Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Αίσιο τέλος για τους 19 εργαζομένους των καταρρακτών και με τη βούλα του Δ.Σ. Έδεσσας- Φωτορεπορτάζ




 





Γράφει η δημοσιογράφος Σίσκου Ελισσάβετ

 Κάτι ύποπτο συμβαίνει στην παράταξη της πλειοψηφίας του Δήμου Έδεσσας και τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν παραιτήσεις και ορισμοί νέων αντιδημάρχων και εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων και μεταβίβαση άσκησης αρμοδιοτήτων από 1-12-2016 μέχρι 28-02-2017, και  όλα αυτά με μυστικότητα, αφού δεν ενημερώθηκαν τα Μέσα Ενημέρωσης  παρά μόνο ένα. Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης του Δ.Σ.  ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Γιάννου συνεχάρη και ευχήθηκε στα νέα πρόσωπα που ορίστηκαν.
Με νέες αρμοδιότητες εμφανίστηκε ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σαμλίδης μετά την απόφαση του Δημάρχου
 Κι αυτή τη φορά η συζήτηση στράφηκε γύρω από το κυκλοφοριακό και τις πινακίδες στο Εκκλησοχώρι . Κάτοικοι της περιοχής, σχεδόν σε έξαλλη κατάσταση, ζητούν λύση σε ένα απλό πρόβλημα και ρωτούν, ποιες πινακίδες ισχύουν αυτή τη στιγμή και εάν λείπουν  κάποιες θα πρέπει να αναπληρωθούν.
 Επίσης,  απασχόλησαν το σώμα θέματα φωτισμού  σε διάφορα σημεία και, αφού αργεί η περιφέρεια,  ζήτησε ο κ.Γιάννου από την τεχνική υπηρεσία με το παροχοδάνειο  να λυθεί το πρόβλημα πριν θρηνήσουμε θύματα.
Πάντα δυναμικό παρόν δίνει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Άνω και Κάτω Γραμματικού Νίκος Μούκας

 Κρίθηκε απαραίτητο να γίνουν συντηρήσεις οδοστρωμάτων, του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (55.000 ευρώ), των παρατηρητηρίων ( τα οποία φτιάχτηκαν με φτηνά υλικά), κά.
 Υπήρξε αίσιο τέλος για 19 εργαζόμενους στην επιχείρηση των καταρρακτών αφού ανήκουν πλέον στους εργαζόμενους του Δήμου.
Ξεχωριστή η παρουσία του επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Έδεσσας Μιχάλη Φουνταλή
ΠΑΙΔΕΙΑ
 Με αφορμή σχολείου, το οποίο  λειτουργεί στην Έδεσσα αλλά έχει λίγα παιδιά και τεράστια έξοδα αφού κρατάει ένα τριώροφο κτήριο, γίνανε διάφορες συζητήσεις γύρω από τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων με λίγα παιδιά, έτσι ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα.
Δεν μπόρεσε σε καμιά περίπτωση να δικαιολογήσει τις αλλαγές που έκανε στους αντιδημάρχους, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου
 Εισακούστηκε η άποψη του εκπροσώπου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας ο οποίος τόνισε πως, τα θέματα παιδείας είναι βασικά και ατυχείς συμπεριφορές σε βάρος της δεν επιτρέπονται.
 Ο κ.Φουνταλής υποστηρίζοντας πάντα το λαϊκό αίσθημα τόνισε πως, με τις συγχωνεύσεις έρχεται και η υποβάθμιση, γιατί οι πολιτικοί βλέπουν το θέμα μόνο από την οικονομική του πλευρά, και συνέχισε πως, εάν του χρόνου είχαμε περισσότερα παιδιά, την αναβάθμιση που θα ζητήσουμε θα την έχουμε μετά από τρία χρόνια.
Σωστές τοποθετήσεις από τον επικεφαλή του συνδυασμού ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ Βασίλη Δημητριάδη
 Ο κ. Δημητριάδης υποστήριξε ότι, πρέπει να γίνει αναβάθμιση στα ολιγοθέσια σχολεία και όταν μειώνεται ο αριθμός των μαθητών να μην υποβαθμίζονται.
 Ακούστηκαν διάφορες απόψεις από τους εκπροσώπους του σώματος του δημοτικού συμβουλίου, δεν αποφασίστηκε τίποτα.
Το θέμα με το εξώδικο που έστειλαν οι αδελφοί Χατζηγιάννη στον Δήμο Έδεσσας και αναφέρθηκαν στους όρους παραχώρησης των οικημάτων στα Μικρά Καταρρακτάκια, έφερε στο Δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σόντρας
 Ο κ. Σόντρας ζήτησε να ξανασυζητηθεί το θέμα με τα σχολεία αφού πρώτα υπάρξει ολοκληρωμένη πρόταση από τα μέλη του Δ.Σ προς την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.
 Ο κ. Γιάννου  τόνισε πως, αδειάζουν τα χωριά μας επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα να δώσουν σωστή παιδεία.
Συμφωνήθηκε και από το Γραμματέα του Δ.Σ.  να ξανασυζητηθεί κάποια άλλη στιγμή,  με προετοιμασία, αυτό το τόσο σπουδαίο ζήτημα.
Για τον ηλεκτροφωτισμό στο νοσοκομείο αλλά και στους δρόμους πέριξ του χωριού Πλατάνη, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας.
 Σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκαν συνολικά 26  θέματα ημερήσιας διάταξης (τεχνικά, οικονομικά, ειδικά), εκ των οποίων δύο αναβλήθηκαν για επόμενη συνεδρίαση.   
 
 Χρ. Τσιβόγλου: Να δοθεί λύση στο λουκέτο του Άσυλου του παιδιού 


Το λόγο πήρε ο πρώην αντιδήμαρχος και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Τσιβόγλου που τόνισε ότι αποτελεί υποχρέωση όλων μας να δοθεί λύση στο άσυλο του παιδιού το οποίο οδηγείται στο λουκέτο είτε μέσω κάποιων φιλανθρωπικών εκδηλώσεων είτε μέσω χρηματοδότησης από την πολιτεία. Ο Τσιβόγλου τόνισε ότι το άσυλο αποτελεί στην σφραγίδα των πρώτων παιδικών χρόνων αρκετών παιδιών ενώ έδινε λύση και στα ζητήματα με τις εργαζόμενες μητέρες. Σήμερα αποτελεί πληγή για την Έδεσσα ένα ακόμη λουκέτο. Τέλος ζήτησε από τη Δημοτική αργή το γρηγορότερο δυνατό να προχωρήσει η διαδικασία με τη λύση και εκκαθάριση της Τουριστικής Α.Ε. ώστε το δημοτικό κέντρο Καταρρακτών να βγει στην δημοπρασία ώστε οι Έδεσσαίοι επιτέλους να νιώσουν πως ένα φιλέτο της πόλης αποδίδει. Άλλωστε δήλωσε χαρακτηριστικά ότι τώρα που λύθηκε το θέμα με τους εργαζομένους, ανοίγει ο δρόμος για την παραχώρηση σε κάποιον στρατηγικό επενδυτή της που θα θέλει να προσφέρει στον τόπο. 

Δείτε άλλα στιγμιότυπα
 
Το θέμα των αναπλάσεων και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο Κλεισοχώρι, έβαλε ο δικηγόρος Άρης Παπαγιάννης ως απλός πολίτης

Πάντως εύστοχες οι παρατηρήσεις του πρώην αντιδημάρχου Έδεσσας και δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Τάκου Δασκάλου

Ντεμπούντο ως αντιδήμαρχος έκανε ο Δημήτρης Ταπαζίδης

Διαφορετική νότα με τις ορθολογιστικές του παρατηρήσεις,έκανε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Αντώνης Ρυσάφης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more