Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Γ. Καρασμάνης: Στην λειτουργία δυο διοικήσεων στα νοσοκομεία της Πέλλας αντέδρασαν στελέχη της ΝΔ...



Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος Καρασμάνης 
Αποκαλυπτικό παρασκήνιο από την αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα Νέοι Ορίζοντες        

 
φυσικά και μπορεί να χαρακτηριστεί ως η συνέντευξη της δεκαετίας, αυτή που παραχώρησε στην εβδομαδιαία εφημερίδα Νέοι Ορίζοντες, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καρασμάνης. Μιλά για πρώτη φορά για όλους και για όλα και λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Μάλιστα είναι πρώτη φορά που χρησιμοποιεί φράσεις που δεν έχουν ξαναακουστεί. Διαβάστε απόσπασμα από τη συνέντευξη αποκλειστικά και μόνο από το www.meapopsi.gr :

Σε τοπικό επίπεδο υπάρχει γκρίνια από μέλη και ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας για το γεγονός ότι  τοπικά στελέχη του Κόμματος έχουν αφήσει χώρο στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σηφάκη για τα αγροτικά ζητήματα και ότι δεν ασκείται κριτική στην Κυβέρνηση. Ποια είναι η άποψη σας;
Ουδέποτε έχω σχολιάσει συνάδελφο βουλευτή. Σέβομαι τον θεσμικό του ρόλο. Από την άλλη πλευρά όμως, ασκούμε δριμύτατη, σοβαρή τεκμηριωμένη κριτική στην Κυβέρνηση: Για την αύξηση του ΦΠΑ από 13% στο 24%, για τη δήμευση στην ουσία το αγροτικού εισοδήματος με την αύξηση των φορολογικού συντελεστή για τους αγρότες από το 13% στο 22% ως και 45%. Για τον υπερδιπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών. Για την κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο με συνέπεια να διπλασιάζεται η τιμή του. Για την αύξηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος. Γιατί φορολογεί τις επιδοτήσεις τους και μάλιστα από το πρώτο ευρώ χαρακτηρίζοντάς τις ως ¨καθαρό κέρδος¨, όταν οι κοινοτικοί Κανονισμοί προβλέπουν ότι οι ενισχύσεις αποτελούν αντισταθμιστικές πληρωμές και δεν φορολογούνται. Και αυτό ισοδυναμεί στην ουσία με δήμευση του αγροτικού εισοδήματος και – επιπλέον – καθιστά ασύμφορη την αγροτική παραγωγή.
Ήμουν πάντα κατά της υπερφορολόγησης. Γι’ αυτό και μείωσα τον φορολογικό συντελεστή στα αγροτικά φωτοβολταϊκά από 26% στο 13%. Επί Υπουργίας μου, δόθηκαν 45 εκ. ευρώ για αντιχαλαζικά δίκτυα και μεμβράνες, 25 εκατομμύρια για σύσταση και λειτουργία Ομάδων Παραγωγών, καθώς και για Οργανώσεις Ομάδων Παραγωγών, με κάλυψη του 100% των δαπανών τους. Εάν δεν μείωνα τα κριτήρια δεν θα υπήρχαν σήμερα Ομάδες Παραγωγών στην Πέλλα – τις οποίες μάλιστα ενέταξα σε επιχειρησιακά προγράμματα. Ξεμπλοκάραμε προγράμματα όπως το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών του 2009 που κινδύνευαν να χάσουν τη δεύτερη δόση… Όπως επίσης καταφέραμε για πρώτη φορά να εντάξουμε 3.224 επιλαχόντες στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών. .. Και τους πληρώσαμε, επίσης για πρώτη φορά, μέσα σε 4 μήνες. Λύσαμε το πρόβλημα των βοσκοτόπων και διασφαλίσαμε 500 εκ. για την εξισωτική αποζημίωση της περιόδου 2015-2020 (Κανονισμός της ΕΕ 1378/23-12-14). Ψηφίστηκε δική μου τροπολογία (Ν. 4235 άρθρο 71) να αποζημιώνονται ζημιές από ακαρπία που η Κυβέρνηση δεν εφαρμόζει, παρά το γεγονός ότι τα δύο τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στον Νομό. Στην ουσία ο ΕΛΓΑ δεν λειτουργεί. Οι γεωπόνοι βρίσκονται σε διαρκή απεργία και η ηγεσία του υπουργείου αδιαφορεί. Αυτά είναι τα ¨πεπραγμένα¨ τους. Ενώ εμείς σε έξι μήνες, λύσαμε προβλήματα δεκαετιών!


 Τα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών υπολειτουργούν καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Ποια είναι η άποψη σας;
 Ο τομέας της υγείας έχει καταρρεύσει πανελλαδικά – και, βέβαια, στον τόπο μας. Η λειτουργία του στηρίζεται πλέον στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού. Έχουν παγώσει οι προσλήψεις που είχαν δρομολογηθεί από τη Νέα Δημοκρατία… Και, παρά το γεγονός ότι μας βομβαρδίζουν συνεχώς με εξαγγελίες για νέες προσλήψεις, προσλήψεις δεν βλέπουμε.
Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει διοίκηση.
Τον Νοέμβρη του 2014, έγινε αποδεκτή δική μου τροπολογία που έδινε τη δυνατότητα τα δύο Νοσοκομεία να έχουν ανεξάρτητες διοικήσεις. Δυστυχώς όμως, αντέδρασαν συγκεκριμένα στελέχη του δικού μας χώρου και το θέμα δεν προχώρησε. Παρά το γεγονός ότι, ως Υπουργός, ενημέρωσα τους φορείς του Νομού.  Γιατί το έκαναν; Προφανώς γιατί – και αυτό – ήταν πρωτοβουλία του Καρασμάνη!


 Σας έχει ενοχλήσει η αναδημοσίευση στο facebook, ιδιοκτήτη τοπικού site για την κατασκευασμένη συκοφαντική λίστα των 174 βουλευτών που δήθεν έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό;
Είναι μια αισχρή συκοφαντία. Δεν υπάρχει τέτοια λίστα. Προήλθε από το γνωστό κύκλωμα των δήθεν ¨εκδοτών¨ εκβιαστών που ήδη λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη, δεν αναδημοσιεύτηκε σε κανέναν έγκυρο ιστότοπο, δεν το μετέδωσε κανένα κανάλι – αν πράγματι υπήρχε βάση σ’ αυτό θα γινόταν χαμός στα ΜΜΕ. Υπήρξε επίσημη διάψευση από την Τράπεζα της Ελλάδος όπως και από τον Πρόεδρο της Βουλής. Αφορά το πόθεν έσχες 2010 για εισοδήματα του 2009 στο οποίο είχα δηλώσει 52.000 ευρώ στην Alfa Bank που ήταν το εφάπαξ της συζύγου μου… Μεσολάβησαν έκτοτε τέσσερις εκλογές, τα χρήματα δαπανήθηκαν στους προεκλογικούς αγώνες, διότι δεν είχα ποτέ χορηγούς και σπόνσορες και δεν θα βρεθεί κανένας να πει ότι έχει δώσει στον Καρασμάνη έστω ένα ευρώ. Ακόμη και σήμερα πληρώνω δαπάνες των εκλογών του 2015. Όπως έχει πει ο πρώην Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Παναγιώτης Χατζηνικολάου, με τη βουλευτική αποζημίωση δεν φτιάχνονται περιουσίες και καταθέσεις στις Τράπεζες.  Ήδη συνάδελφοι έχουν προσφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και, αν αυτός ο συκοφάντης δεν αναρτήσει στο facebook διάψευση και ζητήσει συγγνώμη, θα κινηθούν οι νομικές διαδικασίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more