Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ Ι.Ε.Κ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ Μ. ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ





ΓΡΑΦΕΙ   Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

  Παρόλο που είχαμε να επιλέξουμε, την  Καθαρά Δευτέρα    προτιμήσαμε να πάμε εκεί που μαγείρεψε για τους πολίτες το τμήμα μαγειρικής του Ι.Ε.Κ Έδεσσας, σε συνεργασία με τη λέσχη  Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος και με την καθοδήγηση του Εδεσσαίου Αρχιμάγειρα  Θεοδωρή Κουραντζόγλου.  
 Μια παρέα  σπουδαστών του Ι.Ε.Κ  με έξοδα  του δήμου  ετοίμασε υγιεινό φαγητό  και το πρόσφερε σε όσους θέλησαν να φάνε μεσημεριανό την Καθαρά Δευτέρα στην περιοχή των Μικρών Καταρρακτών της Έδεσσας.
  Προσφέρθηκε φασολάδα με  μπουκίτσες  λαγάνας . Σαλάταː  πλιγούρι με ταραμά και ελίτσες, καθώς και γλυκό  φτιαγμένο με κρέμα αλεσμένου  μακεδονικού χαλβά και ταχίνι με κακάο και ζελέ λεμονιού.
  Για  την Παρασκευή του φαγητού χρησιμοποιήθηκαν υλικά  από τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα  της πόλης.

 Ο δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου βρέθηκε εκεί με συνεργάτες του και, αφού επαίνεσε τους σπουδαστές του Ι.Ε.Κ. και τον κ. Κουραντζόγλου, ευχήθηκε προς όλους  ΄΄Καλή  Σαρακοστή΄΄  με Υγεία .
  Με σύμμαχο την καλοκαιρία  απολαύσαμε το φανταστικό νηστίσιμο έδεσμα,   παρέα με πλήθος δημοτών,  ακούγοντας ταυτόχρονα παραδοσιακή μουσική, κυρίως  Μακεδονική του Νίτση αλλά και Ηπειρώτικη  και  Κρητική.  
  Η συνέχεια  παίχτηκε στο Φυσιολατρικό Όμιλο Έδεσσας  με το άλλο έθιμο της Καθαρής Δευτέρας,  το πέταγμα του χαρταετού,  σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον  με μεγάλη παρέα.
 Η  Καθαρά Δευτέρα  σηματοδοτεί το τέλος της    Αποκριάς  και το ξεκίνημα της σαρακοστής για τους χριστιανούς.
 ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ  ΜΕ  ΥΓΕΙΑ!      
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more