Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Η Ν.Δ. ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ




Αποτέλεσμα εικόνας για Ηλίας Πλιόγκας

Ο  Πλιόγκας  Ηλίας, υπεύθυνος οργάνωσης Ν.Δ.  σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας, μίλησε στο Δημοσιογράφο Χρήστο Δημητριάδη και στην Πέλλα Τηλεόραση, σχετικά με τη νέα θέση που κατέχει στο κόμμα, και τη νέα κατάσταση που επικρατεί στη Ν.Δ. με πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 ΠΛΙΟΓΚΑΣ ΗΛΙΑΣː « Ανέλαβα τη θέση πριν από μία εβδομάδα, ήταν ξεχωριστή τιμή για μένα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αντιλαμβάνομαι τη βαρύτητα και την ευθύνη της θέσης. Υπάρχουν χιλιάδες στελέχη στη Ν.Δ. που εργάζονται  ώστε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, έτσι ώστε η Ν.Δ., που αποτελεί  σταθερό πυλώνα, να ανακάμψει αυτή τη στιγμή, τον πολιτικό, ηθικό, οικονομικό κατήφορο  που έχει να αντιμετωπίσει ο μέσος Έλληνας, και να δώσει ένα τέλος στην καταστροφική παρουσία ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ. στην Ελλάδα.
 Η Ν.Δ. εδώ και αρκετούς μήνες, μετά την ολοκλήρωση της πρωτόγνωρης εσωκομματικής διαδικασίας, όπου 400.000 συμμετείχαν, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εκλέγεται, βρίσκεται σε μία φάση διαρκούς ανανέωσης. Εμείς της γραμματείας οργανωτικού, και όλα τα στελέχη , έχουμε καθήκον να τη βγάλουμε σε πέρας. Ήδη έχουμε , από τη πρώτη στιγμή δραστηριοποιηθεί, σε αγαστή συνεργασία με όλα τα μέλη των νομαρχιών και δήμων, με ολόκληρο το οργανόγραμμα της γραμματείας οργανωτικού. Χθες, ήμασταν ολόκληρη τη μέρα στην Πιερία, έγινε μια  καταπληκτική πρωτοβουλία από την τοπική επιτροπή (ΔΗΜ.Τ.Ο), σε συνεργασία με βουλευτές και στελέχη. Είμαστε στελέχη, ενεργά από την πρώτη στιγμή στην παράταξη. Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας δε θα είναι εύκολος, πρέπει να μπούμε δυνατά στον αγώνα, παρ  όλα αυτά τον δίνουμε, με πίστη, θέρμη, τον δίνουμε με όλη μας την ψυχή και θα αξιολογηθούμε όπως όλοι στην παράταξη.
 Το κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σε φάση ανοίγματος προς την κοινωνία, σε νέες κοινωνικές ομάδες, σε ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους που θέλουν να συγκροτήσουν μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία με κύριο πολιτικό εκφραστή τη Ν.Δ., ώστε η Ελλάδα να μπει ξανά στο δρόμο της κανονικότητας και της ανάπτυξης.
 Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την πολιτική κυριαρχία της Ν.Δ., δεν εφησυχάζουμε ούτε αδρανούμε.
 Στόχος είναι το άνοιγμα και η διεύρυνση στην κοινωνία,  αυτό υλοποιείται  με σημαντική πολιτική  πρωτοβουλία που ανακοινώθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και είναι το μητρώο πολιτικών στελεχών.
 Υπήρχε σοβαρή παθογένεια στη Ν.Δ., τα λέμε και δημόσια πια. Είχε την εικόνα ότι λειτουργούσε σαν κλειστό κλαμπ στελεχών, με πολλούς και αξιόλογους να μένουν αδρανείς, και λίγους φίλους και κολλητούς- που στην ουσία περιφέρονταν  μόνο σαν μέλη ή στελέχη- απέναντι από την κοινωνία. Την εικόνα αυτή την έχουν αντιληφθεί όλοι. Τα πράγματα έχουν αλλάξει, η Ν.Δ. με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θέλει να ανανεωθεί, δεν είναι κενό γράμμα η ανανέωση.
 Το μητρώο πολιτικών στελεχών που έχει ανακοινωθεί, είναι μια νέα πολιτική άποψη, που δίνει όραμα και ευκαιρία για την κοινωνία που έχει κοινές αγωνίες για το μέλλον της πατρίδας, που έχει αναγνωρισιμότητα από την κοινωνία και επιρροή.  Διακατέχονται από δημιουργική σχέση και άποψη να μπούνε μέσα στον αγώνα, να καταθέσουν τα βιογραφικά,  να αξιολογηθούν από τριμελή επιτροπή, ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο μητρώο πολιτών στη Ελλάδα. Σε λιγότερο από ένα μήνα, έχουν κατατεθεί με αυτήν την εφαρμογή, πάνω από χίλια βιογραφικά. Υπάρχουν δυναμικά πρόσωπα  στην κοινωνία που θέλουν να δραστηριοποιηθούν, που δε διστάζουν να πούνε την άποψή τους και έχουν επιρροή στην κοινωνία.
 Αναφορικά με τα προηγούμενα χρόνια εκφράζεται διαφορετικά η Ν.Δ. και αποδεικνύεται στην πράξη. Υπάρχει ένα ρεύμα ανθρώπων που έρχεται στη Ν.Δ. και είναι ελπιδοφόρο. Συγκροτείται  η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, σταθερά προσηλωμένη  σε αξίες, όπως είναι η δημοκρατία, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός, σε αξίες που πρέπει να διατηρήσει η Ελλάδα. Μας δίνει κουράγιο να δυναμώσουμε την προσπάθεια και να βάλουμε ένα οριστικό τέλος στον πρωτόγνωρο κατήφορο που γεννά χάος σε διάφορους τομείς.
 Ως λαός μας αρέσει η γκρίνια. Να μπούμε όλοι δυνατά στον αγώνα , να βάλουμε στην άκρη τις προσωπικές φιλοδοξίες μας, να δώσουμε με πίστη και θέληση αυτόν τον όμορφο αγώνα. Δεν ξεχωρίζουμε κανένα , είμαστε άνθρωποι, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συμφωνήσουμε όλοι.
 Ο κόσμος βλέπει  ότι η Ν.Δ. έχει μπει  στη φάση της δημιουργικής παρουσίας στο πολιτικό σκηνικό με ευθύνη , αναλάβαμε την ιστορική ευθύνη. Είναι καταστροφική πολυτέλεια να ασχολούμαστε με υποδεέστερα θέματα. Η επίτευξη στόχων είναι τόσο ξεκάθαρη από τον πρόεδρο μας , όλοι μαζί να συνδράμουμε  και να στηρίξουμε αυτό που η Ελλάδα απαιτεί, όλα τα άλλα είναι δεύτερα  Ο στόχος πρέπει να υπηρετείται.
 Ο τρόπος που θα συγκροτηθούν τα ψηφοδέλτια  θα φανεί με τη νέα εφαρμογή που δίνει και την απάντηση. Στο παρελθόν υπήρξαν γεγονότα  που έφερναν τους πολίτες απέναντι στην παράταξη σχετικά με αυτό το θέμα. Η νέα εφαρμογή θα δώσει την ευκαιρία ισότιμα σε όλα τα στελέχη, μέσα από ξεκάθαρες διαδικασίες, σε όλους τους νέους ανθρώπους να εκφράσουν τις απόψεις τους και να δώσουν μάχη για το σταυρό προτίμησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης   θέλει ανανέωση που είναι και απαίτηση της Ν.Δ..  Όταν βγει η λίστα με τα κατά τόπους ψηφοδέλτια, δε θα υπάρχει καμιά αμφιβολία πως οι άνθρωποι που θα τα στελεχώσουν  θα δώσουν και  τον αγώνα για το σταυρό προτίμησης. Αυτά είναι πρωτόγνωρα, η Ν.Δ. ενδιαφέρεται για το άνοιγμα στην κοινωνία, για νέα πρόσωπα, και όταν έρθει η ώρα να συγκροτηθούν τα ψηφοδέλτια  δε θα υπάρχει καμιά αμφιβολία για το πώς θα γίνουν. Η πλήρης ανανέωση είναι απαίτηση της κοινωνίας. Δε θα επαναληφθούν  καταστάσεις και γεγονότα που τραυμάτισαν την παράταξη στο παρελθόν και την έφεραν αντιμέτωπη με την κοινωνία. Αυτές τις αρχές πρέπει να τις υπηρετήσουμε, όλοι, αφού τις υιοθετεί και ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης.
 Είναι θλιβερό αυτό που συνέβη με την καταδίκη του κ. Θεοδωρίδη, αντιπεριφερειάρχη Πέλλας. Υπάρχει πρωτόδικη απόφαση, δεν αξιολογώ τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Υπάρχει δικαιοσύνη και λειτουργεί αυτόνομα. Η Πέλλα θα συνεχίσει, έχει τη δύναμη, ο καιρός θα δείξει, ο χρόνος θα περάσει και θα επουλωθούν οι πληγές, και από αυτή την περιπέτεια όλοι μας θα διδαχθούμε κάτι παραπάνω. Οφείλουμε όλοι να ακολουθούμε τους νόμους και να τιμούμε την ψήφο των πολιτών. Όλοι κρίνονται, κυρίως αυτοί που ζητούν την ψήφο των πολιτών. Αγαπώ τον τόπο μου, η Πέλλα θα αντέξει, θα συνεχίσει, και πολύ γρήγορα θα μπούμε σε κανονικό ρυθμό.
Οι προσωπικές φιλοδοξίες έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Ο καθένας έχει τις δικές του σκέψεις, εκείνο που μετράει είναι να δώσει αγώνα η Ν.Δ. για καταστεί κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην πατρίδα μας. Αυτό έχει ανάγκη η πατρίδα. Μου έχουν ανατεθεί  συγκεκριμένα καθήκοντα και αποστολή από τον πρόεδρο του κόμματος μας. Όταν αναλαμβάνω κάτι θέλω να το βγάζω σε πέρας, να είμαι σωστός, αποτελεσματικός  και υπεύθυνος. Τα νέα καθήκοντα θα τα ασκήσω, με θέρμη, με πίστη. Θέλω να αξιολογηθώ και να κριθώ αν πέτυχα ή όχι. Σ αυτή την ιστορική  αποστολή θέλω να συνδράμω με τις μικρές μου δυνάμεις και να κριθώ για την αποτελεσματικότητα.
  Η Ν.Δ. επιδιώκει διάλογο, το έχει στο D.N.A. της, διάλογο και με εκπροσώπους άλλων πολιτικών κομμάτων της πολιτικής ζωής του τόπου μας, και μέσα από τη συζήτηση θα φανεί το βάθος της ειλικρίνειας  που ο καθένας εκφράζει. Η μεγαλύτερη προσφορά που έχουμε να κάνουμε είναι η αλήθεια. Επιδιώκουμε τη συζήτηση, θέλουμε το διάλογο και μέσα από αυτά την αλήθεια. Το ψέμα, η υποκρισία, η αυταπάτη, και η απάτη μας οδήγησαν εδώ που είμαστε σήμερα».          

1 σχόλιο:

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more