Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Κάτι ψήνεται με το Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας;



    


Θ. Τζάκρη: Στην Αθήνα για το νέο δικαστικό Μέγαρο

Κ. Μπαρμπαγιάννης: Αλήθεια η κ. Τζάκρη έχει επισκεφθεί ποτέ το Πρωτοδικείο Έδεσσας ως δικηγόρος;


Γράφει η δημοσιογράφος  Σίσκου  Ελισσάβετ

 Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο υπουργείο δικαιοσύνης για την ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου  στην Έδεσσα.
 Ο υπουργός  δικαιοσύνης κ. Σταύρος  Κοντονής συζήτησε το θέμα με το δήμαρχο κ. Δημήτριο Γιάννου, την κ. Θεοδώρα Τζάκρη- βουλευτή Σύριζα, την πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου κ. Λεμονιά  Γαϊσιδου  και  εκπροσώπους των εργαζομένων  του δικαστικού μεγάρου.
 Στη συζήτηση αναφέρθηκε η ανάγκη ανέγερσης νέου κτιρίου, καθώς το υπάρχον κρίθηκε ακατάλληλο και με εκθέσεις της επιθεώρησης δικαστηρίων. Ζητήθηκε από τον υπουργό δικαιοσύνης η επίσπευση των διαδικασιών, ώστε η ανέγερση  να πραγματοποιηθεί με τη  μέθοδο Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα ( ΣΔΙΤ ).
  Στη συνέχεια  έγινε συνάντηση  με τον ειδικό γραμματέα ΣΔΙΤ  κ. Νίκο Μαντζούφα και αφού ενημερώθηκε για το ζήτημα εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το έργο με τη διαδικασία του ΣΔΙΤ.
 Το επόμενο χρονικό διάστημα θα δρομολογηθούν οι  εγκρίσεις και η δημοπράτηση  του έργου.
 Το νέο δικαστικό μέγαρο  θα απαλλάξει από την ταλαιπωρία και  θα οργανώσει καλύτερα  τις υπηρεσίες του προς τους πολίτες, δικαστές, δικαστικούς και υπαλληλικό προσωπικό.
 Οι συμπράξεις Δημοσίου- Ιδιωτικού Τομέα ( ΣΔΙΤ ) είναι συμβάσεις  κατά κανόνα μακροχρόνιες, οι οποίες συνάπτονται  μεταξύ ενός δημόσιου και  ενός ιδιωτικού φορέα με σκοπό την εκτέλεση έργων ή και την παροχή υπηρεσιών. Τον εποπτικό ρόλο τον έχει το δημόσιο, παράλληλα όμως αξιοποιείται η τεχνογνωσία και  γενικά τα θετικά που απορρέουν από τον ιδιωτικό τομέα. Τα  έργα και οι υπηρεσίες ανήκουν στην κατηγορία των ποιοτικών. Οι ιδιωτικοί πόροι σε αναπτυξιακά έργα έχουν πολλαπλασιαστικό όφελος και με αυτόν τον τρόπο υλοποιούνται  έργα και σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Φωτογραφία του Κωνσταντίνος Μπαρμπαγιάννης. 
Κ. Μπαρμπαγιάννης Τομεάρχης ΝΟΔΕ Δικαιοσύνης Πέλλας:    
   Με μεγάλη μου ευχαρίστηση ενημερώθηκα, ότι η κ. Τζάκρη μαζί με την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Έδεσσας κυρία Λεμονιά Γαϊσίδου, την Πρόεδρο του Δ.Σ. των δικαστικών υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Έδεσσας κυρία Ελένη Ασλανίδου και τον Γραμματέα κύριο Νεκτάριο Παπαγιάννη και τέλος τον Δήμαρχο Έδεσσας κύριο Δημήτριο Γιάννου, μετέβησαν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Υπουργό Δικαιοσύνης για το Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας.
      Την έλλειψη κτηριακής υποδομής του Πρωτοδικείου Έδεσσας, την είχα επισημάνει στις 8 Δεκεμβρίου 2016, όταν ως επικεφαλής τομεάρχης δικαιοσύνης της ΝΟΔΕ Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκα το Δικαστικό Μέγαρο, όπου στεγάζεται το Πρωτοδικείο Έδεσσας, η Εισαγγελία και το Ειρηνοδικείο Έδεσσας. Τότε μαζί με την Πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. των δικαστικών υπαλλήλων αναδείξαμε ότι το Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας είναι το δεύτερο χειρότερο Πανελλαδικά, μετά αυτό του Κιλκίς.
      Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την κ. Τζάκρη έρχεται εμφανώς καθυστερημένα να προβεί σε ενέργειες για την λύση του προαναφερομένου προβλήματος προβάλλοντας το ως πρωτοβουλία της, μη αναφερόμενη καθόλου στις ουσιώδες ενέργειες που έγιναν από μέρους μου για την ανάδειξη του προβλήματος.
      Αλήθεια η κ. Τζάκρη έχει επισκεφθεί ποτέ το Πρωτοδικείο Έδεσσας ως δικηγόρος; Έχει δικάσει υποθέσεις στις παγωμένες αίθουσες του Πρωτοδικείου ή του Ειρηνοδικείου Έδεσσας;
      Απ’ όσο μπορώ να γνωρίζω η κ. Τζάκρη ουδέποτε δίκασε υπόθεση αστικής ή ποινικής φύσεως στο Πρωτοδικείο Έδεσσας προκειμένου να είναι γνώστης του προβλήματος, αλλά το έμαθε μετά την δημοσιοποίηση του προβλήματος, από τοπικά μέσα τα οποία το δημοσιοποίησαν μετά την επίσκεψή μου στις 8 Δεκεμβρίου του 2016.
      Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα, ενώ θα είμαστε εμείς αυτοί που θα κληθούμε να κατασκευάσουμε το κτήριο αλλά κυρίως να εγκαινιάσουμε το εν λόγω έργο.



Κωνσταντίνος Ι. Μπαρμπαγιάννης
Τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΟΔΕ Πέλλας
της Νέας Δημοκρατίας

2 σχόλια:

  1. Όρμα Μπαρμπαγιάννηηηηη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι λέει Θεέ μου! Αλοίμονο αν αυτοί είναι οι νέοι πολιτικοί (σαν τον Μπαρμπαγιάννη) που θέλουν να αλλάξουν το σύστημα... Αλοίμονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more