Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή



 Αποτέλεσμα εικόνας για Αμερικανική Γεωργική Σχολή
«Το μονοπάτι με τις όρνιθες» και οι «Μέρες γιορτινές στο Αγρόκτημα» είναι τα δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα που ξεκινούν τις επόμενες ημέρες στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Το μονοπάτι για τις όρνιθες
Απευθύνεται σε σχολικές ομάδες στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών τους επισκέψεων σχετικά με την Αγωγή Υγείας και την Περιβαλλοντική Αγωγή. Το περιεχόμενο του αφορά στη διαδικασία εκτροφής και παραγωγής πτηνοτροφικών προϊόντων: το κοτόπουλο, οι γαλοπούλες και  τα- γνωστά για τα θρεπτικά Ω3 λιπαρά τους- αβγά του αγροκτήματός και τη διατροφική τους αξία. Έχει δίωρη διάρκεια και εφαρμόζεται από στελέχη με παιδαγωγική ιδιότητα . Περιλαμβάνει περιήγηση στους πτηνοθαλάμους ωοτοκίας και εκτροφής των κοτόπουλων και των γαλόπουλων καθώς και στη μονάδα ελέγχου και συσκευασίας αβγών- ωοσκοπικό κέντρο. Επίσης, επίσκεψη στο επωαστήριο και εκκολαπτήριο(για τους μήνες Φεβρουάριο – Μάιο) όπου τα παιδιά μπορούν να δουν τους νεοσσούς- κοτοπουλάκια μίας ημέρας. Φυσικά, το μονοπάτι ξεκινά από ένα παραδοσιακό κοτέτσι, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ταΐσουν τις κότες, να μαζέψουν τα αβγά ημέρας και να τα μεταφέρουν στο ωοσκοπικό κέντρο για τον απαραίτητο έλεγχο! Πέρα από την περιήγηση στους χώρους παραγωγής το πρόγραμμα περιλαμβάνει και εργαστήριο με κατασκευές και πειράματα  με αντικείμενο το αβγό. Φυσικά, όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τα αβγά της Σχολής!



Μέρες γιορτινές στο αγρόκτημα
Σχεδιάστηκε για να εφαρμοστεί στις ημέρες των Χριστουγεννιάτικων σχολικών διακοπών με αφορμή το αίτημα πολλών οικογενειών. Απευθύνεται σε παιδιά από 5 – 11 ετών και θα λειτουργήσει μόνο για δύο ομάδες των 15 ατόμων. Οι ημέρες εφαρμογής του είναι 27 - 30/12, από τις 8.00 π.μ-3.30 μ.μ. Οι δραστηριότητες θα έχουν ζεστό, χαρούμενο, γιορτινό χαρακτήρα και δελεαστικές μυρωδιές! Σχεδιάστηκαν ώστε να είναι έντονα βιωματικές και να προσφέρουν στα παιδιά ξεχωριστές, γιορτινές εμπειρίες συνεργασίας στο αγρόκτημα. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: πρωινό γεύμα στο εστιατόριο της Σχολής, περίπατο στο αγρόκτημα, συλλογή φυσικών υλικών και μυρωδικών φυτών για εικαστικά εργαστήρια και λαχανικών για τις σαλάτες του μεσημεριανού γεύματος, βιωματικά εργαστήρια εικαστικών κατασκευών για το αγρόκτημα και για το σπίτι, βιωματικά εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με αφορμή τις γιορτινές μέρες, κινητικά ομαδικά παιχνίδια στο κλειστό γυμναστήριο της Σχολής, προετοιμασία του μεσημεριανού γεύματος με τη συνεργασία της ομάδας, έρευνα για έθιμα, ιστορίες, συνταγές από περιοχές της πατρίδας μας κι από χώρες μακρινές, στο εργαστήριο υπολογιστών της βιβλιοθήκης, αφήγηση ιστοριών και αυτοσχέδιες δραματοποιήσεις «στο κόκκινο χαλί», στη βιβλιοθήκη, χαλαρή μεσημεριανή απασχόληση με επιτραπέζια παιχνίδια, εικονογράφηση της δικής μας ιστορίας ή την ολοκλήρωση των εικαστικών έργων  Οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές από 22/11-13/12/2016, για 30 μόνον παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more