Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

«Ο Δον Κιχώτης του Θερβάντες από την Παιδική Σκηνή»


Το πιο πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα όλων των εποχών γεμάτο από τους ήρωες του υπέροχου αυτού κειμένου, πλημμυρίζει τη σκηνή δίνοντας στους μικρούς θεατές την ευκαιρία να απολαύσουν το θέαμα, αλλά επίσης να φύγουν ανανεωμένοι και φωτεινοί. Το μεγαλείο της αγάπης, της φιλίας, της συν-δημιουργίας, της συγχώρεσης, του έρωτα και της πίστης σ’ έναν καλύτερο κόσμο, είναι τα μηνύματα που καλούνται να αποδώσουν οι 21 πρωταγωνιστές, πλαισιωμένοι από ένα υπέροχο σκηνικό, ευφάνταστα κοστούμια και μελωδίες, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Οι αντιθέσεις των ηρώων, η εξωτερική τους εμφάνισή και οι απίθανες γκάφες που διαδραματίζονται, αναδεικνύουν μια φαρσοκωμωδία χωρίς προηγούμενο. Την επιμέλεια της παραγωγής έχει αναλάβει η Θεατρολόγος Ηρώ Γεωργίου η οποία μαζί με ένα λαμπρό επιτελείο συντελεστών, καταθέτουν ψυχή επί σκηνής!
Πρωταγωνιστούν οι: Αζέπη Ελένη, Αραμπατζή Ελένη, Γεωργίου Ηρώ, Δραγούμης Σωτήρης, Κίτσου Ελένη, Κούκου Μάρα, Κυριακού Αλέξανδρος, Μαδενλίδης Γιάννης, Μητσού Ελίζα, Νουσηκύρου Σοφία, Πούπτση Ελένη, Ρουμελή Ειρήνη, Ρούντες Ιωάννης, Ρυσάφη Κατερίνα, Σταλίκας Φίλιππος, Ταρασίδου Φανή, Τσαβέας Κώστας, Τσέλα Αρσένης, Τσιφλίδης Ιερεμίας, Χαλινίδης Τάσος και Χατζής Χρήστος.
Οι παραστάσεις συνεχίζονται στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας  ως και την Παρασκευή 31 Μαρτίου για τη μαθητική κοινότητα με ώρα έναρξης 9.00πμ και 11πμ ενώ το Σάββατο 1 Απριλίου θα δοθεί απογευματινή παράσταση για το ευρύ κοινό με ώρα έναρξης 7μμ και γενική είσοδο 5€.

«Μια ακόμη επιτυχημένη συνεργασία»


Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαρτίου, η εκδήλωση μνήμης και τιμής στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης από τον σύλλογο Ηπειρωτών Έδεσσας «Απειρωτάν». Το Εδεσσαϊκό Θέατρο συνέβαλε στην διοργάνωση της εκδήλωσης, στηρίζοντας την όχι μόνο με τεχνικό εξοπλισμό, αλλά και με το ανθρώπινο δυναμικό του, καθώς μέλη του συλλόγου παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο ενώ η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Δέσποινα Οτουντζίδου ανέλαβε καθήκοντα σκηνοθέτη. Στη εκδήλωση συμμετείχε επίσης ο σύλλογος «Φίλων Ιστορίας και αναπαράστασης αυτής» Γιαννιτσών κερδίζοντας τις εντυπώσεις, ενώ λίγο πριν την έναρξη ο Δήμαρχος Έδεσσας κος Δημήτρης Γιάννου χαιρέτισε την εκδήλωση τονίζοντας τη σπουδαιότητα αναλόγων συνεργασιών που προωθούν και προάγουν πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου