Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις διαδηλώσεις



                                               Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τους χιλιάδες διαδηλωτές που κατέκλυσαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης και των άλλων μεγάλων πόλεων, ξεκινώντας από την ημέρα επίσκεψης του Ομπάμα και κορυφώνοντας τη μέρα επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η μαχητική αντιπολεμική και αντικυβερνητική διάθεση του κόσμου αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την αστυνομία με τις αυταρχικές μεθόδους των «κόκκινων ζωνών», της τρομοκρατίας και της καταστολής. Από την προκλητική ερήμωση των κεντρικών δρόμων της Αθήνας, την απαγόρευση της διαδήλωσης στις 15/11 και την άγρια καταστολή που συνόδευσαν την υποδοχή του Ομπάμα μέχρι το χτύπημα των συλλαλητηρίων ανήμερα της εξέγερσης της 17 Νοέμβρη σε μια σειρά πόλεων πανελλαδικά.
Στη Θεσσαλονίκη, η αστυνομία μετά το τέλος της διαδήλωσης και με αφορμή επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο, προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων. Οι δυνάμεις καταστολής απ’ τη στιγμή της σύλληψης και σ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής των συλληφθέντων στη ΓΑΔΘ άσκησαν βία εναντίον τους. Επιπλέον, σαν να μην έφταναν οι ξυλοδαρμοί και οι βρισιές των ΜΑΤ απέναντι στους συλληφθέντες, η Αστυνομία δε δίστασε να διαλύσει τη συγκέντρωση αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε έξω απ την ΓΑΔΘ με αφορμή τις συλλήψεις, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των διαδηλωτών απ’ τα διερχόμενα οχήματα. Η ασυδοσία της αστυνομικής βίας παρά τις υποκριτικές διαβεβαιώσεις του Τόσκα για δήθεν διερεύνηση των σχετικών περιστατικών δείχνει ότι η επίθεση  κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου στα κοινωνικά δικαιώματα θα συνοδευτεί, όπως έγινε και από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, από την προσπάθεια τρομοκράτησης της αντίστασης των εργαζόμενων και της νεολαίας.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα την κρατική καταστολή και καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε αγώνα ενάντια στην περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ με πρώτο βήμα τις απεργίες στις 24/11 και 8/12.
                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more