Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Με Επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. Μακεδονίας Θράκης




Η Γενική Συνέλευση της Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. Μακεδονίας Θράκης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Σωματείου Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτας» στη Θεσσαλονίκη.
Από το πρωί η παρουσία μεγάλου μέρους των συναδέλφων δημοσιογράφων γέμισε την αίθουσα και ήταν από τα χαρακτηριστικά αυτής της Γενικής Συνέλευσης. Πριν από την επίσημη έναρξη τα μέλη της Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. φρόντισαν να τακτοποιηθούν ταμειακά και να παραλάβουν τις νέες ταυτότητες, οι οποίες προκάλεσαν θετικά σχόλια. Με την έναρξη των εργασιών της Συνέλευσης το Διοικητικό Συμβούλιο καλωσόρισε τους παρόντες, ιδιαίτερα όμως τα νέα μέλη. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ., Θεοφάνης Παπαδόπουλος, ο οποίος έκανε έναν απολογισμό των πεπραγμένων του Δ.Σ. κατά το 2016.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην επικαιροποίηση των δεδομένων των μελών. Ακολούθως, αναφέρθηκε στις νέες ταυτότητες οι οποίες καθιστούν άκυρες όλες τις προηγούμενες. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην προσπάθεια αναθεώρησης του καταστατικού της Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ, ζητώντας από τα μέλη να υποβάλλουν τις σχετικές προτάσεις τους, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες.
Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε και στην πορεία των επαφών της Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. με το Υπουργείο, ώστε να περιληφθεί η Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ στη σχετική λίστα του Υπουργείου. Ο απολογισμός έκλεισε με αναφορές στην υπό οργάνωση Ημερίδα στα Λουτρά Πόζαρ, καθώς και στην ανάγκη δραστηριοποίησης της Ένωσης σε επίπεδο Νομού, υπό τη μορφή Τοπικών Επιτροπών.

Επίσης αναφέρθηκε ο κος Παπαδόπουλος στην θέσπιση ενός βραβείου το οποίο θα δίνετε κάθε χρόνο σε έναν Έλληνα του οποίου το έργο θα αναγνωρίζεται και θα έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και τέλος αναφέρθηκε και στην δημιουργία ενός ταμείου αλληλοβοήθειας.
Μετά από τον Πρόεδρο τον λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος της Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ., Αναστάσιος Μαράς, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη σύσφιξης των μελών της Ένωσης, καθώς στα πρακτικά ζητήματα επικοινωνίας μεταξύ των μελών. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην επικαιροποίηση των Μητρώου Μελών και την προϊστορία του εγχειρήματος.

Το Μέλος του ΔΣ της Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. Έφη Καραγιάννη, έκανε μια συνοπτική ενημέρωση των παρισταμένων για το νέο νομικό πλαίσιο και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από αυτό για τον Ηλεκτρονικό Τύπο. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις εγγραφής στη σχετική λίστα του Υπουργείου, καθώς και στη δυνατότητα προσέλκυσης της κρατικής διαφήμισης.
Μετά το τέλος των ομιλιών των μελών του ΔΣ της Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. το λόγο πήραν τα παριστάμενα μέλη και ακολούθησε ένας γύρος τοποθετήσεων και προτάσεων επί των οποίων έγινε συζήτηση. Η όλη εκδήλωση έγινε μέσα σε ένα κλίμα εγκαρδιότητας και ενότητας, γεγονός που προκάλεσε την συμμετοχή του συνόλου των παρισταμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more