Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Ο δήμαρχος Πέλλας στη «Σύνοδο των δημάρχων ευρωπαϊκών πόλεων εναντίον του βίαιου εξτρεμισμού».





Αποτέλεσμα εικόνας για Γρηγόρης Στάμκος

Στο Ρόττερνταμ βρίσκεται ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος αποδεχόμενος την πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (CoE), του Δικτύου Πόλεων για την Αστική Ασφάλεια (Efus) και του δημάρχου του Ρόττερνταμ, για  την συμμετοχή του στη «Σύνοδο των δημάρχων ευρωπαϊκών πόλεων εναντίον του βίαιου εξτρεμισμού» - Summit of Mayors “Alliance of European Cities against Violent Extremism”.
Πρόκειται για την ετήσια συνάντηση του δικτύου κατά την οποία θα καταγραφεί η εμπειρία των δημάρχων στις δικές τους πόλεις και θα ενθαρρυνθεί η προώθηση ενός μόνιμου διαύλου επικοινωνίας των ευρωπαϊκών πόλεων πάνω στα θέματα διαπολιτισμικού και διαθρησκευτικού διαλόγου.
Η συνεδρίαση που θα γίνει στις 8 και 9 Νοεμβρίου 2016  στο Ρόττερνταμ, θα δώσει την ευκαιρία να συζητηθούν οι σημαντικές εξελίξεις σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση ασφάλειας στην Ευρώπη. Παράλληλα θα παρέχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανταλλαγή εμπειριών όσον αφορά στις τοπικές πρωτοβουλίες πρόληψης εναντίον του εξτρεμισμού.
Κατά τη διάρκεια της συνόδου η πόλη του Ρόττερνταμ θα οργανώσει επισκέψεις για τους συμμετέχοντες σε περιοχές που μελετά και δρα προληπτικά (study visits) για να παρουσιάσει τις ενέργειές της.
 Από την ελληνική πλευρά έχουν προσκληθεί επίσης, εκτός από τον δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο που συμμετέχει ενεργά στο Δίκτυο του Efus και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Executive Committee) του δικτύου από το 2015, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Κ.Μ. κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτης Γκυρίνης.
«Η πρωτοβουλία αυτή με την συμμετοχή μας στη διεθνή σύνοδο των δημάρχων, βάζει το Δήμο Πέλλας στην πρώτη σειρά των ευρωπαϊκών πόλεων που συνεργάζονται, σχεδιάζουν και δρουν για θέματα αστικής ασφάλειας. Και όλα αυτά υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Επιτροπής των Περιφερειών, των κορυφαίων δηλαδή  οργάνων και θεσμών της Ε.Ε» δήλωσε ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more