Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Μειωμένα τα έσοδα του Δήμου Έδεσσας σύμφωνα με τον απολογισμό



Αποτέλεσμα εικόνας για Μειωμένα έσοδα στους ΟΤΑ

ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

  Με διαπιστωμένη την απαρτία ξεκίνησε το δημοτικό συμβούλιο Έδεσσας,  πήρε το λόγο ο δήμαρχος για να αναλύσει τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής έτους 2016, όσον αφοράː την οικονομική κατάσταση,  τη διοίκηση του δήμου,  την εφαρμογή προγράμματος δημοτικής δράσης έτους 2016.
 Τα αποτελέσματα απορρέουν από  τη  συλλογική προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων συντελεστών  στον αγώνα της δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση των  προβλημάτων  του δήμου.
  Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατέθηκαν από τον κ. Γιάννουː
 Το στελεχιακό  προσωπικό του δήμου, στην ολότητά του, απαρτίζεται από 232 υπαλλήλους.
  Η τεχνική υπηρεσία επιτέλεσε 62 έργα από τα οποία 47 ολοκληρώθηκαν εντός του έτους και 15 συνεχίζονται.
   Το 2016 ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2007-2013, πήρε παράταση η περίοδος αυτή και το νέο ΕΣΠΑ πρόκειται να ξεκινήσει.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ
1.Ανάπλαση πλατείας  Γρανικού, οδού   18ης Οκτωβρίου και των μεταξύ τους συνδετήριων οδών.  2.Ανάπλαση οικισμού Εκκλησιοχωρίου  3. Προμήθεια εξοπλισμού οικίας Τσάμη 4. Έργα υποδομής και προμήθεια νέων οργάνων παιδικών χαρών. Έλαβαν πιστοποίηση καταλληλότητας 9 χώροι παιδικής χαράς και συνεχίζεται η προσπάθεια το 2017  5. Στεγανοποίηση φράγματος Κερασιάς στη θέση ΄΄Σέρκουβι΄΄  6. Ανακατασκευή πλατείας Στουγιαννάκη  7. Τομές πρόσβασης και επισκευή κλειστού αγωγού ρέματος Άρνισσας  8. Τα χρηματοδοτούμενα από την Κοινοτική  Πρωτοβουλία interreg έργα με ακρωνύμια BIC και Waternet. 
  Σπουδαία σημαντική διάκριση  έλαβε ο δήμος, στην τελετή απονομής βραβείων Best City Awards 2016, με το  Χρυσό  Βραβείο  στην κατηγορία των  αστικών αναπλάσεων στον τομέα των βιώσιμων πόλεων, για το έργο της ανάπλασης της οδού 18ης Οκτωβρίου, της πλατείας Γρανικού και των μεταξύ των συνδετήριων οδών. Το έργο αυτό σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου από την τεχνική υπηρεσία του δήμου.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ  ΕΡΓΑ  ΚΑΙ  ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ  ΠΟΥ  ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΑΝ  ΕΝΤΟΣ  ΤΟΥ  2016  ΚΑΙ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  Η  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΤΟΥΣ
1.Έργο Διαμόρφωσης πλατείας Ελευθερίας και κατασκευή πεζοδρομίων οδού Ικονίου  2. Αποκατάσταση τμήματος οδού Αγ. Φωτεινής- Ροδοχωρίου  3. Διαμόρφωση χώρου΄΄ Πρωτομαγιάς΄΄  Τ.Κ. Ριζαρίου  4. Μεταφορά μονάδας χρόνιας αιμοκάθαρσης Νοσοκομείου Έδεσσας  5.Αντικατάσταση στέγης κλειστού γυμναστηρίου Έδεσσας .
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  2014-2020
 Το 2016 εντάχθηκαν έργα και συνεχίζεται η κατασκευή τους με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση.
1.Επένδυση λιμνοδεξαμενής Τ.Κ. Αγ. Φωτεινής με προϋπολογισμό 189.420,00 ευρώ 2.  Ανάπλαση Κεντρικού Άξονα Τ.Κ. Άγρα με προϋπολογισμό 1.000.000,00  ευρώ   3. Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας δήμου Έδεσσας- Τ.Κ. Κερασιάς με προϋπολογισμό 275.364,89 ευρώ.
Επίσης, το 2016 εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η αποπεράτωση του  πολυχώρου πολιτισμού << Μ. Αλέξανδρος >> 1ο υποέργο η β΄φάση Στερέωσης, συντήρησης και αποκατάστασης οθωμανικού τεμένους ΄΄Χουνκάρ Τζαμί΄΄ στην Έδεσσα με ευθύνη της αρχαιολογικής υπηρεσίας 2ο υποέργο την αναβάθμιση του πολυχώρου<< Μ. Αλέξανδρος>> και του περιβάλλοντος χώρου με ευθύνη του δήμου.
ΜΕΛΕΤΕΣ
1.Κυκλοφοριακή  της πόλης  2. Φράγματος οικισμού Σωτήρα 3. Ενεργειακή αναβάθμιση του ΔΑΚ Έδεσσας (κατατέθηκε για χρηματοδότηση)  4. Αγροτικής οδοποιίας  Ριζαρίου 5. Εξοικονόμηση ενέργειας στον οδοφωτισμό με την προμήθεια και εγκατάσταση των υφισταμένων λαμπτήρων από νέας τεχνολογίας LED
ΤΟ  ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, που είναι υπό έγκριση, το αναλύσαμε  και το δημοσιεύσαμε, για όσους μας διαβάζουν.
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ,  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ  ΚΑΙ  ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ       Αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία από το δήμο σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες  και συνεχίζονται, σημαντικό κομμάτι η κομποστοποίηση.
Τη λειτουργία του κολυμβητηρίου ανέλαβε η αξιόπιστη δομή του δήμου ΔΗΚΕΔΕ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ  ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΙ  ΑΓΩΝΕΣ
 Διοργανώθηκαν στη Βεγορίτιδα σε συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος. Είναι οι πρώτοι Πανελλήνιοι Κολυμβητικοί Αγώνες Μεγάλων Αποστάσεων που πραγματοποιήθηκαν σε λίμνη! Υπάρχει δέσμευση της Ομοσπονδίας για διοργάνωση των Αγώνων για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στη Βεγορίτιδα.
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ  ΑΝΑΠΤΥΞΗ
 Η βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, σε όλα τα θέματα, αποτελεί στόχος του δήμου και γι αυτό το σκοπό έχουν υποβληθεί προτάσεις χρηματοδότησης έργων και δράσεων στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Interreg.
ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ  ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
 Είναι ο δεύτερος χρόνος που λειτουργεί μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και έχει έσοδα.
ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ  ΟΡΧΗΣΤΡΑ
 Από τον Μάιο ξεκίνησε η προσπάθεια. Την ορχήστρα  πλαισιώνουν πάνω από 30 μουσικοί και ο αριθμός αυξάνεται.
ΕΠΙΤΙΜΟΙ  ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ  ΕΔΕΣΣΑΣ  ΕΓΙΝΑΝ
 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης  Παυλόπουλος  και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ  ΔΟΜΕΣ
 Με ιδίους πόρους, εθελοντισμό, χορηγίες και χρηματοδοτικά προγράμματα ο δήμος προσπαθεί να διατηρεί σε λειτουργία τις κοινωνικές δομέςː ΚΑΠΗ,  ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο σπίτι, Γηροκομείο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΕΣΟΔΑ
 Χρονιά, το 2016, με μειωμένα βεβαιωθέντα  κατά 3 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το έτος 2015  και μειωμένα έσοδα περίπου στο ίδιο ποσό.
Κανένα διαχειριστικό πρόβλημα το 2016 και ήταν χρηστή η  διαχείριση από το Δήμο.
ΔΥΟ  ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ  ΓΕΓΟΝΟΤΑ  ΤΟ  2016
 Αποπληρώθηκαν οι παλαιές οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, αυτό σημαίνει αποδέσμευση του ΑΦΜ του Δήμου Έδεσσας και του 50% των διαθέσιμων χρημάτων του δήμου.
 Χρηματοδοτήθηκε ο δήμος και εξόφλησε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους και θα συνεχίσει να εξοφλεί και το 2017
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΕΣΟΔΑ-ΕΞΟΔΑ
ΕΣΟΔΑ ː που βεβαιώθηκαν μέχρι 31-12-2016 ː 33.629.460,93 ευρώ και εισπράχθηκαν 22.561.617,67 ευρώ
ΕΞΟΔΑ ː Πληρώθηκαν 21.443.089,80 ευρώ
ΔΙΟΙΚΗΣΗː Υπάρχει σχετική ικανοποίηση από την απόδοση των υπηρεσιών του δήμου κατά το έτος 2016, γιατί το προσωπικό των Υπηρεσιών ανταποκρίθηκε στα  διαγραφόμενα, από τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, καθήκοντά του, πάντα σύμφωνα με το δήμαρχο κ. Δημήτριο  Γιάννου.





  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more