Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Δεν υπάρχουν υδραυλικοί ούτε σε δείγμα




 Αποτέλεσμα εικόνας για υδραυλικόι
Μια ΑΡΙΑΔΝΗ κατάφερε όσα δεν πέτυχαν οι τρείς τελευταίες κυβερνήσεις της χώρας: Να φέρει την ανάπτυξη. Ή τουλάχιστον να τονώσει  την απασχόληση στο Νομό Πέλλας.
Ζητούνται υδραυλικοί καθώς και οι υπάρχοντες αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες από τις καταστροφές στο δίκτυο υδροδότησης εκατοντάδων κατοικιών της πόλης και του νομού. Ο παγετός των τελευταίων δύο εβδομάδων προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές «σπάσιμο ρολογιών», σωληνώσεων που ακόμα και σήμερα δεν είναι όλες εμφανείς.


Εξάλλου το μέγεθος των καταστροφών στα δίκτυα ύδρευσης οικιών και καταστημάτων απεικονίζεται στην πολλαπλάσια κατανάλωση νερού όπως καταγράφεται από τις ΔΕΥΑ του νομού Πέλλας,  κατανάλωση μάλιστα σταθερή σε όλο το 24ωρο γεγονός που αποδεικνύει ότι οφείλεται σε εκτεταμένες διαρροές – απώλειες των ιδιωτικών δικτύων.
Η αναζήτηση υδραυλικού την τελευταία εβδομάδα αναδεικνύεται στο δημοφιλέστερο… άθλημα.
Λίγοι οι επίσημοι υδραυλικοί, άλλοι τόσοι οι ανεπίσημοι, ακόμα κι αν προστεθούν οι ..αυτοσχέδιοι  συνολικά δεν είναι επαρκείς για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση των ημερών.
Το έλλειμμα υδραυλικών συντηρεί χρονικά και τα προβλήματα υδροδότησης στην πόλη καθώς οι διαρροές νερού εξακολουθούν ακόμα να είναι σημαντικές .

Αλλά κατά πως ισχυρίζονταν οι σοφοί παππούδες μας «ουδέν καλόν αμιγές καλού». Μπορεί να τονώθηκε η απασχόληση, τουλάχιστον των υδραυλικών και ενδεχομένως κάποιων ακόμα επαγγελμάτων οικοδομής, η ΑΡΙΑΔΝΗ έστειλε κάμποσο κόσμο στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών όπως και των Κ.Υ.. Ειδικά το Σαββατοκύριακο όπου η κίνηση είναι μεγαλύτερη πύκνωσαν οι επισκέψεις στα  εξωτερικά ιατρεία όπου οι ορθοπεδικοί έκαναν υπερωρίες για να αντιμετωπίσουν κακώσεις και κατάγματα των άνω άκρων, οφειλόμενα σε πτώσεις λόγω πάγου και χιονιού. Τα παγωμένα πεζοδρόμια της πόλης αποτέλεσαν το θέατρο θεαματικών πτώσεων και καταγμάτων κυρίως στους καρπούς των χεριών. Ευτυχώς το κακό περιορίστηκε μόνο σ’ αυτήν την κατηγορία (κακώσεις καρπού) και δεν είχαμε σημαντική αύξηση στις εισαγωγές, οφειλόμενες σε κατάγματα ποδιών, λεκάνης κ.τλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more