Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Ι. Καραπαναγιώτης: Έχω την εντύπωση ότι ισοφαρίστηκε η απώλεια της κ. Τζάκρη με την ανάδειξη της κ. Έφης Αχτσιόγλου ως υπουργού εργασίας...




Αποτέλεσμα εικόνας για Ιγνάτης Καραπαναγιώτης

Ο  ΙΓΝΑΤΗΣ  ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,  ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ  ΣΥΡΙΖΑ  ΕΔΕΣΣΑ, ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΧΡΗΣΤΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗː

« Έχω την εντύπωση ότι ισοφαρίστηκε η απώλεια της κ. Τζάκρη με την ανάδειξη της κ. Έφης Αχτσιόγλου ως υπουργού εργασίας.  Οι υπουργοί αφορούν όλη την επικράτεια δεν είναι μόνο του Ν. Πέλλας,  όλη την Ελλάδα.
 Έχω την εντύπωση πως η παρουσία της κ. Τζάκρη ήταν επιτυχημένη στο υπουργείο που επόπτευε,  ότι παρέδωσε έργο. Πρόλαβε να κάνει πράγματα, νομοθετήματα κατατέθηκαν, διάφορες καινοτομίες έχουν μπει μπροστά για να υλοποιηθούν. Νομίζω ότι αφήνει πίσω της έργο.
  Η κ. Αχτσιόγλου ήταν επικεφαλής μιας ομάδας εργασίας που είχε την ευθύνη επαφών με την τρόικα για τα εργασιακά ζητήματα. Είναι μια κοπέλα τριάντα και κάτι, με πλούσιο βιογραφικό, άριστη θα έλεγε κανείς.  Νομίζω στην Ευρώπη αυτού του είδους η ανάδειξη πολιτικών, σε τόσο μικρή ηλικία, αλλά  και στην Αμερική, δε σχολιάζεται έτσι όπως εδώ. Η δική της παρουσία στην κυβέρνηση θα εκπλήξει, με την απόδοσή της θα κερδίσει, θα συνεχίσει μια πολιτική που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο.
 Είναι νωρίς ακόμα να κουβεντιάζουμε για εκλογές, Φθινόπωρο του 2019 προγραμματίζονται. Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι εκλογική, όλοι το λένε, είναι ειδικού σκοπού, θέλει να πετύχει δυο-τρία πραγματάκια, να μας βγάλει από την κρίση, στο ξέφωτο. Νομίζω θα τα καταφέρει. Ραντεβού, λοιπόν, το Φθινόπωρο του 2019.
 Πράγματι υπάρχουν αρκετά δυνατά ονόματα που θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να πλαισιώσουν ένα ψηφοδέλτιο του Σύριζα στο Ν.Πέλλας. Όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου θα έχουμε δυνατά ονόματα από την περιοχή της Έδεσσας, υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, είναι νωρίς ακόμη,  θα υπάρξουν και εκπλήξεις. Νομίζω το φθινόπωρο του 2019 θα έχουμε ένα πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο.
 Η κυβέρνηση έχει να επιδείξει θετικούς δείκτες. Αυξήθηκαν τα έσοδα. Βεβαίως είναι φυσικό  ο κόσμος να έχει γονατίσει, δεν το συζητάμε. Στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι να ξεφύγουμε από αυτό το μνημόνιο, να υλοποιήσουμε ότι είναι να υλοποιήσουμε για να μπορέσουμε να πάμε σε πολιτικές που θα οδηγούν στην ανάπτυξη, στην αύξηση της πίττας για να μπορεί να μοιραστεί .
 Η επίσκεψη Ομπάμα είναι μια σπουδαία επίσκεψη, αφορά το χρέος της χώρας, τη θετική αντιμετώπιση από την πλευρά του Ομπάμα. Το γεγονός ότι δε βγήκε η εκλεκτή του, κ. Κλίντον, προξενεί ζήτημα αποτελεσματικότητας.
 Η Ελλάδα οφείλει, και αυτό κάνει η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α, να ασκεί πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Βεβαίως θα έπρεπε ως πρωθυπουργός της χώρας να στείλει συγχαρητήριο στον Τραμπ, όπως και έκανε. Μας αρέσει δε μας αρέσει αυτός θα είναι ο πλανητάρχης, συνεπώς οφείλουμε να συνεργαστούμε και με αυτόν. Τις προάλλες ο Πούτιν ήταν εδώ. Λίγο παλαιότερα έγινε αυτή η σύσκεψη των νοτιοευρωπαίων ηγετών, οκτώ ηγέτες από τη νότια Ευρώπη συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα. Προχτές ήταν μια εκδήλωση με τις αραβικές χώρες, όπου παρεμπιπτόντως ο κ. Σαμαράς έκανε μια τοποθέτηση εκτός τόπου και χρόνου, λες και υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας. Θα έπρεπε να συμπεριφερθεί κάπως διαφορετικά ως αξιωματική αντιπολίτευση. Η εξωτερική πολιτική που ασκεί αυτή η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ  είναι πολυδιάστατη και έτσι έπρεπε να ήταν πάντα.
 Δει δε χρημάτων, και άνευ τούτων ουδέν έστι γενέσθαι των δεόντων, έλεγαν οι . αρχαίοι μας πρόγονοι. Γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν έργα υποδομών του νομού μας στις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, στα ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ.  Στο βαθμό που θα εξασφαλιστούν κονδύλια δε θα ολιγωρήσουν ούτε οι τοπικοί παράγοντες, ούτε η κεντρική εξουσία. Υπάρχει θετική αντιμετώπιση από τον πρωθυπουργό στην πρόσφατη συνάντησή του που είχε με τον περιφερειάρχη. Μένει να εξασφαλιστούν τα κονδύλια. Τόσα χρόνια ο Ν. Πέλλας ήταν σε απομόνωση και συγκοινωνιακά και με το σιδηροδρομικό δίκτυο, κ.λ.π . Υπάρχει το έδαφος, μένουν να βρεθούν τα χρήματα.
  Σχετικά με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο νομό μας, κατά πάσα πιθανότητα θα ασχοληθούν οι οργανώσεις  του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Ν. Πέλλας με το νέο έτος, αρχές του 17. Έχουμε μπροστά μας μια συνδιάσκεψη για την εκλογή νομαρχιακής επιτροπής, έχουμε συνέλευση των οργανώσεων για την εκλογή των συντονιστικών οργάνων. Νομίζω στις αρχές του 17 θα υπάρξει η δυνατότητα  να ασχοληθούμε και με τις τοπικές μας εκλογές, τις αυτοδιοικητικές. Θα πρέπει να το δούμε ευρύτερα. Να διατυπώσουμε προτάσεις συνεργασίας με ευρύτερες δυνάμεις. Είναι  αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν είναι βουλευτικές.  Πιθανόν να επικράτησαν παλιά πιο στενές αντιλήψεις. Κατά η γνώμη μου αυτό θα υποστηρίξω στα όργανα τα οποία συμμετέχω. Θα πρέπει να το δούμε με πλατιές, ανοιχτές συνεργασίες προσώπων, που είναι και εκτός ΣΥ.ΡΙΖ.Α , αρκεί να μας καλύπτουν κάποια μίνιμουμ προγραμματικές συγκλήσεις.». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more