Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Οι μνηστήρες στην Κεντροαριστέρας στον Δήμο Αλμωπίας





Σε λίγο καιρό συμπληρώνονται και επισήμως τα 2,5 χρόνια από τότε που ανέλαβε τα ηνία του τόπου η νέα δημοτική αρχή του Δημήτρη Μπίνου τον Σεπτέμβριο του 2014. Από τον Φεβρουάριο του 2017 ο χρόνος θα μετρά αντίστροφα και ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την δημιουργία μετώπου που θα μπορέσει τον Μάιο του 2019 να κερδίσει την νέα θητεία. Οι καλά γνωρίζοντες παρατηρητές αναλύουν τις κινήσεις του Δημάρχου Δημήτρη Μπίνου με τις δομικές αλλαγές που έκανε στο σχήμα και προσπαθούν να μετρήσουν τις αντιδράσεις αλλά και το πώς θα τις εκμεταλλευτούν ώστε να τις απορροφήσουν αλλά και να μην αφήσουν να δημιουργηθεί «αντάρτικο» σχήμα στην κεντροδεξιά. Μεγάλο μειονέκτημα όμως αποτελεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο τοπίο αλλά και ο άνθρωπος αυτός που θα ηγηθεί, δημιουργώντας ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο το οποίο θα ξεκινά από τις παρυφές της δεξιάς και θα φτάνει ως τα όρια του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας θα γίνει και κάποιο γκάλοπ από τη νέα χρονιά ώστε να μετρηθούν πρόσωπα τα οποία θα μπορούν να βγουν μπροστά.  Σε επίπεδο Δημοτικού συμβουλίου πάντως φαίνεται ότι υπάρχει σαφής ταύτιση ανάμεσα στις ομάδες του Δημήτρη Πασόη και του Δημήτρη Ασβεστόπουλου καθώς και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Χρήστου Χουρσόγλου. Ο κος Χουρσόγλου μάλιστα φαίνεται ότι παίζει το ρόλο του λαγού καθώς καταθέτει τις προτάσεις τις οποίες ψηφίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Έτσι λοιπόν υπάρχει μια σαφής γραμμή. Από την άλλη όμως και στον συνδυασμό του Δημήτρη Πασόη υπάρχουν πολλά ζητήματα αναφορικά με τις σχέσεις που έχει με Δημοτικούς συμβούλους. Για παράδειγμα ο πρώην αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Νίκος Παρούτογλου δείχνει να κρατά μια απόσταση καθώς πολλές φορές απουσιάζει από τα  Δημοτικά συμβούλια. Από την άλλη και ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κος Νικολαϊδης δείχνει να διαφωνεί πολλές φορές με την πρακτική που ακολουθείται και ο πρώην αντιδήμαρχος Τάσος Θεοδωρίδης (Τσερκέζος) να ασκεί σκληρή κριτική στην δημοτική αρχή βγαίνοντας μπροστά. Δεν αποκλείεται φιλοδοξίες να έχουν και οι γυναικείες παρουσίες του συνδυασμού που είναι οι πρώην αντιδήμαρχοι Κατερίνα Μπαγκή και Δέσποινα Καλδερεμτζή.
Εκτός συνδυασμού  σαφώς και το όνομα που μπορεί να ηγηθεί είναι αυτό του πρώην Δημοτικού συμβούλου Εξαπλατάνου Παράσχου Τσάνταλη που μπορεί να δημιουργήσει μέτωπο απέναντι στον Δημήτρη Μπίνο έχοντας ως προίκα την σημαία της διαφάνειας. Ο ίδιος δεν θα έλεγε όχι στο να ηγηθεί απέναντι στον κο Μπίνο ενώ στα θετικά του είναι ότι είναι κουμπάρος και με τον Χρήστο Χουρσόγλου. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης που ήταν υποψήφιος Δήμαρχος το 2014 καθώς είναι δεδομένο ότι πριν τις Δημοτικές εκλογές θα έχουμε Εθνικές και ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ δύσκολα θα κρατήσει τις 2 έδρες στο νομό. Αυτό σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει να κρατήσει την Βουλευτή του έδρα. Τέλος δεν πρέπει να αποκλειστεί και ο γιατρός και πρώην Δήμαρχος Αριδαίας Σάκης Χατζηδημητρίου που προσπάθησε να κάνει κίνηση το 2014 αλλά τελικώς σταμάτησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more