Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Η ανάδειξη τουριστικών προορισμών της Πέλλας στο επίκεντρο συναντήσεων της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Αθηνάς Αηδονά και του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αλέξανδρου Θάνου με τοπικούς φορείς


Αποτέλεσμα εικόνας για τουριστική προβολή της Πέλλας 
Σειρά επαφών με τοπικούς φορείς, επαγγελματίες και ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο είχαν τις προηγούμενες ημέρες η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.

Σύμφωνα με τις προγραμματισμένες συναντήσεις, η κα Αηδονά και ο κος Θάνος συζήτησαν με εκπροσώπους τοπικών φορέων στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο ακούγοντας τα προβλήματα της περιοχής από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Οικιστών κ. Ανδρέα Πολίτη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βασίλειο Νάντση και τους Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Έδεσσας Μαρία Βλάχου – Κατσάρα και Χρήστο Βερυκούκη. Όλοι τους έθεσαν τα χωρικά ζητήματα τα οποία χρήζουν αντιμετώπισης, παραθέτοντας, ταυτόχρονα, προτάσεις για την τουριστική ανάδειξη και ανάπτυξη της περιοχής.

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης κ. Αηδονά είδε από κοντά την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής, επανέλαβε τη βούληση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για αντιμετώπιση στο μέτρο των δυνατοτήτων που υπάρχουν, των ζητημάτων που απασχολούν τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες, ενώ, σημείωσε ότι άμεσα υπογράφεται προγραμματική σύμβαση για τη συντήρηση μέρος του οδικού τμήματος που οδηγεί στον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου.

Ο κ. Θάνος από την πλευρά του αξιολόγησε πολύ θετικά όλη την προσπάθεια που κάνουν οι επαγγελματίες στην περιοχή, κάτι που έχει αναγάγει τον Π. Άγιο Αθανάσιο ως έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς για τον εσωτερικό και όχι μόνο τουρισμό, ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο. Σίγουρα, βολιδοσκοπείται η δυνατότητα περαιτέρω στήριξης και ανάδειξης των χαρακτηριστικών της περιοχής.



Έπειτα, σε συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Χιονοδρομικό Κέντρο του όρους 'Βόρας' παρουσία και του Διευθυντή του Χιονοδρομικού κ. Θάνου Παναγιωτόπουλου ενημερώθηκαν οι παριστάμενοι για την πορεία της τουριστικής κίνησης, συζητήθηκαν προτάσεις για την ανάδειξη του βουνού σε έναν ακόμη ελκυστικότερο προορισμό, ιδιαίτερα για τον χειμερινό τουρισμό. Από την πλευρά τους, η κ. Αηδονά και ο κ. Θάνος συμφώνησαν ότι υπάρχουν δυνατότητες για την ευρύτερη περιοχή οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν ακόμη περισσότερο προς όφελος των επαγγελματιών και της εισροής εισοδήματος για ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Σημαντική ήταν και η παρουσία του Προέδρου του εκδοτικού ομίλου “ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ” κ. Κούκη ο οποίος εξήρε την τοπική γαστρονομία προτείνοντας δράσεις προβολής της μακεδονικής κουζίνας, πλαισιωμένη με ιδιαίτερα προϊόντα ποιότητας σε συνδυασμό με τους τουριστικούς προορισμούς της Π.Ε. Πέλλας και, συγκεκριμένα, τη λίμνη Βεγορίτιδα και το ευρύτερο τουριστικό πλέγμα.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην ευρύτερη περιοχή ήταν το ανεμοδρόμιο στην Τοπική Κοινότητα Παναγίτσας και η συνάντηση με τα μέλη του συλλόγου της αερολέσχης Έδεσσας. Εκεί οι υπεύθυνοι ξενάγησαν τους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες στις εγκαταστάσεις, συζητώντας τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να καταστεί το Αεραθλητικό Κέντρο Μακεδονίας – Θράκης ελκυστικό για το κοινό που ασχολείται με τον αιωροπτερισμό και γενικότερα τον θεματικό τουρισμό.


Η κ. Αηδονά και ο κ. Θάνος σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την επικοινωνία και τη συνεργασία για τη βελτίωση των συνθηκών και προδιαγραφών για την ευρύτερη περιοχή, όχι μόνο στον τομέα του τουρισμού για την προσέλκυση επισκεπτών αλλά και στο πλαίσιο αντιμετώπισης θεμάτων της καθημερινότητας που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more