Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Σοβαρή πρόταση για να γίνει πρωτεύσουσα της Μακεδονίας μας η Αρχαία Πέλλα!Αποτέλεσμα εικόνας για Αρχαία Πέλλα 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ –ΠΡΟΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ Η ΠΕΛΛΑ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ  ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΠΚΜ
ΠΡΟΣ
1)      ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
2)      ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.Κ.Μ. ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
3)      ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΛΛΑΣ
4)      ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ.  ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
5)      Μ.Μ.Ε.

          Αξιότιμοι κύριοι κύριοι, Περιφερειάρχη Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολε Τζιτζικώστα, (ΠΚΜ), Πρόεδρε Περιφερειακού Συμβούλιου, Παναγιώτη Σπυρόπουλε , Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχε Πέλλας ,Γρηγόρη Στάμκο, Πρόεδρε του Δημοτικού  Συμβούλιου Πέλλας Χρήστο Πασσαλή , και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
           Έχουμε την τύχη η Πέλλα, μία πόλη που έρχεται μέσα από τους αιώνες, να βρίσκεται μέσα στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειάς μας. Η διαχρονική παρουσία της  προσδίδει σημαίνουσα σημασία στην περιοχή μας, παράλληλα δε στον Ελληνισμό αλλά και στην οικουμένη. Η αρχαία Πέλλα, πρωτεύουσα του Μακεδονικού Κράτους και ο τόπος που μεγάλωσε ο Μέγας Αλέξανδρος, αποτελεί σημείο ιστορικής, κοινωνικής και πολιτιστικής αναφοράς διεθνούς ενδιαφέροντος. Για αυτόν τον λόγο προσελκύει επισκέπτες από όλον τον κόσμο, οι οποίοι θαυμάζουν την ιστορική, κοινωνική, πολιτιστική, επιστημονική και  διαπολιτισμική κληρονομιά που έχουν αφήσει οι πρόγονοι μας.
          Έφτασε πιστεύουμε η ώρα που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρέπει να δώσει μια νέα διάσταση στην αίγλη που εκπέμπει η παλαιά πρωτεύουσα της Μακεδονικής Γης.
          Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα ιστορικά που αφορούν στην Περιφέρειά μας, θεωρούμε ότι θα βρει πρόσφορο έδαφος η πρόταση που σας απευθύνουμε με το παρόν έγγραφο: Προτείνουμε η ιστορική πόλη της Πέλλας να χαρακτηρισθεί με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, Ιστορική Πρωτεύουσα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) και να διεξάγεται σε αυτήν κάθε χρόνο η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση μπορεί να γίνεται στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου, - απαιτούνται μικρές παρεμβάσεις για μια τέτοια χρήση-,  σε συνεργασία με τον ομώνυμο  σημερινό Δήμο.
           Μια τέτοια απόφασή σας, ενώ δεν επισύρει κόστος, θα  συμβάλει τα μέγιστα, αφενός στην περαιτέρω ανάδειξη και προβολή των αρχαιοτήτων και λοιπών δομών και χώρων (αρχαιολογικοί χώροι, Αρχαιολογικό Μουσείο) που φιλοξενούνται στην Πελλαία Γη, αφετέρου  θα αναδείξει και θα προβάλλει ακόμη περισσότερο την πολύτιμη κληρονομιά  της περιφέρειάς μας και όλου του κόσμου.
                    Με την απόλυτη πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε στο παρόν αίτημά μας συμβάλλοντας έτσι με αποφασιστικό τρόπο -όπως με επιτυχία πολλές φορές έχετε πράξει ως τώρα- στην ανάδειξη της ιστορικής αίγλης της Πέλλας και της συνέχισης της διαχρονικής λειτουργίας της ως μητρόπολης, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Πέλλα 7-3-2017
Ερυθρόπουλος Κοσμάς Πρόεδρος Τοπ Τμημ Πέλλας ΣΕΠΕΚΕΜ
Σουκιούρογλου Ιωάννης Πρόεδρος Νομαρχιακό Τμημ ΑΔΕΔΥ Πέλλας
Αβραμίδης Ελευθέριος Πρόεδρος Συλλόγου εργαζομένων Δήμου Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου