Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ κ. ΑΘΗΝΑ ΑΗΔΟΝΑ





Στη σύσκεψη που συγκάλεσε η Αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Αθηνά Αηδονά, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Πέλλας.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος καλωσόρισε την κ. Αηδονά στην έδρα της Π.Ε. Πέλλας και ανέδειξε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα θέματα καθημερινότητας που έχουν να κάνουν με την ευθύνη της Περιφέρειας, όπως οι διαγραμμίσεις του οδικού δικτύου, ο καθαρισμός των δρόμων κ.α. Επίσης, προσκάλεσε την κ. Αηδονά στον Δήμο Αλμωπίας για να συζητηθούν ειδικότερα και διεξοδικά όλα τα ζητήματα του Δήμου Αλμωπίας.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με την εξέλιξη των αντιπλημμυρικών έργων της Αλμωπίας, για τα οποία υπήρξαν πρόσφατα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο που ανέφεραν ότι κινδυνεύει η χρηματοδότησή τους. Η κ. Αηδονά διέψευσε τα παραπάνω και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και πως η υλοποίησή τους συνεχίζεται κανονικά.
Επίσης, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα προβλήματα που παρατηρούνται στην καθημερινότητα και σχετίζονται με τον ηλεκτροφωτισμό, τον καθαρισμό των δρόμων από κλαδιά και χόρτα και τις διαγραμμίσει των δρόμων, δικαιοδοσίας της Περιφέρειας. Η Αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι υπάρχει σχετικός προγραμματισμός.
Παράλληλα, ο κ. Μπίνος ζήτησε ενημέρωση σχετικά με το έργο ασφαλτόστρωσης του δρόμου Αριδαίας – Εξαπλατάνου, τονίζοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί αυτή η σημαντική παρέμβαση.
Τέλος, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος αναφέρθηκε στην τουριστική προβολή που αξίζει η περιοχή μας, σημειώνοντας για άλλη μια φορά ότι τα προηγούμενα χρόνια αδικήθηκε εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως είπε, θα πρέπει να υπάρξει ένας κεντρικός σχεδιασμός για όλη την Π.Ε. Πέλλας, αλλά και ειδικότερα η Αλμωπία η οποία έχει να αναδείξει μια σειρά από δυνατότητες για τους επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, με κεντρικό άξονα τα Λουτρά Πόζαρ.
Η Αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθηνά Αηδονά βρήκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τις προτάσεις του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου και δεσμεύτηκε το αμέσως επόμενο διάστημα να επισκεφθεί τον Δήμο Αλμωπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more