Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Οι θέσεις των αντιπολιτευόμενων του Δήμου Έδεσσας με αφορμή τον απολογισμό της Δημοτικής αρχής Έδεσσας




Αποτέλεσμα εικόνας για Δημοτικό συμβούλιο Έδεσσας

ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΤΣΙΒΟΓΛΟΥ : Ο ανεξάρτητος Δημοτικός σύμβουλος Έδεσσας  ενδιαφέρθηκε για  τον Ξενία, αναφέρθηκε στον κ. Πατσάνη και το πρόβλημά του με τα μισθώματα, ζήτησε εξηγήσεις που ο δήμος παραχώρησε  το εν λόγω ξενοδοχείο στο ΤΑΙΠΕΔ.   Προβληματίστηκε, επίσης, με το γήπεδο που,  ενώ είχε ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς του από την προηγούμενη δημοτική αρχή,  ξεχάστηκε το θέμα και ακυρώθηκαν όλα,  και για ποιο λόγο.  Ζήτησε να τοποθετηθούν πασαλάκια για να αποσυμφορηθεί το κέντρο και ρώτησε τι συμβαίνει με τα τραπεζοκαθίσματα στα πεζοδρόμια που ενοχλούν τη διέλευση των πεζών. Θύμισε πως, για το κολυμβητήριο είχε καταθέσει ολοκληρωμένη επενδυτική πρόταση ούτως ώστε να υπάρχουν έσοδα από τη χρήση του. Ακόμα ζήτησε εκκαθαριστικά στοιχεία  από την τουριστική Α.Ε.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΦΟΥΝΤΑΛΗ: Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης συνδυασμού που εκπροσωπεί το ΚΚΕ   Συμφώνησε με τη χρηστή διοίκηση του δημάρχου.
Ζήτησε, τους δημότες, η δημοτική αρχή  να τους πλησιάσει  με περισσότερο ενδιαφέρον. Θύμισε πως, η εστία  έχει  από κάτω συνεδριακό κέντρο και χώρους φιλοξενίας, και τόνισε πως, δαπανήθηκαν χρήματα  και δεν έγινε τίποτα. Μείνανε στον αέραː ο Ξενίας,  η μεταφορά του γηπέδου, η υπόθεση του στρατοπέδου Εκκλησιοχωρίου, το νοικοκύρεμα των αθλητικών εγκαταστάσεων. Ζήτησε το κολυμβητήριο να λειτουργεί όλο το χρόνο.  Παρατήρησε πως γίνονται ωραία έργα τα οποία στη συνέχεια εγκαταλείπονται στη μοίρα τους.  Απέρριψε τις πολιτικές της ανταποδοτικότητας ως αντιλαϊκές. Ζήτησε, ο δήμος να φροντίσει να κάνει το λαό συμμέτοχο στις διεκδικήσεις από το κράτος με τις ομαδικές κινητοποιήσεις. Δε συμφωνεί με το τίμημα που έχουν οι υπηρεσίες του δήμου προς το λαό.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ: Ο επικεφαλής του συνδυασμού Φυσάει Κόντρα Βασίλης Δημητριάδης  Ζήτησε να αλλάξει το μοντέλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και να εξαλειφθεί το πελατειακό σύστημα. Θύμισε πως, όταν  υπήρχαν λεφτά λειτουργούσαν οι δήμοι με κακοδιαχείριση και διαφθορά  στα όρια της χρεοκοπίας.  Ζήτησε  η δημοτική αρχή να δίνει αναφορά για το καθετί στο Δ.Σ. και δήλωσε πως δεν έχει πληροφόρηση για τα πλήρη στοιχεία σχετικά με τη  φιλαρμονική. Ακόμα,  διαμαρτυρήθηκε που, η  δημοτική αρχή δεν πάει κοντά στους πολίτες,  τα σχολεία  δεν παρακολουθούν συνεδριάσεις,  η παροχή του αγαθού- νερού αντιμετωπίζεται  εμπορικά.
Σ ΤΗΝ  ΙΔΙΑ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ  ΚΑΙ  ΑΛΛΑ  ΘΕΜΑΤΑ
 Όπωςː δρόμοι  με κακοτεχνίες , εδώ μνημονεύθηκε και η διάβαση του ΟΣΕ πηγαίνοντας προς Αριδαία που πρέπει  στρωθεί με πλαστικό δάπεδο,  οι ελλείψεις σε πινακίδες από  σημεία που θα έπρεπε να υπάρχουν, οι υπαίθριες χωματερές από ασυνείδητους, ζητήθηκε ο ενεργειακός φωτισμός να επεκταθεί και στα σχολεία,  τονίστηκε η αποφυγή ρίψης  αλατιού σε σημεία με αρμό και πλακόστρωτα  μέσα στους οικισμούς.
 Συζητήθηκε, επίσης, το πρόβλημα με τους αξονικούς και πάρθηκε απόφαση από τον γραμματέα του Δ.Σ  να σταλεί επιστολή  ώστε να μη χαθεί η χρηματοδότηση για τον αξονικό της Έδεσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more