Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Άγνωστες πτυχές από τον ανασχηματισμό του Δήμου Αλμωπίας




Οι προκλήσεις-οι γκρίνιες-οι προσδοκίες και ο αέρας ανανέωσης…

Σε δόσεις φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί στην τελική του φάση ο ανασχηματισμός στον Δήμο Αλμωπίας. Άλλωστε ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος τον είχε προαναγγείλει σε νεκρό πολιτικά χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2016 και είχε ζητήσεις τις παραιτήσεις των αντιδημάρχων του. Μάλιστα είχε τονίσει ότι αρχές Νοεμβρίου θα είχε καταλήξει στο σχήμα. Φαίνεται όμως ότι άλλαξε άποψη και προτίμησε να ανακοινώνει τις αλλαγές σε δόσεις. Πρώτα ανακοίνωσε την αλλαγή στην αντιδημαρχία παιδείας όπου ο κος Γιώργος Σαββίδης παραιτήθηκε και την θέση του πήρε ο νέος αντιδήμαρχος Γιώργος Χατζηγιαννίδης. Την ίδια μέρα ανακοίνωσε και την μετάθεση του Στέφανου Αβραμίκα στην αντιδημαρχία καθημερινότητας στην θέση του Χρήστου Μπάτση.  Σε δεύτερη φάση και μετά από λίγες μέρες όρισε αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών τον Χρήστο Γεωργίου στην θέση του Γιάννη Κετικίδη. Η αλλαγή αυτή μάλιστα γίνεται για δεύτερη φορά καθώς και τον Ιανουάριο του 2016 ο Χρήστος Γεωργίου είχε αναλάβει την ΔΕΥΑ από τον Γιάννη Κετικίδη. Τέλος ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Γιώργος Γούδης ανέλαβε αντιδήμαρχος Εξαπλατάνου στην θέση του Στέφανου Αβραμίκου. Παραμένει ακλόνητος στην θέση του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Τσιμτσιρίδης.  Σε πρώτη φάση λοιπόν αυτές ήταν οι αλλαγές. Σαφώς και ο ανασχηματισμός δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς υπάρχει κενή η θέση του αντιπροέδρου στα Λουτρά μετά την παραίτηση του Δημήτρη Βέσκου αλλά και στην ΔΕΥΑ καθώς Πρόεδρος και αντιπρόεδρος έγιναν αντιδήμαρχοι! Βέβαια πληροφορίες αναφέρουν ότι θα παραμείνουν στην θέση τους και οι δυο έως τα Χριστούγεννα ώστε να δρομολογήσουν. 

Οι προκλήσεις
Σαφώς και οι προκλήσεις είναι πολλές αναφορικά με το νέο σχήμα. Καταρχήν ο ανασχηματισμός αυτός φέρνει σε θέσεις κλειδιά ανθρώπους οι οποίοι καλούνται να αποδείξουν τις δεξιότητες τους και να φανερώσουν μέρος της πολιτικής τους, αλλάζοντας και κάποια ζητήματα την ατζέντα του Δήμου Αλμωπίας. Σαφώς και υπάρχει πλέον ένας νέος αέρας ανανέωσης με τις αλλαγές που έγιναν καθώς οι προσδοκίες είναι μεγάλες καθώς και η πίεση που θα ασκηθεί μιας και από εδώ και στο εξής δεν θα γίνονται οι αλλαγές με ειδοποιήσεις αλλά ξαφνικά. Άλλωστε η θητεία των νέων αντιδημαρχών είναι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017 όπου και βάση Καλλικράτη ο κος Δημάρχος οφείλει να ορίσει εκ νέου τους  αντιδημάρχους ή να κάνει αλλαγές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων της δημοτικής αρχής σε πρώτη φάση θα πρέπει να κλείσει το θέμα του Γενικού γραμματέα που ο Δήμαρχος έχει καταλήξει και να ορίσει τα υπόλοιπα μέλη στα Λουτρά αλλά και στην ΔΕΥΑ. Πάντως είναι βέβαιο ότι σε κάθε αλλαγή υπάρχουν και οι γκρίνιες και οι κόντρες. Σαφώς και αυτές οι αλλαγές δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση. Εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Είναι γεγονός ότι όλα πάντως βαίνουν καλώς, η ηρεμία έχει επανέλθει καθώς και πλέον όλοι περιμένουν τις επόμενες κινήσεις του Δημάρχου ώστε το νέο σχήμα να αρχίσει την δουλειά και να φανεί αν υπάρχει δυνατότητα κάποια πράγματα να αλλάξουν στην κοινωνία.

Οι αλλαγές
Οι αλλαγές λοιπόν που έγιναν ήταν οι ακόλουθες:
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Εθελοντισμού
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Εθελοντισμού ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Χατζηγιαννίδης, με απόφαση του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου.
Αυτό ανακοίνωσε ο Δήμαρχος σε επίσημη παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 1/11/2016 στο Δημαρχείο, στα πλαίσια του ανασχηματισμού που είχε προαναγγήλλει εδώ και καιρό.
Ο κ. Μπίνος συνεχάρη το νέο Αντιδήμαρχο και του ευχήθηκε να έχει μία καλή και δημιουργική θητεία. Αναφερόμενος στις αρμοδιότητες, τόνισε ότι πρόκειται για μία θέση πολλή σημαντική η οποία θα πρέπει να αναδειχτεί ακόμα περισσότερο. Προς αυτή την κατεύθυνση προστέθηκαν και οι αρμοδιότητες της Νεολαίας και του Εθελοντισμού, καθώς ο Δήμαρχος θέλει να δώσει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στα ζητήματα που άπτονται αυτών.
Ο νέος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Νεολαίας, και Εθελοντισμού κ. Γιώργος Χατζηγιαννίδης, ο οποίος είναι ηλικιακά ο νεότερος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αλμωπίας –ίσως και όλης της Ελλάδας, ευχαρίστησε από την πλευρά του τον Δήμαρχο και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης που του δείχνει με την ανάληψη αυτής της θέσης. Υπογράμμισε επίσης, ότι ως νέος άνθρωπος θέλει να βλέπει τον τόπο του να προοδεύει και τόνισε πως είναι περήφανος για τη Δημοτική Αρχή η οποία από την πρώτη στιγμή έδωσε ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους και ασχολήθηκε ενεργά με τα ζητήματα πολιτισμού, αθλητισμού και παιδείας. Επιπλέον, ο κ. Χατζηγιαννίδης ανάφερε ότι ένας από τους στόχους του είναι να κινητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να ασχοληθούν ενεργά με τον τόπο μας, μέσα από δράσης εθελοντισμού που αναδεικνύουν την διάθεση των ανθρώπων για κοινωνική προσφορά.
Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον απερχόμενο Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας, Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Σαββίδη, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά, τονίζοντας ότι συνεχίζει να αποτελεί γι’ αυτόν έναν άξιο συνεργάτη.

Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας
Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στέφανος Αβραμίκας.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που έγινε από τον απερχόμενο Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Μπάτση τον οποίο συνεχάρη για το έργο του. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο τομέας της Καθημερινότητας είναι το μεγάλο στοίχημα της σημερινής Δημοτικής Αρχής και πως ο κ. Αβραμίκας αναλαμβάνει ένα δύσκολο έργο. Επιπλέον, ο κ. Μπίνος χαρακτήρισε επιτυχημένη τη θητεία του κ. Αβραμίκα ως Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Εξαπλατάνου. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, έγινε γνωστό ότι στις αρμοδιότητες του νέου Αντιδημάρχου Καθημερινότητας θα συγκαταλέγεται και ο κρίσιμος τομέας των αδέσποτων ζώων, στον οποίο έχουν γίνει σημαντικά βήματα και τα αποτελέσματα θα είναι σύντομα εμφανή.
Ο κ. Αβραμίκας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο που τον εμπιστεύεται για δεύτερη φορά και τόνισε ότι θα προσπαθήσει να φανεί αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης μέσα από σκληρή δουλειά. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στον προκάτοχό του κ. Χρήστο Μπάτση σημειώνοντας ότι ήταν αυτός που πήγε το Εργοτάξιο του Δήμου Αλμωπίας στην κορυφή και δεσμεύτηκε να προσπαθήσει ώστε να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο.

Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Εξαπλατάνου

Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Εξαπλατάνου ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Γούδης.
Ο Δήμαρχος κατά την παρουσίαση του νέου Αντιδημάρχου αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει η συγκεκριμένη Αντιδημαρχία, που έχει ως στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη ολόκληρου του Δήμου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στον συμβολικό της χαρακτήρα, καθώς σχετίζεται με μια περιοχή που κατά την προηγούμενη Δημοτική Περίοδο –μετά τη συνένωση των Δήμων, γνώρισε μεγάλη υποβάθμιση.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σημαντική προσπάθεια που έκανε τα προηγούμενα δύο χρόνια ο απερχόμενος Αντιδήμαρχος κ. Στέφανος Αβραμίκας, τον οποίο συνεχάρη για το έργο του.

Παρουσιάζοντας το νέο Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Γούδη, ο Δήμαρχος έκανε λόγο για έναν άνθρωπο ο οποίος έχει διάθεση για προσφορά και γνωρίζει τα προβλήματα, ενώ παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για την αναβάθμιση της Ανατολικής Αλμωπίας.

Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Έργων

Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Έργων ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Γεωργίου.
Ο Δήμαρχος κατά την παρουσίαση του νέου Αντιδημάρχου αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που έγινε από τον απερχόμενο Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Κετικίδη για την αναδιοργάνωση της Τεχνικής Υπηρεσίας και την ενίσχυση της πολεοδομίας, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία. Όπως είπε, τα προηγούμενα δύο χρόνια η Δημοτική Αρχή υλοποίησε σημαντικές παρεμβάσεις και έδωσε λύσεις σε εκείνα τα αυτονόητα που η προηγούμενη Διοίκηση δεν κατάφερε να παρέμβει. Παράλληλα, υπάρχει πλέον ένας σαφής σχεδιασμός που αφορά στο μέλλον, με τη δημιουργία μελετών που θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια.

Παρουσιάζοντας το νέο Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Γεωργίου, ο Δήμαρχος έκανε λόγο για ένα νέο άνθρωπο ο οποίος σε όποια θέση κι αν τοποθετήθηκε μίλησε με το έργο του και κατάφερε να αφουγκραστεί τον παλμό της κοινωνίας, παρεμβαίνοντας καθοριστικά και βάζοντας τη δική του σφραγίδα.
Ο νέος Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Έργων κ. Χρήστος Γεωργίου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που του δείχνει από την πρώτη στιγμή και τόνισε ότι αναλαμβάνει μια μεγάλη ευθύνη και σκοπεύει να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά. Επίσης, αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα που προέκυψαν κατά τη θητεία του προκατόχου του κ. Γιάννη Κετικίδη, υπογραμμίζοντας ότι άλλαξε την εικόνα της υπηρεσίας της οποίας προΐστανται.

Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού

Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού και Αναπληρωτής Δήμαρχος παραμένει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που έχει κάνει τα προηγούμενα δύο χρόνια και στον ζήλο τον οποίο επέδειξε στις αρμοδιότητες που του ανατέθηκαν. Όπως είπε, η προσπάθεια αυτή δεν τελειώνει εδώ, αλλά θα πρέπει να συνεχιστεί ακόμα πιο αποτελεσματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more