Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Στα δικαστήρια πάει ο Δήμαρχος Έδεσσας Δ. Γιάννου για τα επισόδια στους Καταρράκτες



Αποτέλεσμα εικόνας για Καταρράκτες Έδεσσας 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ (Σ.Υ.Α.Π.Ε.Π)
ΣΤΟΥΣ 21 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ
ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

Στις 17 του Μάρτη γίνεται η δίκη εικοσιένα (21) εργαζομένων του Δημοτικού Κέντρου Καταρρακτών Έδεσσας και άλλων συνδικαλιστών ,ενός εξ αυτών και του μέλους του Δ.Σ του Συλλόγου μας  Αντώνη Τζάκου,  έπειτα από μήνυση του Δημάρχου Έδεσσας, Δ. Γιάννου. Οι συνάδελφοι κατηγορούνται με αναληθείς και αναπόδεικτες κατηγορίες ότι στις 30 Ιανουαρίου 2015 απείλησαν και εμπόδισαν το Δήμαρχο και τα μέλη του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης να εισέλθουν στο Κέντρο των Καταρρακτών, όπου θα συνεδρίαζαν με μοναδικό θέμα τη λύση και εκκαθάριση της εταιρείας, που θα πετούσε στο δρόμο της ανεργίας δεκάδες εργαζόμενους της επιχείρησης, με αποτέλεσμα τη ματαίωση της συνεδρίασης.

Ø  Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την καταδίκη εργαζομένων και αγωνιστών του εργατικού κινήματος για το αυτονόητο δικαίωμα και την υποχρέωσή τους να υπερασπίζονται τα εργασιακά τους δικαιώματα, το δικαίωμα στην εργασία, στον μισθό, να υπερασπίζονται δηλαδή την ίδια τους τη ζωή.
Ø  Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να στήνεται βιομηχανία διώξεων από το Δήμαρχο Έδεσσας σε κάθε εργαζόμενο ή συνδικαλιστή που υπερασπιζόμενος το δικαίωμα σε αξιοπρεπή εργασία ασκεί κριτική στις πράξεις του ως διοίκηση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
την άμεση παύση της δίωξης και την απαλλαγή των συναδέλφων μας εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση και των συνδικαλιστών που τους συμπαραστάθηκαν.

ΚΑΛΟΥΜΕ
Όλους  τους συναδέλφους μας εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας να συμμετέχουν  στην τρίωρη στάση εργασίας , που προκήρυξε η Ε.Ε της Α.Δ.Ε.Δ.Υ , την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 από τις 09:00 έως τις 12:00   προκειμένου να συμμετέχουν σε συγκέντρωση συμπαράστασης  στα δικαστήρια της Έδεσσας.
Καμιά δίωξη, κανένας εργοδοτικός εκφοβισμός δεν θα σταματήσει τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες.
                                                                                       
                                                                                         ΤΟ  Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more