Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Μόνος Πρώτος ο Εδεσσαϊκός μετά το διπλό στους Προμάχους- Φωτορεπορτάζ






Πολλά παράπονα από την διαιτησία

Μεγάλη νίκη που τον έφερε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος της Α1 της ΕΠΣ Πέλλας πέτυχε ο Εδεσσαϊκός που κέρδισε με 1-2 τους Προμάχους στο γήπεδο της Αριδαίας. Ο αγώνας τα είχε όλα: Ένταση-Σκληρά μαρκαρίσματα-λάθη αμυντικών και φυσικά επεισόδια.  
Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν τον ρυθμό τους και έδειξαν ότι θα έχουν ένα εύκολο απόγευμα. Προηγήθηκαν στο 21΄όταν ο Ταουσάνης με μια έξοχη ενέργεια έκανε το 0-1. Από εκεί και πέρα σταδιακά τα φώτα έσβησαν και εκτός από κάποια ξεσπάσματα ο Εδεσσαϊκός άφησε κενό γήπεδο στους γηπεδούχους που άρχισαν να κερδίζουν το κέντρο.
Στη συνέχεια όμως οι γηπεδούχοι πήραν πρωτοβουλίες και παίζοντας σκληρά ή ακόμη και αντιαθλητικά κατέφεραν να ισοφαρίσουν στο 74΄όταν ο Καλογιάννης εκμεταλλευόμενος το τσαφ στην άμυνα των φιλοξενούμενων έφερε το ματς στα ίσια. Από εκεί και πέρα δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο, Ο Εδεσσαϊκός προσπάθησε να κερδίσει τον αγώνα αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει.
Το ματς τινάχθηκε στον αέρα όταν ο διαιτητής απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Άντζο στο 80΄για σκληρό μαρκάρισμα. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε από τον Αμπάρη ο οποίος στο 90΄δέχθηκε δυο κίτρινες κάρτες για την ίδια φάση, αυτή τη φορά σωστά. Τελικά μετά από καθυστερήσεις 10΄λεπτών ο Εδεσσαϊκός στην τελευταία φάση του ματς κατέφερε και έκλεψε το τρίποντο επικρατώντας με 1-2.  


Το φιλμ του αγώνα:
Στο 2’ σουτ δυνατό του Ουζούνη η μπάλα φεύγει λίγο έξω
Στο 6’ τεχνικό μακρινό σουτ του Rexha για τον Εδεσσαϊκό και η μπαλα φευγει λίγο έξω από την εστία των Προμάχων.
Στο 21’ ο Μίτσκας των Προμάχων κλέβει την μπάλα από αντίπαλο αμυντικό, κάνει μια επέλαση από αριστερά, όμως το σουτ που επιχειρεί φεύγει άουτ.
Το 0-1 γίνεται στο 21’ όταν από μια αμηχανία της άμυνας των γηπεδούχων, ο Ταουσιάνης γίνεται κάτοχος της μπάλας και με διπλή προσπάθεια, ανοίγει το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Στο 35’ ο Τζούρτζος εκτελεί σέντρα από φάουλ, πηδάει και πιάνει μια δυνατή κεφαλιά ο Προύντσης στην περιοχή, όμως η μπάλα δεν βρίσκει στόχο.
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασιστικά και πίεσαν για την ισοφάριση, ενώ οι Τριαινοφόροι, φάνηκε ότι έκαναν διαχείριση του χρόνου, χτυπώντας με φαρμακερές αντεπιθέσεις.
Έτσι στο 66’ ο Τζούρτζος κάνει ένα δυνατό σουτ από στημένη μπάλα έξω από την περιοχή και αυτή φεύγει μόλις άουτ.

Το 1-1 σημειώθηκε στο 74’ όταν ο νεοαποκτηθείς Μάθιου πραγματοποιεί μια ατομική επέλαση. Πλαγιοκοπεί την άμυνα των φιλοξενούμενων, πασάρει στον Καλογιάννη, ο οποίος από κοντά  σκοράρει μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.
Από το σημείο εκείνο και μετά, το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά, όπου οι μεν Εδεσσαίοι επιτίθονταν λυσσαλέα για τη νίκη, οι δε Προμαχιώτες αμύνονταν με νύχια και με δόντια για να κρατήσουν το σκορ.

Έγιναν πολύ δυνατές μονομαχίες, στα όρια του αντιαθλητικού, και σε κάποια από αυτές ο Άτζος  των γηπεδούχων αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.
Οι Εδεσσαίοι έχοντας την αριθμητική υπεροχή σφυροκοπούσαν την σφριγηλή άμυνα των γηπεδούχων, κι έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες να σκοράρουν στο 81’ με τον Παπαγεωργίου, στο 85’ με τον Ταουσιάνη και στο 88’ με τον Τζούρτζο, όμως οι προσπάθειές τους προσέκρουαν στον εξαιρετικό τερματοφύλακα των Προμάχων Α. Νάνο.

Στο 90’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για την ίδια φάση, ο Αμπάρης των Προμάχων.

Κι ενώ τα δευτερόλεπτα περνούσαν βασανιστικά και η αγωνία όλων είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της κι ενώ όλοι νόμιζαν ότι ο αγώνας θα τελείωνε, με τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων που έδειξε ο διαιτητής Κατεριάδης, ακολούθησε ένα σουρεαλιστικό σκηνικό που κανείς, ακόμη και ο Σαλβαντόρ Νταλί, δεν θα μπορούσε να αποτυπώσει στους καμβάδες του.
Οι μεν Εδεσσαίοι να επιτίθενται με μένος, οι δε Προμαχιώτες να αμύνονται με 9 παίκτες, και οι φίλαθλοι να φωνάζουν ότι ο χρόνος πέρασε και το παιχνίδι πρέπει να λήξει.

Και το παιχνίδι έληξε.
Μετά από 13’ (σύμφωνα με το δικό μας επαγγελματικό χρονόμετρο) λεπτά, πέραν της κανονικής διάρκειας του αγώνα, όταν ο Εδεσσαϊκός σημείωσε το νικητήριο γκολ με τον Προύντση στο 103’.

Οι Πρόμαχοι φανέρωσαν μια πολύ δυνατή ομάδα που ελέγχει το κέντρο και προσπαθεί να δημιουργήσει φάσεις ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ασύνθετοι με πολλά λάθη και χωρίς την διάθεση να απειλήσουν ενώ σαφώς για την κακή τους εμφάνιση έχει ευθύνη και ο προπονητής κος Νασιόπουλος που πρέπει να αλλάξει πολλά να θέλει να κερδίσει την άνοδο χωρίς προβλήματα.
Η διαιτησία του κυρίου Κατεριάδη (Δέλλιος – Παπαδόπουλος Κ.) κρίνεται μέτρια, με σφάλματα, καθώς ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων χωρίς να κάνει χρήση των καρτών ενώ απέβαλε με αυστηρό τρόπο τον Άντζο για τους γηπεδούχους.  Ακόμη η τήρηση υπερβολικού ανεξήγητου χρόνου καθυστερήσεων, συνεπάγεται και ως αλλοίωση του τελικού αποτελέσματος.


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ


ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ: Νάνος, Γ. Σέλκος (Προίκος), Μεσκίνης, Μπογδάνης, Μούγιος, Άντυ, Άτζος, Καλογιάννης, Μίτσκας (Δεμερτζόγλου), Σαμσούρης (Αμπάρης), Μάθιου.  ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μαυρίδης.


ΑΣ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ: Αποστόλου, Παπουλίδης (Μπάρμπας), Τζούρτζος, Ουζούνης, Παπαηλίας, Παπαγεωργίου, Βλαδοβίτης (Πούπης), Προύντσης, Τσεγάνης (Μάρκου), Ταουσιάνης, Rexha. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Νασιόπουλος.


1 σχόλιο:

  1. TO ΣΚΛΗΡΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ
    ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more