Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Το τομεακό γραφείο του ΚΚΕ για την Ειρήνη Γκίνη (Μίρκα Γκίνοβα)Αποτέλεσμα εικόνας για Ειρήνη Γκίνη 
Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ
                                                                                                 24.2.2017

                                        Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΗΡΩΩΝ

        Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ, σχετικά με το «θόρυβο που σηκώθηκε» σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Π.Ε. Πέλλας, με αφορμή πρόσφατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας και τελικά την μη έγκριση  ονοματοδοσίας δρόμου της πόλης, προς τιμή της  κομμουνίστριας Ειρήνης Γκίνη.

Ο ήρωας δεν βρίσκει δικαίωση μόνον όταν κάποιο Δημοτικό Συμβούλιο, με τους όποιους συσχετισμούς του, θα αποφασίσει να αφιερώσει τιμητικά το όνομά του σε κάποιον δρόμο.  Η Ειρήνη Γκίνη, είναι και θα παραμείνει ήρωας,  στην συνείδηση του λαού μας, για τον οποίο αγωνίστηκε και έδωσε ακόμα και την ίδια της τη ζωή.
Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια της πριν την εκτέλεση της: Εγώ πεθαίνω σαν τίμιος άνθρωπος για κάτι στο οποίο ολοκληρωτικά πιστεύω. Για την καλυτέρευση όχι προσωπικά της δικής μου ζωής, αλλά για τη ζωή όλων των ανθρώπων…”.
Ο αγώνας της Ειρήνης Γκίνη και των συντρόφων της, που εκτελέστηκαν στις 26.7.1946, μετά από καταδικαστική απόφαση του έκτακτου στρατοδικείου Γιαννιτσών,  βρίσκουν δικαίωση στους καθημερινούς λαϊκούς αγώνες για  να πάρει σάρκα και οστά το όραμα ενός νέου κόσμου χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς φασισμό, χωρίς κρίσεις, ανεργία και πολέμους, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

                                                                     Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου