Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ





ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

 Με πρωτοβουλία του Δήμου Αλμωπίας, για πρώτη φορά,  έγινε η ρίψη του σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων στη μεγάλη πισίνα της Λουτρόπολης .
 Οι περιηγητές της περιοχής  αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και τα μποφόρ,  συμμετείχαν με ενθουσιασμό, ικανοποίηση, κατάνυξη και ευλάβεια, μάλιστα, ένας εξ αυτών καταγόμενος από τη Θεσσαλονίκη «έπιασε» το σταυρό παρόλο που βούτηξαν αρκετοί   συντοπίτες  μας.
 Το καλό στην όλη υπόθεση ήταν ότι οι βουτηχτάδες είχαν σύμμαχο το θερμό υγρό στοιχείο της πισίνας, το οποίο έτσι αναβλύζει από τα έγκατα της γης.
 Το έπαθλο του νικητή ήταν τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της Λουτρόπολης και αρκετά μπάνια.
 Παρόντες  στον Αγιασμό των υδάτων  ήταν, ο πατέρας  Σολομών Ελπασίδης  που εκτός από τα ύδατα ευλόγησε και όλους τους πιστούς, ο δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτριος Μπίνος,  δημοτικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι,  ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Συμεών Σωτηριάδης  και ο βουλευτής  κ. Γιάννης Σηφάκης.  Η περιφέρεια δεν εκπροσωπήθηκε.
 Η μεγάλη πισίνα πήρε το όνομα του συντοπίτη μας  Στέφανου Ευάγγελου Τζιβόπουλου, από τους Προμάχους,  ο οποίος στο άθλημα της κατάδυσης  ξεχώρισε σαν πρωταθλητής  της  Ελλάδας , της  Ευρώπης,  του Κόσμου, και  σαν ο καλύτερος αθλητής της χρονιάς για το 2014 στη Νέα Υόρκη.  
 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!   ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more