΕΛΛΗΝΕΣ για το κακό που μας βρήκε, να πω πως όλοι εμείς που ΔΕΝ έχουμε την οικονομική δυνατότητα να πάμε για νοσηλεία – θεραπεία στον Ιδιωτικό Τομέα, ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ.
Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ΤΡΑΓΙΚΗ, πέρα από τις καταγγελίες των γιατρών.
Αδιάψευστοι μάρτυρες είναι οι ίδιοι οι ασθενείς και οι συγγενείς τους, άνθρωποι που είναι στις «ΛΙΣΤΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ», που βιώνουν το «μετά θάνατο θεραπεία».
Κάποιοι «υπεύθυνοι» νοσοκομείων (θα μιλήσουμε γι αυτό με ονόματα νοσοκομείων σύντομα) καταβάλλουν προσπάθειες να τα … «αδειάσουν» από τους πολλούς ασθενείς που χρησιμοποιούν συγκεκριμένες υπηρεσίες τους ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Βλέπετε, τα νοσοκομεία, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, αν σας λέει κάτι αυτό.
Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα της «Ευρώπης», των μεταρρυθμίσεων, και των μνημονίων, των τριών, και του τέταρτου που θα μας φέρουν.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more