Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Η παράταξη Σόντρα δίχασε το Δημοτικό συμβούλιο Έδεσσας με την πρόταση για την μετονομασία της οδού Νίκης σε Ειρήνη Γκίνη (Μίκρα Γκινοβα)

Αποτέλεσμα εικόνας για Μίρκα Γκίνοβα

Για άλλη μια φορά βαθιά διχαστική βρέθηκε η παράταξη του αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας του πρώην Δημάρχου Γιάννη Σόντρα που έφερε με πρόταση της που συζητήθηκε στην ημερήσια διάταξη, την απόδοση τιμής στο μέλος του ΚΚΕ που εκτελέστηκε από το Στρατοδικείο εις θάνατος για εσχάτη προδοσία. Μάλιστα ο επικεφαλής της παράταξης πήγε ένα βήμα παραπάνω και τόνισε ότι θα πρέπει ο οδός Νίκης που είναι ο κεντρικός δρόμος από τον σιδηροδρομικό σταθμό που ενώνει τα κέντρο της Έδεσσας να ονομαστεί σε οδό Ειρήνης Γκίνη. Ήταν τόσο διχαστικό το θέμα που το λόγο πήραν αρκετοί δημοτικοί που άλλοι την παρουσίαζαν ως αγωνίστρια και άλλοι ως προδότρια. Μάλιστα μίλησαν και αρκετοί πολίτες όπου κάποιοι εξ αυτών έκαναν λόγο για λογικές και προτάσεις οι οποίες βρίσκονται στο σκότος. Οι επικεφαλής των παρατάξεως τόνισαν τα ακόλουθα:

Γιάννης Σόντρας
Ο κος Σόντρας που κατέθεσε την πρόταση τόνισε από την στιγμή που το 1974 το Ελληνικό Κράτος αναγνώρισε το ΚΚΕ τότε θα πρέπει και ο Δήμος Έδεσσας να τιμήσει την Ειρήνη Γκίνη που υπήρξε μέλος της και αγωνίστηκε ώστε ο τόπος να μείνει ελεύθερος ενώ δήλωσε ότι μιλά και ο ίδιος το ιδίωμα και ότι θα πρέπει να γίνει ένα βήμα συμφίλιωσης με την απόφαση ονοτοδοσίας
Αντώνης Ρυσάφης
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αντώνης Ρυσάφης τόνισε ότι δεν θα έπρεπε καν να έρθει προς συζήτηση το θέμα αυτό στο δημοτικό συμβούλιο καθώς είναι διχαστικό και την ευθύνη έχει ο ίδιος ο κος Σόντρας που το έφερε προς ψήφιση και τάχθηκε εναντίον της ονοματοδοσίας.
Βασίλης Δημητριάδης
Ο επικεφαλής του συνδυασμού Φυσάει Κόντρα Βασίλης Δημητριάδης δήλωσε πως δεν θα πρέπει να μπαίνουν φυλετικά ζητήματα και ότι πλέον ο τόπος πρέπει να κάνει ένα βήμα εμπρός και να αναδείξει την πολιτική σε σχέση με τις απόψεις του καθενός και ότι την πολιτική πρέπει να την καθορίζουν οι απόψεις και όχι η καταγωγή του καθενός. Πάντως εξέπληξε αρνητικά υπέρ ψηφίζοντας την πρόταση Σόντρα ρίχνοντας και αυτός μια ακόμη σταγόνα στο ποτήρι της μισαλλοδοξίας και του διχασμού.  Άξιο  αναφοράς ότι απουσίαζε γι άγνωστο λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και μέλος του ΚΚΕ Μιχάλης Φουνταλής όπου το Κόμμα σε ημερίδα πριν μέρες στην Έδεσσα είχε τιμήσει την Ειρήνη Γκίνη.

Δημήτρης Γιάννου
Ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου πήρε τελευταίος τον λόγο και επιτέθηκε στον κο Σόντρα για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το θέμα τονίζοντας ότι όσο είναι αυτός Δήμαρχος δεν πρόκειται να επιτρέψει οι επισκέπτες που έρχονται στην Έδεσσα μέσω του Τρένου την πρώτη οδό που βλέπουν να είναι αυτή της Μίρκα Γκίνοβα και ότι ο ίδιος είναι Βλάχος, Έλληνας, Έδεσσαίος και Μακεδόνας. Τελικά στην ψηφοφορία οι παρατάξεις της Δημοτικής αρχής καταψήφισαν την πρόταση Σόντρα ενώ υπέρ ψήφισε η παράταξη Σόντρα και ο κος Βασίλης Δημητριάδης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου