Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ για τις ΘΕΣΕΙΣ του 20ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ του ΚΚΕ στα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ με ομιλητή τον Ευρωβουλευτή του Κόμματος ΣΩΤΗΡΗ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ



      Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΚΕ 
Η Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ πραγματοποίησε πολιτική εκδήλωση στα Γιαννιτσά για την παρουσίαση των Θέσεων του ΚΚΕ μπροστά στο 20ο Συνέδριο του Κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 30 Μάρτη μέχρι και 2 Απρίλη 2017, με κεντρικό σύνθημα : “ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΚΚΕ – ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ-ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ”.

      Στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών ( Αίθουσα Η/Υ ) ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της Επ.Περιοχής Κ.Μακεδονίας & ευρωβουλευτής παρουσίασε τις θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ για τα προβλήματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

     Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στις εξελίξεις στη χώρα μας, αλλά και στην παγκόσμια σκηνή, στην αντιλαϊκή επίθεση και τα μέτρα από κυβέρνηση και “θεσμούς”. Έγινε αναφορά στο ρόλο, που καλούνται να διαδραματίσουν οι οργανωμένες δυνάμεις των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές και συνολικά για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος με πρωτοπορεία το ΚΚΕ.
   Αποσαφηνίστηκαν πλευρές των σύνθετων διεθνών εξελίξεων, το ρόλο των ιμπεριαλιστικών παρεμβάσεων στη περιοχή μας και διεθνώς, το ενδεχόμενο θερμών επεισοδίων στο Αιγαίο & τα Βαλκάνια και τη θέση του ΚΚΕ για το ενδεχόμενου ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου και τη στάση, που πρέπει να κρατήσει ο λαός μας και η νεολαία του.

     Ακολούθησαν ερωτήσεις και εκφράστηκαν απόψεις από τους συμμετέχοντες για πλευρές της δράσης του ΚΚΕ, για τα καθήκοντα των κομμουνιστών στις δεδομένες συνθήκες και την ανάγκη συμβολής τους στην καθημερινή πάλη για την ανάπτυξη της κοινωνικής συμμαχίας, για τη δική της εργτική εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more