Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Αλμωπίας Δ. Μπίνου με αφορμή τα καθίσματα στο Δασάκι





ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

 Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ο τέως δήμαρχος Δημήτριος Πασόης αναφέρθηκε στα καθίσματα του ανοιχτού θεάτρου στο δασάκι για τα οποία, αν και ήταν τοποθετημένα εδώ και μερικούς μήνες, ζητήθηκε έγκριση χρηματικού ποσού 12.000 ευρώ. Οι απαντήσεις που δόθηκαν τόσο από τον κ. Μπίνο όσο και από τον αρμόδιο, τότε, αντιδήμαρχο κ. Κετικίδη φαίνεται πως άφησαν κενά  τα οποία τροφοδότησαν δημοσιεύματα τις επόμενες ημέρες.
 Ο δήμαρχος Αλμωπίας, κ. Δημήτριος Μπίνος, για να μην αιωρείται καμιά αμφιβολία, κάλεσε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου και εξήγησε πως δεν έχει να κρύψει κάτι. Τόνισε πως, θα πάει επιτροπή να ελέγξει, δεν έχει γίνει κάτι παραπάνω ούτε λιγότερο, ακόμα πως, δεν πρέπει να υπονοούνται πράγματα.
 Ο εργολάβος βοήθησε, μετά από παράκληση του Δήμου, και  τα καθίσματα τοποθετήθηκαν  για να λειτουργήσει ο χώρος, υπήρχε πίεση για τα Ακρίτεια που θα πραγματοποιούνταν  μετά από αρκετά χρόνια. Η ανάθεση θα γινόταν στη συνέχεια, όμως άλλαξε η νομοθεσία και τα ακύρωσε όλα. Τώρα θα πρέπει να γίνει πρόχειρος διαγωνισμός και όποιος αναλάβει θα τα φτιάξει.
 Με τα τελευταία δημοσιεύματα  και τη συμπεριφορά του κ. Πασόη θίχτηκε ο εργολάβος  που εξυπηρέτησε το Δήμο και  αφαίρεσε τα καθίσματα που τοποθετήθηκαν χωρίς να πληρωθούν.  Σύντομα θα γίνει ό,τι χρειάζεται ώστε να  τακτοποιηθεί το ζήτημα.
 Σύμφωνα  με τον κ. Μπίνο, μπορούσε ο κ. Πασόης να έχει λεπτομερή πληροφόρηση,  σχετικά με το θέμα, αν είχε αποταθεί  στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Η αντιπολίτευση χρειάζεται για να  βοηθάει να βελτιώνονται τα πράγματα και όχι μόνο για να προκαλεί εντυπώσεις.
 Σε ερώτηση συναδέλφου για τις κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς δημοτών  για χρέη προς τη Δημοτική Επιχείρηση, ο κ. Μπίνος απάντησε πως, οι οικονομικές υπηρεσίες  λειτουργούν με τους δικούς τους κανόνες και αυτό συμβαίνει πάντα μετά από γραπτή ενημέρωση. 
 Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να στηρίζει τα συμφέροντά του διαφορετικά βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Η   ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ   ΤΥΠΟΥ  ΕΚΛΕΙΣΕ  ΜΕ  ΑΝΑΦΟΡΑ  ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ   ΑΠΟ  ΤΗ  ΘΗΤΕΙΑ  ΤΟΥ  κ. ΠΑΣΟΗ

Για ποιο λόγο μετά από 2,5 χρόνια δεν υπάρχουν ισολογισμοί των σχολικών επιτροπών του 2012,2013,2014, υπάρχει ευθύνη αφού με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύει η χρηματοδότηση από την κεντρική εξουσία.
Ακόμα επί θητείας Πασόη κάποια ποσά δεν αποδόθηκαν σε παιδικούς σταθμούς και έγιναν παρεκτροπές. Υπάρχει παρέμβαση της δικαιοσύνης.
Δεν εφάρμοζε, ο πρώην δήμαρχος, αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και αντί των 12 λεπτών που έπρεπε να χρεώνει την άρδευση τη χρέωνε 9 λεπτά με αποτέλεσμα πολλά προβλήματα στον αγροτικό κόσμο.
 Υπάρχουν ευθύνες σε όλα τα παραπάνω ζητήματα και θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στους δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more