Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Οι Καταρράκτες να δοθούν στους εργαζομένους



Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκος Καραμανάβης

Σωσίβιο σωτηρίας του Δήμου


Του Νίκου Καραμανάβη

Γράψαμε, ξαναγράψαμε στην εφημερίδα, βγήκαμε στους δρόμους, στα καφενεία και ενημερώσαμε τους πολίτες, χτυπήσαμε τις καμπάνες του κινδύνου και στείλαμε τα δυσάρεστα χαμπέρια στους υπεύθυνους άρχοντες της πόλης και φωνάξαμε με πόνο ψυχής: Ξυπνήστε Εδεσσαίοι! Το κέντρο Καταρράκτες, η επώνυμη Τουριστική πνίγεται στα χρέη, όπου να ναι βουλιάζει, χάνεται και κλείνει. Όλα αυτά ειπώθηκαν, «σε ώτα μη ακουόντων» κανενός δημοτικού συμβούλου το αυτί δεν ίδρωσε, αδιάφορα και ατάραχα αντικρίζοντας το τραγικό ναυάγιο. Ο θλιβερός απολογισμός από την καταστροφική θύελλα μας άφησε δυσβάσταχτα χρέη και δέκα εννιά κατεστραμμένους και απελπισμένους εργαζομένους.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό συμβούλιο αγκάλιασαν το απροστάτευτο προσωπικό των καταρρακτών με συμπάθεια και με πολλές υποσχέσεις. Τους έταξαν δουλειά και στέγη ασφάλειας στον Δήμο. Έδειξαν συμπονετική και ανθρώπινη κατανόηση.

Στη συνεδρίαση, 30 Ιανουαρίου του Δημοτικού συμβουλίου ακούστηκε μια φωνή αλήθειας, μια διαμαρτυρία συμβιβασμού, μια κραυγή σωτηρίας, μια υπεύθυνη, η μόνη πρόταση του επικεφαλής του συνδυασμού ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ του Αντώνη Ρυσάφη. «Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς ο Δήμος σήμερα έχει απλήρωτους εφτά μήνες τους εργαζομένους της ΔΗΚΕΔΕ. Και δεν ξέρουμε που αλλού χρωστάει ακόμα. Κι αναρωτιόμαστε με συλλογισμό ευθύνης από πού θα βρει ο Δήμος χρήματα να πληρώσει αυτούς τους δέκα εννιά προσκολλημένους; Για αυτό υποβάλλω μια λογική πρόταση: Μι βιαστούμε να πάρουμε απόφαση για την πρόσληψη τους. Γιατί αλλιώς θα οδηγήσουμε τον Δήμο Έδεσσας σε χρεωκοπία, σε ολοκληρωτική καταστροφή».
Μπροστά σε αυτό το σκοτεινό αδιέξοδο υπάρχει μια και μοναδική πρόταση σωτηρίας: Να δοθεί το κέντρο Καταρράκτες για επαγγελματική χρήση, στους εργαζομένους με κάποιες ευκολίες και ευνοϊκούς όρους και ταυτόχρονα να πετύχουμε την σωτηρία και της εύρρυθμη λειτουργία του Δήμου. Το χρωστάμε στην Πόλη, το χρωστάμε στα παιδιά μας. Το χρωστάμε στους πολίτες. Εν κατακλείδι σήμερα οι εργαζόμενοι που ύδρωσαν, μόχθησαν και στήριξαν τον Κέντρο Καταρρακτών στις δύσκολες αλλά και τις εύκολες στιγμές είναι και οι μόνοι που μπορούν να το βγάλουν από το τέλμα γιατί γνωρίζουν καλύτερα από όλους την λειτουργία του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more