Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Εξέχουσες προσωπικότητες βραβεύτηκαν στην XV απονομή των G. Sciacca στο Βατικανό

Αποτέλεσμα εικόνας για Βατικανό
           
Στην κατάμεστη αίθουσα, Aula Magna στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Urbaniana στο Βατικανό, πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία, το Σάββατο στις 12 Νοεμβρίου 2016, η ετήσια τελετή βράβευσης των Διεθνών Βραβείων GiuseppeSciacca. Προσωπικότητες από όλο τον κόσμο βραβεύθηκαν για το πλούσιο έργο τους και την εθελοντική τους δράση.
            Στη διεθνούς φήμης Ελληνίδα Ερευνήτρια του Τμήματος Βιοεπιστημώνστη NASA, ΕλένηΑντωνιάδου, απονεμήθηκε Βραβείο Επιστήμης και Έρευνας, το οποίο της παρέδωσε η Αρχαιολόγος-Επικοινωνιολόγος, Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων G. Sciacca, Βίκυ Μπαφατάκη. Η Ελένη Αντωνιάδου είναι η επιστήμων που δημιούργησε την πρώτη τεχνητή τραχεία και μάχεται για την δημιουργία οργάνων από βιο-υλικά, ώστε να παταχθεί το εμπόριο οργάνων.
Βραβείο Ιατρικής Επιστήμης και Ανθρωπισμού έλαβε ο Καθηγητής Επειγοντολογίας της Ιατρικής Σχολής Βέρνης Ελβετίας, Αριστομένης Εξαδάκτυλος. Το βραβείο του παρέδωσαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Cincinnatti Η.Π.Α. Καθηγητής PeterEmmettLandgren και ο Πρίγκιπας GuglielmoGiovanelliMarconi. Στην βράβευσή του παρούσα και η Γ.Γ. Βίκυ Μπαφατάκη που του απέδωσε ειδικό βραβείο από την Ελλάδα και τον συλλέκτη τέχνης Γιώργο Ολύμπιο, φιλοτεχνημένο από τον γλύπτη Κώστα Βαρώτσο.
Ανώτατο Θεσμικό βραβείο απονεμήθηκε στον Αντιεισαγγελέα και ΣυνταγματάρχηΠεζοναυτών, MatthewBogdanos για το τεράστιο θεσμικό και εθελοντικό έργο του ενάντια στην αρχαιοκαπηλία. Το βραβείο του απένειμε ο γνωστός δικηγόρος και τελετάρχης Δρ. AntonioCircosta.
Στους αδελφούς, Γιώργο και Φώτη Πονηρό, απονεμήθηκε Βραβείο Τέχνης για το κόσμημα και για την εθελοντική τους προσφορά στα Sciacca. Τιμήθηκαν από τους Δρ. SergioTamagno και Β’ Γενικό Γραμματέα Sciacca και Νομικό FrancescodeNardis.
Το Βραβείο Αρχαιολογίας έλαβαν ο Καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Cincinnati, JackDavisκαι η Ερευνήτρια Αρχαιολόγος Stocker. Η ανακάλυψη εκ μέρους τους ‘‘του τάφου του πολεμιστή της Πύλου’’ έδωσε νέα δεδομένα στην επιστήμη της ιστορίας. Η απονομή έγινε από τον Καθ. Antonio Persici, και τον Στρατηγό GerardoRestaino.
Στη νεαρή Ρωσίδα, διεθνούς φήμης σοπράνο, Yulia Lezhneva, παρεδόθη από τους Αν. Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων Αναστάσιο Θοεδωρακέα και τον διπλωμάτη Γεώργιο Ολύμπιο, το Βραβείο Μουσικής. Η μαγευτική φωνή της και η εντυπωσιακή εμφάνισή της συγκίνησαν μικρούς και μεγάλους.
Στον πολυβραβευμένο φωτογράφο από την Πολωνία, MarcinRyzcek, απονεμήθηκε το Βραβείο Φωτογραφίας, το οποίο του παρέδωσε ο Υπεύθυνος Εθιμοτυπίας εξωτερικού, Γιώργος Τσούκαλης.
Ο Καθηγητήςτου MITUniveristyΕrik Demaine, παρέλαβε διπλό βραβείο Επιστήμης – Έρευνας & Τέχνης για το σπουδαίο έργο του στο χώρο της επιστήμης και της τέχνης για τα origami του που βρίσκονται στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης. Το βραβείο παρέδωσαν η Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Sciacca- Φιλόλογος Κατερίνα Νίκου και ο Καθηγητής και γλύπτης Κώστας Βαρώτσος.
Εγκάρδια χειροκροτήθηκε ο νεαρός συγγραφέας GiacomoMazzariol. Τo βραβείο τού απένειμε η Εκπρόσωπος των Sciacca στην Ελβετία και συγγραφέας, Βενετία Chuard.
Στον σπουδαίο Καθηγητή Νομικής ΑlbertoAlemanno, που συγκαταλέγεται στα καλύτερα 40 μυαλά στον κόσμο, σύμφωνα με έγκριτα περιοδικά, απονεμήθη το Βραβείο Νομικής Επιστήμης από τον στρατηγό AngeloGiustini.


                                                                       
            Στους GiovanniGiuliani και IliaVerenziani παραδόθηκαν Διπλώματα Αξίας από την Υπ. Γραμματείας Ελλάδος, Θεανώ Καρατσιουμπάνη.
Ο Καρδινάλιος LuisAntonioGokimTagleπαρέλαβε το Βραβείο Κουλτούρας, από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Κράτους SergioSantoro. Τιμητικάστηνβράβευσήτουπαρέστησανοι: Πρόεδρος Sciacca, Rev. Καθ. Βruno Lima, Dott. Fabrizio Marsili, η Γ.Γ. Μπαφατάκη, ο Δρ. Tommaso Rossi. Το εθιμοτυπικό δαχτυλίδι του παρέδωσαν οι κοσμηματοποιοί Γιώργος και Φώτης Πονηρός.
Τέλος, το Απόλυτο ΒραβείοGiuseppeSciacca απονεμήθηκε από τους: Καρδινάλιο DarioCastrillónHoyos, τον DonBrunoLima, τον FabrizioMarsili, την Γ.Γ. Βίκυ Μπαφατάκη κι τον Δρ. TommasoRossi, στο 11χρονο τυφλό «παιδί-θαύμα», μοναδικό πιανίστα και συνθέτη από τη Σκωτία, τον EthanDavidLoch ο οποίος αποτελεί μία διάνοια στη μουσική και ειδικότερα στο πιάνο.
Η Γενική Γραμματέας Βίκυ Μπαφατάκη είχε συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο, με τον οποίο συνομίλησε για τα Sciacca, και για το προσφυγικό θέμα, για το οποίο ο Πάπας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος. Παρέστη στη συνάντηση και ο Αν. Διεθνών Σχέσεων, Αναστάσιος Θεοδωρακέας, ο οποίος τον ενημέρωσε για το Απόλυτο Βραβείο, τον EthanLoch, τον 11 χρονο τυφλό πιανίστα από τη Σκωτία. 
Επίσης, σε όλα τα επιτελικά στελέχη από την Ελλάδα απονεμήθηκε μετάλλιο για την προσφορά τους από τον Comandante της GedarmeriaGianiDomenico, τον άνθρωπο ‘‘φύλακα άγγελο’’ του Πάπα, ενώ η Γ. Γ. παρέλαβε και Δίπλωμα.
Επίσης, στελέχη και βραβευθέντες επισκέφτηκαν τον Έλληνα Πρέσβη στη Ρώμη, Θεμιστοκλή Δεμίρη, μετά από πρόσκλησή του και τον ενημέρωσαν για τα βραβεία Sciacca
Τα βραβεία που απέσπασαν άριστες κριτικές, φιλοτεχνήθηκαν από την γλύπτρια Χριστίνα Σαραντοπούλου και υλοποιήθηκαν από τον Νίκο Ναυπλιώτη και την Glassious. To απόλυτο βραβείο δημιουργήθηκε από τον εξαιρετικό καλλιτέχνη Σάκη Χειλέλη.
            Η Γ.Γ. Βίκυ Μπαφατάκη δήλωσε «η φετινή τελετή ήταν συγκινητική και οι βραβευθέντες άνθρωποι με ποιότητα και σπουδαίο έργο. Μοναδικές οι στιγμές που ζήσαμε και οι φιλίες που γεννήθηκαν. Είμαστε περήφανοι για τους Έλληνες που βραβεύτηκαν, για την παρουσία σημαντικών Ελλήνων, αλλά και της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο».
Πολυτελείς συσκευασίες τσίπουρο προσφέρθηκαν από τον Ν. Κατσαρό σε Καρδιναλίους και σε διάσημους καλεσμένους. 

Το φόρεμα της Γ.Γ. Βίκυς Μπαφατάκη δημιούργησε η Κατερίνα Σαακίδου, τα κοσμήματα η Φωτεινή Ναβογιάν, ενώ την Υπ. Διεθνών Σχέσεων Κατερίνα Νίκου έντυσε η σχεδιάστρια Δάφνη Βαλέντε. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου