Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων με φόντο την απόφαση της Αποκεντρωμένης για τον Σίμο Σωτηριάδη στον Δήμο Αλμωπίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Δημήτρης Μπίνος Δήμαρχος

Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ του Δημάρχου Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνου και του πρώην δημάρχου Δημήτρη Πασόη με φόντο τον ορισμό ύστερα από απόφαση της Αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης του Σίμου Σωτηριάδη ως προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου. Ως γνωστών η Αποκεντρωμένη έκρινε ότι με βάση εγκύκλιο που έχει εκδοθεί, ο κος Σωτηριάδης που πήρε 13 θετικούς ψήφους στην Τρίτη ψηφοφορία της πρώτης Κυριακής εκλέχτηκε καθώς χρειαζόταν σχετική πλειοψηφία. Ο κος Πασόης στο άκουσμα αυτής της απόφασης εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στα Νέα της Αλμωπίας στην πρώτη σελίδα την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την οποία ζητά ουσιαστικά την παραίτηση του. Ο κος Μπίνος του απάντησε ότι οι νόμοι δεν εφαρμόζονται όπως θέλει ο κος Πασόης και ισχύουν για όλους. Έτσι εκλέχτηκαν αρκετά προεδρεία σε όλη την Ελλάδα. Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Δημάρχου:


Οι θεσμοί πρέπει να λειτουργούν πάντα σύμφωνα με το νόμο. Ως  Δήμαρχος δεν έχω αυτήν την ελαφριά αίσθηση στην εφαρμογή του Νόμου όπως ο κύριος Πασόης. Ο νόμος δεν εφαρμόζεται επειδή μας αρέσει ή δε μας αρέσει, ούτε ψηφίζουμε για το αν θα τον εφαρμόσουμε ή όχι. Εφαρμόζεται γιατί υπάρχει και κανένας δεν είναι υπεράνω.
Η εκλογή προέδρου του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι μια τυπική εκλογική διαδικασία, όπου υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίζουν για να εκλεγεί ένας με πλειοψηφία. Ο νόμος ορίζει ότι ο πρόεδρος πρέπει να είναι πρόσωπο από την πλειοψηφούσα δημοτική ομάδα. Η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας αφού συνεδριάσει προτείνει τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.
Η συνεδρίαση αυτή έγινε και η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας πρότεινε για πρόεδρο τον κ. Σίμο Σωτηριάδη. Στην συνεδρίαση εκείνη δεν καταγράφηκαν αντιδράσεις ως προς το πρόσωπο του προέδρου από κανένα μέλος της πλειοψηφίας. Αυτός είναι και ο λόγος που η Αποκεντρωμένη διοίκηση εφαρμόζοντας συγκεκριμένη εγκύκλιο αποφάσισε  ότι με τις ψήφους της πρώτης Κυριακής είχε ουσιαστικά εκλεγεί πρόεδρος.
Στην εκλογική διαδικασία της δεύτερης Κυριακής, με πνεύμα διαπαραταξιακότητας όπως  ο νόμος ορίζει,  πρότεινα στους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων να περιμένουμε την απόφαση της εποπτεύουσας αρχής. Αυτό έγινε αρχικά δεκτό από τον κ. Πασόη. Στην πορεία όμως κατόπιν περίεργων συνεννοήσεων υπαναχώρησε. Θέλησε να αναγάγει ένα θέμα που θα έπρεπε να αντιμετωπισθεί διαπαραταξιακά  προς όφελoς του Δήμου σε μείζον ζήτημα αντιπαράθεσης αγνοώντας και ευτελίζοντας παντελώς  το πνεύμα του νόμου που επιζητά συναίνεση εκμεταλλευόμενος ευκαιριακά τη συγκυρία.
Ας κρίνουν λοιπόν οι πολίτες  τι είναι ηθικό και ταυτόχρονα συμφέρον για τον τόπο. Η εφαρμογή των νόμων της πατρίδας ή η άσκηση πίεσης στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου  να παραιτηθεί,  μέσα από μια σειρά υπόγειων διαδρομών και ανίερων συμμαχιών της αντιπολίτευσης με όποιον μπορεί να εκμεταλλευτεί προκειμένου να πετύχει το σκοπό της.
Δημήτρης Μπίνος
Δήμαρχος Αλμωπίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου